ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Την ημέρα του γάμου μου ήμουν σαν χαμένη"

Το σπάνιο βίντεο από τον γάμο της Μαίρης Χρονοπούλου και η εξομολόγηση για τον μεγάλο έρωτα της ζωής της.

Με αφορμή τον θάνατο της μεγάλης ηθοποιού ανασύραμε ένα σπάνιο βίντεο όταν ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Προσωπικά" με την Έλενα Κατρίτση. Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου είχε τότε μιλήσει για την πολυετή καριέρα της καθώς και τις ένδοξες στιγμές που έζησε στον χώρο του θέαματος.

Μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα αναπόλησε στιγμές από την τελετή του γάμου της, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1975. Οι συντελεστές της εκπομπής πρόβαλαν ένα σπάνιο ντοκουμέντο από την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, ωστόσο όπως εξομολογήθηκε αργότερα η ηθοποιός, γνώριζε από την αρχή ότι ο γάμος της δεν θα κρατούσε.

"Την ημέρα του γάμου μου ήμουν σαν χαμένη"

"Τρεις τέσσερις μέρες πριν από τον γάμο, ήξερα ότι ο γάμος δεν θα διατηρηθεί. Δυο μέρες μετά τον γάμο έκανα τις βαλίτσες μου, τα μάζεψα και πήγα Θεσσαλονίκη" ανέφερε στην αρχή η Μαίρη Χρονοπούλου παρακολουθώντας αποσπάσματα από τον γάμο της με τον τότε δήμαρχο Σπάτων Δημήτρη Μπότσαρη, προσθέτοντας στην συνέχεια "Πήγα στην εκκλησία με μια Ρολς Ρόις 5 ετών, η οποία διαλύθηκε. Οδηγούσε ο Κώστας Καρράς. Είχαν πέσει πάνω γύρω στους 8.000 με 10.000 ανθρώπους. Δεν μπορούσαν τότε οι χωροφύλακες να κρατήσουν τον κόσμο".

Η 88χρονη ηθοποιός θυμήθηκε μάλιστα, πως ανάμεσα στο πλήθος κόσμου, βρισκόταν και ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος φώναζε με όλη του την δύναμη προς εκείνη. "Ο Θανάσης Βέγγος ούρλιαζε στον γάμο μου: ‘Μαίρη! Κάποτε είχες πει ότι θα παντρευόσουν έναν άντρα σαν εμένα, αυτός που παίρνεις δεν μου μοιάζει. Τον αγαπούσα πολύ τον Θανάση Βέγγο" ανέφερει. Παρατηρώντας τις εικόνες από την τελετή, η Μαίρη Χρονοπούλου σχολίασε χαρακτηριστικά "Εγώ ήμουν σαν χαμένη", προκαλώντας έκπληξη με την αντίδραση της, στους συντελεστές της εκπομπής.

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Μαίρη Χρονοπούλου αναφέρθηκε στην μητέρα της, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 107 χρόνων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "ήταν μια σκληρή γυναίκα", συμπληρώνοντας πως ακόμα την θεωρεί υπεύθυνη που ο πατέρας της, την εγκατέλειψε, όταν εκείνη ήταν οκτώ χρόνων. "Ο χαμός του, με ευνούχισε κυριολεκτικά, με τσάκισε, με διέλυσε. Έπαιζα με τον Παράβα τότε στο μιούζικαλ "Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσας”. Δεν πήγα με μαύρα. Πήγα με κόκκινο πουκάμισο και τζιν. Δεν έκλαιγα, αλλά όταν βγήκα, ενώ χόρευα και τραγουδούσα, έφευγαν τα δάκρυα σαν βροχή και μούσκευαν τη σκηνή".

Με αφορμή την προβολή στιγμιότυπων από τη σειρά "Καλλιτεχνικό καφενείο", όπου η ίδια εκφράζει τον έρωτά της για τον σπουδαίο συνθέτη, Μίμη Πλέσσα, ανέφερε έκπληκτη "Που το θυμηθήκατε; Ήμουν 15.5-16 χρόνων με κοτσίδες, τις έλυσα για να πάω στον γάμο του. Αυτός ήταν 20, μόλις είχε γυρίσει από την Αμερική με το master της χημείας. Θεός για μένα. Τι απελπισμένος έρωτας. Μια Ιουλιέτα πρώιμη. Δεν πέρασαν πολλοί άντρες από τη ζωή μου όπως μου έχουν καταλογίσει. Έμενα με όλους πολλά χρόνια. Πέρασα και μεγάλα διαστήματα μοναξιάς, μου άρεσε να μένω μόνη μου. Άντεχα τη μοναξιά. Πήρα πολλά. Το πάρε – δώσε με τους άντρες ήταν ικανοποιητικά".

Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.