ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τρεις πασίγνωστοι ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει (ακόμα) ούτε ένα Oscar

Παρά το εκπληκτικό ταλέντο, την περιβόητη φήμη αλλά και την μακρόχρονη καριέρα τους, το βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Κάθε χρόνο, όπως ακριβώς θα πραγματοποιηθεί και φέτος τα επόμενα εικοσιτετράωρα, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου θα τιμήσει με την ύψιστη διάκριση του Χόλιγουντ - το χρυσό αγαλματίδιο Oscar - τα μέλη με την πιο σημαντική συνεισφορά στον τομέα τους. Παρά την πολυετή υπηρεσία τους στον κόσμο της υποκριτικής, το εκπληκτικό τους ταλέντο αλλά και το τεράστιο φαν κλαμπ που έχουν δημιουργήσει γύρω από την περσόνα τους, ορισμένα δημοφιλή ονόματα αστέρων, προς έκπληξη πολλών, είτε έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των υποψηφιοτήτων, χωρίς ωστόσο να ακούσουν το όνομα τους την μεγάλη βραδιά, είτε δεν έτυχε να βρεθούν ποτέ ανάμεσα σε αυτές.

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, αλλά και των νικητών παραμένουν άλυτο μυστήριο, όπως επίσης και η μυστική ταυτότητα των 6.000 μελών της Ακαδημίας που ψηφίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Θα έλεγε κανείς πως η τύχη ίσως τελικά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περίπτωση των πασίγνωστων ηθοποιών, οι οποίοι αν και έφτασαν στην πηγή με την υποψηφιότητά τους, δεν κατάφεραν (ακόμα) να κερδίσουν ούτε ένα Oscar.

Χάρισον Φορντ

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος σε ένα επιτυχημένο franchise είναι στ’ αλήθεια όνειρο για πολλούς ηθοποιούς. Ο Χάρισον Φορντ το έχει πετύχει και αυτό στην μακρόχρονη καριέρα του και μάλιστα δύο φόρες, χάρη στην συμμετοχή του στην πρώτη τριλογία ταινιών Star Wars, αλλά και στο περιπετειώδες σίκουελ Indiana Jones, με ένα ακόμα franchise του να αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2023. Βέβαια, όπως και πολλοί ακόμα πρωταγωνιστές περιπετειών δεν έχει κερδίσει κανένα Oscar στα 80 του χρόνια, μετρώντας, ωστόσο, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες στο ενεργητικό του.

Σιγκούρνι Γουίβερ

Πασίγνωστη για τον ρόλο της Ripley στο franchise ταινιών Alien, η Σιγκούρνι Γουίβερ έχει επιδείξει το ταλέντο της ως πρωταγωνίστρια σε κάθε είδους φιλμ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα, ωστόσο, αν και έχει λάβει ήδη τρεις υποψηφιότητες για Oscar A’ και B’ γυναικείου ρόλου, δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να αποσπάσει μια ολοκληρωμένη νίκη. Την επόμενη φορά ίσως την διακατέχει περισσότερη τύχη.

Τομ Κρουζ

Ποιος θα το περίμενε ότι στην εν λόγω λίστα θα βρισκόταν ο εμβληματικός Top Gun πρωταγωνιστής – ίσως πολλοί, ίσως όμως και κανένας. Ο Τομ Κρουζ έκανε έναρξη επαγγέλματος το 1980, οπότε περιμένει ποοοολύ καιρό το Oscar του. Ο χολιγουντιανός σταρ αν και συμμετείχε σε όλη την διάρκεια της καριέρας του σε τεράστιες εμπορικές επιτυχίες, οι οποίες συνήθως αποσπούσαν θριαμβευτικές κριτικές και υψηλές βαθμολογίες, καμία χρονιά δεν κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, παρά τις υποψηφιότητες του. Παρόλα αυτά ο ηθοποιός παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον και αυτό θα πει αυτοπεποίθηση.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.