ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Αναγνωρίζω την βία κατά των γυναικών"

Με σύνθημα αναγνωρίζω τον μισογυνισμό, την παρενόχληση και την σεξουαλική βία, το προσωπικό της αστυνομίας του Κεϊμπριτζσάιρ εκπαιδεύεται ώστε κάθε γυναίκα και κορίτσι να κυκλοφορεί με ασφάλεια σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης.

Μια νέα εκστρατεία για την αναγνώριση της βία κατά των γυναικών, με τίτλο "KNOW violence against women", διεξάγεται το διάστημα αυτό στην μητροπολιτική κομητεία της Αγγλίας, Κεϊμπριτζσάιρ, με την τοπική αστυνομία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Το νέο εγχείρημα που διοργανώθηκε στα πλαίσια της κυβερνητικής στρατηγικής για την αύξηση της ασφάλειας των δημοσίων χώρων, ώστε οι πολίτες και κυρίως οι γυναίκες, οι οποίες πλήττονται δυσανάλογα, να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο σε κάθε πλευρά την πόλης, καλεί ενήλικους άνδρες και αγόρια να μάθουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια της γυναικείας κακοποίησης και να πράττουν αναλόγως, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

Στα πλαίσια της νέας και ασφαλούς καθημερινότητας, η τοπική αστυνομία συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, τόσο μέσω ενημερωτικών σεμιναρίων, όσο και βιωματικών εκπαιδεύσεων, ώστε κάθε υπάλληλος του κρατικού φορέα να είναι σε θέση να αναγνωρίσει συμπεριφορές παρενόχλησης, μισογυνισμού και βίας, χωρίς απαραιτήτως να πρέπει να ειπωθεί το παραμικρό από το θύμα. Η χρηματοδότηση της εκστρατείας που εξασφαλίστηκε μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, χρησιμοποιείται ήδη για την βελτίωση της καθημερινότητάς των πολιτών, με έργα που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπαίδευση των χειριστών καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, των οδηγών ταξί, καθώς και του προσωπικού που βρίσκεται στην εισόδους και εξόδους πολυσύχναστων κτηρίων και δημόσιων υπηρεσιών.

Οι αστυνομικοί μάλιστα έχουν προσθέσει στις αρμοδιότητές του ειδικές περιπολίες σε κεντρικά αλλά και λιγότερο ζωντανά σημεία της πόλης, ενώ φροντίζουν να βρίσκονται έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ και κλαμπ, ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση ασφάλειας τις βραδινές ώρες. Όπως προέκυψε έπειτα από μια εκτεταμένη έρευνα, πολλές γυναίκες και κορίτσια του Κεϊμπριτζσάιρ υπέφεραν από "μισογυνιστική και σεξιστική γλώσσα", αφού οι απρεπείς και χυδαίοι σχολιασμοί αποτελούσαν τακτικό φαινόμενο στην καθημερινότητά τους, με τις περισσότερες να δηλώνουν ότι η σεξουαλική παρενόχληση και η βία είναι σχεδόν αναπόφευκτο μέρος της γυναικείας φύσης.

Με σύνθημα αναγνωρίζω τα σημάδια του μισογυνισμού, της παρενόχλησης και της σεξουαλικής βίας, οι φορείς της εκστρατείας σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία στοχεύουν στην αλλαγή του τρόπου αίσθησης των γυναικών στους δημόσιους χώρους. Μάλιστα, η αστυνομία του Κεϊμπριτζσάιρ σε συνεργασία με τους φοιτητές καλών τεχνών του Πανεπιστημίου "Anglia Ruskin University" δημιούργησαν μια έκθεση, αφιερωμένη στην εν λόγω εκστρατεία, παρουσιάζοντας αφίσες, πίνακες αλλά και συλλογές ρούχων που αποτυπώνουν κάθε πιθανό τρόπο που μπορεί και βιώνεται η βια από την πλευρά των γυναικών.

"Η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών και ελπίζουμε ότι μέσω της εκστρατείας αλλά και κυρίως της έκθεσης θα δημιουργηθούν συζητήσεις, που θα ενθαρρύνουν τους άνδρες να μπουν για μια στιγμή στη θέση των γυναικών και να συνειδητοποιήσουν τον διαρκή αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα λόγια και οι πράξεις τους" δήλωσε στο CNN o επιθεωρητής και επικεφαλής του τμήματος προστασίας ευάλωτων ατόμων της αστυνομίας του Κεϊμπριτζσάιρ, Tim Nasta.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.