ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ολέθρια σχέση": 36 χρόνια μετά ανακαλύπτουμε τα (ολέθρια) μυστικά του ερωτικού θρίλερ

Η ταινία είχε ένα εντελώς διαφορετικό τέλος από αυτό που είδε το κοινό στις αίθουσες.

Στην εμβληματική ταινία του 1987, ο Νταν Γκάλαχερ, τον οποίο υποδύεται ο Μάικλ Ντάγκλας, εμπλέκεται σε κάτι που πίστευε ότι ήταν ένα περιστασιακό σεξ, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είχε κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

Η Άλεξ Φόστερ, την οποία υποδύεται η Γκλεν Κλόουζ παθαίνει εμμονή με τον συνάδελφό της Νταν, και μετά από ένα διήμερο πάθους καταλήγει να καταστρέφει σιγά σιγά την ζωή του. Όπως δηλώνει και ο τίτλος της ταινίας, η ερωτική έλξη των δύο παράνομων εραστών μεταμορφώνεται σε μία... ολέθρια σχέση.

Σενάριο μυθοπλασίας ή αυτοβιογραφία

Παρόλο που η ταινία δεν βασίζεται σε αληθινή ιστορία, ο σεναριογράφος Τζέιμς Ντίρν εξηγεί ότι πολλά στοιχεία του έργου είναι εμπειρίες που βίωσε ο ίδιος ή κοντινά του πρόσωπα.

"Δεν πρόκειται να πω ότι ήταν αυτοβιογραφία, όμως όλοι έχουν βρεθεί σε καταστάσεις όπου τους έχουν παρενοχλήσει. Είχα μια εμπειρία όπου κάποιος συνέχιζε να μου τηλεφωνεί και ένιωθα πολύ άβολα. Και είχα μια κοπέλα που έκοψε τους καρπούς της, πολύ θεατρικά και όχι για να αυτοκτονήσει. Επίσης, ένας καλός μου φίλος βίωσε stalking από μία όμορφη αλλά τρελή γυναίκα και κατέστρεψε τον γάμο του".

Η παραγωγή δεν ήθελε τον Ντάγκλας και την Κλόουζ για πρωταγωνιστές

Ο Μάικλ Ντάγκλας δεν ήταν ακόμη ο σπουδαίος ηθοποιός που είναι σήμερα, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μην είναι σίγουρη ότι μπορεί να κρατήσει στις πλάτες του τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, με τον τρόπο του, ο Ντάγκλας τους έπεισε να του δώσουν τον ρόλο και έμεινε πιστός στην ταινία ακόμη και σε περιόδους αβεβαιότητας, όταν οι σκηνοθέτες άλλαζαν διαρκώς.

Από την άλλη πλευρά, η Γκλεν Κλόουζ ήταν αναγνωρισμένη στην δουλειά της με 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά δεν πίστευαν ότι μπορεί να παίξει έναν τόσο ερωτικό ρόλο. Ο Ντάγκλας εξήγησε στους New York Times το 2017 ότι ήταν "μια υπέροχη ηθοποιός, αλλά πάντα πρόβαλλε ένα πουριτανικό image".

Η ίδια επέμεινε να της δώσουν μια ευκαιρία, γιατί ήθελε να παίξει έναν ρόλο που θα την κάνει να δώσει και κάτι ακόμη από τον εαυτό της. Τελικά, κέρδισε την τέταρτη υποψηφιότητά της για Όσκαρ για τη συμμετοχή της στην ταινία, καθώς και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Τα κίνητρα των χαρακτήρων της "Ολέθριας σχέσης"

Ο χαρακτήρας που υποδύθηκε η Γκλεν Κλόουζ στο ερωτικό θρίλερ των 80's ήταν μιας γυναίκας που δεν είχε λογική και όρια, ωστόσο δεν υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες στο σενάριο σχετικά με το τι οδήγησε τον χαρακτήρα της να αντιδράσει στην υπόθεση με τόσο έντονο τρόπο, οδηγώντας την Κλόουζ να σχηματίσει τη δική της υπόθεση για το παρελθόν της.

"Η έρευνα που έκανα με ψυχιάτρους, παρόλο που δεν ανέφεραν κάποια συγκεκριμένη ψυχική ασθένεια, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι- η Άλεξ- είχε πέσει θύμα αιμομιξίας πολύ νωρίς από τον πατέρα της, τόσο πολύ ώστε να την βλάψει πραγματικά ", είπε η Κλόουζ στο People TV το 2018.

Διαφορετικό τέλος

Το τέλος που είχαν γράψει οι σεναριογράφοι ήταν διαφορετικό από αυτό που παρακολούθησε το κοινό στις οθόνες. Στο αρχικό σενάριο, η Άλεξ (ερωμένη) αυτοκτονεί κόβοντας το λαιμό της, με σκοπό να κατηγορηθεί ο Νταν για τον θάνατό της.

Ο σκηνοθέτης, Άντριαν Λιν, αποφάσισε ωστόσο να αλλάξει το τέλος γιατί ένιωσε ότι το κοινό θέλει κάτι διαφορετικό. "Η απόφαση να βάλουμε την Μπεθ ( σύζυγο) να σκοτώσει την Άλεξ προέκυψε από τη θετική αντίδραση του κοινού κάθε φορά που η Μπεθ απειλούσε να σκοτώσει την Άλεξ σε όλη την ταινία, καθιστώντας σαφές ότι αυτό ήθελαν".

Η ξαφνική εγκυμοσύνη

Καθώς γυρνούσε μία σκηνή, η Γκλεν Κλόουζ πέφτει και χτυπάει το κεφάλι της στην μπανιέρα. Κατέληξε στο νοσοκομείο με διάσειση και εκεί έμαθε κάτι απροσδόκητο. Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι ήταν έγκυος, μια αστεία ανατροπή καθώς και ο χαρακτήρας στην ταινία λέει στον χαρακτήρα του Μάικλ Ντάγκλας ότι είναι έγκυος στο μωρό του. Η εγκυμοσύνη βέβαια στην ταινία δεν επιβεβαιώνεται ποτέ και οι θαυμαστές καλούνται να προσδιορίσουν αν έλεγε ψέματα.

To αιχμηρό ενθύμιο

Η Γκλεν Κλόουζ λάτρεψε τόσο πολύ τον ρόλο και την συμμετοχή της στην "Ολέθρια σχέση" που ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την εμπειρία της. Έτσι, λοιπόν, πήρε στο σπίτι της το μαχαίρι που χρησιμοποίησε στην τελική της επίθεση. "Είναι όμορφο, φτιαγμένο από ξύλο και χαρτί. Είναι έργο τέχνης! Και είναι ωραίο για τους καλεσμένους μου να το βλέπουν. Τους ενημερώνει ότι δεν μπορούν να μείνουν για πάντα", " δήλωσε η ηθοποιός στους New York Times το 2017.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.