ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

60 χρόνια πριν: Ο γάμος των γονιών της Ναταλίας Γερμανού

Η νύφη Εριέττα Μαυρουδή φορούσε ένα κομψό μπεζ ταγιέρ Chanel και είχε στολίσει τα μαλλιά της με ζουμπούλια.

ναταλία γερμανού NDP

Εκείνος είναι ήδη αναγνωρισμένος δημοσιογράφος, εκείνη μια ευκατάστατη Αθηναία και μαθήτρια της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου του 1964 παντρεύονται στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Πεδίο του Άρεως, ο δημοσιογράφος και γόης της εποχής, Φρέντυ Γερμανός με την δεσποινίδα Εριέττα Μαυρουδή. Έναν χρόνο αργότερα, θα γεννιόταν η κόρη τους Ναταλία, μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές Ελληνίδες παρουσιάστριες, ραδιοφωνικές παραγωγούς και στιχουργούς.

Η εφημερίδα της εποχής δημοσιεύει μια φωτογραφία από την τελετή και μας συστήνει τη νύφη: "Η Εριέττα είναι μαθήτρια της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου με λαμπρές προοπτικές ήδη για την αυριανή της σταδιοδρομία”.

60 χρόνια πριν: Ο γάμος των γονιών της Ναταλίας Γερμανού

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν μερικά από τα πιο λαμπερά ονόματα της εποχής, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ο Κώστας Μουσούρης. Κουμπάρος ήταν ο επίσης δημοσιογράφος Αλέκος Λιδωρίκης. Η νύφη φορούσε ένα κομψό μπεζ ταγιέρ Chanel και είχε στολίσει τα μαλλιά της με ζουμπούλια, ενώ ο γαμπρός ένα γκρι κοστούμι, με γιλέκο και ασορτί γραβάτα.

φρεντυ

Χρόνια αργότερα, η πρώην συμμαθήτρια του Φρέντυ Γερμανού, Αλίκη Βουγιουκλάκη, θα αποκάλυπτε ότι στο σχολείο ήταν ερωτευμένη μαζί του, αλλά ότι εκείνος είχε πάντα τα μάτια του αλλού.

Ποια είναι η Εριέττα Μαυρουδή

Η Εριέττα Μαυρουδή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και είναι μικρασιατικής καταγωγής, ο πάτέρας της από τη Σμύρνη και η μητέρα της από την Κωνσταντινούπολη.

ERIETA_MAYROYDH

ndp

Εμαθε γράμματα στη Σχολή Αηδονοπούλου και μετά σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ ως δημοσιογράφος και το 1966 μπήκε στο χώρο της Διαφήμισης ξεκινώντας από το Δημιουργικό Τμήμα και καταλήγοντας στη Διοίκηση του Ομίλου της BBDO, η πρώτη γυναίκα που υπήρξε πρόεδρος σε πολυεθνική εταιρεία.

Διαβάστε Επίσης

Read Next

30 Δεκ 2025

49 χρόνια πριν: Ο Βλάσσης Μπονάτσος και η απίθανη ομοιότητά του με τον Μικ Τζάγκερ

Μια φωτογραφία που μας γυρνά 49 χρόνια πριν στα ανέμελα, χαρούμενα χρόνια.

29 Δεκ 2025

Το iconic φόρεμα του Galliano για τη Nicole Kidman σηματοδότησε την έναρξη του Red Carpet το 1997

Μπορεί τώρα ο ερωτικός δεσμός Μόδας- Χόλιγουντ να θεωρείται δεδομένος, όμως κάποτε οι ηθοποιοί απέφευγαν να φοράνε brands φοβούμενες ότι δεν θα τις πάρουν στα σοβαρά για την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Stories

28 Δεκ 2025

41 χρόνια πριν: Η Μπέσσυ Αργυράκη νύφη με τιάρα και νυφικό από οργάντζα

Ο ευτυχισμένος γάμος της Μπέσσυς Αργυράκη με τον Λευτέρη Νικόλιζα και το προξενιό που τους έκανε η Έφη Σαρρή.

24 Δεκ 2025

H 16χρονη Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον πρώτο της νεανικό έρωτα

Το μακρινό 1950, η Αλίκη ποζάρει με συμμαθητές της στην αυλή του Γυμνασίου Αμαρουσίου σε ηλικία

10 Δεκ 2025

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

04 Σεπ 2025

O Giorgio Armani μέσα από δέκα εμβληματικές ρήσεις του

O Ιταλός πρωτοπόρος του ανδρόγυνου στιλ έφυγε από τη ζωή, αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει μέσα από το αστήρευτο ταλέντο του.

08 Μαρ 2025

Οι σοβαρές ηθοποιοί δεν μπορούν να έχουν μεγάλο στήθος;" Η "πληρωμένη" απάντηση της Έλεν Μίρεν που έγινε masterclass για το φεμινισμό των 70’s

Όταν η Έλεν Μίρεν επαναπροσδιόρισε τον φεμινισμό με την εμβληματική συνέντευξη της στο BBC.

08 Μαρ 2025

Καλλιρρόη Παρρέν: Η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια έβγαλε την εφημερίδα που οι Αθηναίες διάβαζαν κρυφά

Η ιστορία της μεγαλύτερης επαναστάτριας της αθηναϊκής Μπελ Επόκ, που δημιούργησε την πρωτοποριακή "Εφημερίδα των Κυριών" και το "Λύκειο των Ελληνίδων".

03 Μαρ 2025