ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

35 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Λιάνη παντρεύτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου, με νυφικό της Νταίζης Αντωνοπούλου

Εκείνος ήταν 70 ετών και η Δήμητρα Λιάνη 35.

dimitra-papandreoy

Μετά το πολύκροτο διαζύγιο του Ανδρέα Παπανδρέου με την Μαργαρίτα Παπανδρέου το καλοκαίρι του 1989, στις 13 Ιουλίου του ίδιου έτους, ο αείμνηστος Έλληνας πολιτικός παντρεύεται (για τρίτη φορά) τη Δήμητρα Λιάνη με θρησκευτικό γάμο στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας. Εκείνος ήταν 70 ετών και η Δήμητρα Λιάνη 35.

Στον γάμο του λαοφιλούς Ανδρέα Παπανδρέου η εκκλησία είχε κατακλυστεί από κόσμο, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους, καθώς ήταν ο πιο συζητημένος γάμος της χρονιάς.

Μετά το Μυστήριο πραγματοποιήθηκε δεξίωση και το ζευγάρι ακολούθησε πιστά όλα τα παραδοσιακά έθιμα, όπως το κόψιμο της γαμήλιας τούρτας, με την Δήμητρα Λιάνη να ταΐζει -όπως είθισται- με το κουτάλι τούρτα τον Έλληνα ηγέτη, εικόνες που πέρασαν στην τηλεοπτική- και όχι μόνο- ιστορία.

Αυτός ο γάμος ήταν το επισφράγισμα ενός έρωτα που γεννήθηκε μετά την περιπέτεια της υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου και την επέμβαση στην καρδιά που είχε κάνει στο Χεφιλντ στο Λονδίνο.

Τότε ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε το περίφημο νεύμα του προς την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη στη σκάλα του αεροσκάφους στην επιστροφή του στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου 1988.

Από τότε η Δήμητρα Λιάνη έγινε άτυπα η πρώτη κυρία και σχεδόν μόνιμο πρωτοσέλιδο στον τύπο. Ακόμη και στο κόμμα δεν έτρεφαν τα καλύτερα αισθήματα για τον ρόλο της. Εκείνος όμως δεν άκουγε τα σχόλια και την υπερασπιζόταν πάντα, δηλώνοντας δημόσια: "Μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπήστε εμένα…"

Η ροζ βίλα και τα σχόλια για την προσωπική της ζωή

Για χάρη της φτιάχτηκε το σπίτι στην οδό Αγράμπελης στην Εκάλη, η διάσημη "ροζ βίλα", όπως την ονόμασε ο Τύπος, όπου έζησαν μέχρι να πέσει η αυλαία για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα σχόλια γύρω από την προσωπική ζωή του ζευγαριού επικεντρώθηκαν στα έξοδα για την ανέγερση της βίλας εν μέσω οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων.

Μετά τον θάνατό του Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου 1996, η Δήμητρα Λιάνη σταδιακά έχασε την αυλή που δημιουργήθηκε γύρω της, όσο ήταν η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ίδια υπερασπιζόταν πάντα συναισθήματά της για τον Ανδρέα Παπανδρέου. "Για μένα ο Ανδρέας ήταν ο Θεός μου. Αυτός μου έτυχε. Όπως τον λάτρεψε ένα μεγάλο τμήμα του λαού, έτσι τον λάτρεψα κι εγώ σαν γυναίκα. Ήταν ο μέντοράς μου και νομίζω ότι κι αυτός είδε κάτι σε μένα που δεν το είχε βρει αλλού. Μια ζεστασιά, μία κατανόηση και στήριξη σε πολύ δύσκολες στιγμές".

"Η δική μου περίπτωση bullying ήταν ξεχωριστή. Ήταν καθαρά για πολιτικούς λόγους. Ήθελαν να χτυπήσουν τον Ανδρέα και στη συνέχεια να εξαφανίσουν τον παπανδρεϊσμό" τόνισε η κ. Λιάνη και συνέχισε: "Είχα τη μοναδική περίπτωση να κουβαλήσω στις πλάτες μου τον παπανδρεϊσμό και αυτό έγινε χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς κανένα στήριγμα".

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.