ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπρένταν Φρέιζερ: "Για τους άλλους ήμουν απλώς ένα κρέας που περπατάει" - Η τραγική ιστορία του ηθοποιού που έκανε το πιο δυνατό comeback 20 χρόνια μετά

Το μεγάλο comeback του ηθοποιού με την ταινία "Φάλαινα" οφείλεται στη δύναμη της ψυχής του να κλείσει ένα δύσκολο κεφάλαιο σχεδόν 20 ετών.

Ο Μπρένταν Φρέιζερ ήταν ένας ακόμα νεαρός, κούκλος ηθοποιός του Χόλιγουντ που τα στούντιο παραγωγής που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για τις ταινίες τους. H τριλογία ταινιών "Η μούμια" έκαναν τον ηθοποιό από την Ινδιανάπολη γνωστό στο ευρύ κοινό. Παράλληλα με ρομαντικές κομεντί κι ελάχιστους δραματικούς ρόλους ο Φρέιζερ ζούσε ανοδική πορεία στην καριέρα και την προσωπική του ζωή τη δεκαετία του '90.

Μπρένταν Φρέιζερ: "Για τους άλλους ήμουν απλώς ένα κρέας που περπατάει" - Η τραγική ιστορία του ηθοποιού που έκανε το πιο δυνατό comeback 20 χρόνια μετά

Σταθμός στη ζωή του στάθηκε η ταινία George of the Jungle, μία αμφιβόλου ποιότητας κωμωδία, για την οποία ο Φρέιζερ έπρεπε να χτίσει σούπερ, καλογυμνασμένο κορμί και να εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε πλάνο μόνο με ένα εσώρουχο. Ξαφνικά βίωσε το πώς αντικειμενικοποιείται ένας άνθρωπος και ευτελίζεται μόνο σε ένα σώμα κατάλληλο για σεξ. Η εμπειρία αυτή τον συντάραξε. "Είδα στην ταινία τον εαυτό μου σαν ένα κρέας που περπάταγε, κι έτσι με έβλεπαν και οι άλλοι" είπε σε συνέντευξή του στο GQ.

Φρέιζερ

Έκτοτε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση καθώς ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ήρθε όχι μόνο να ξεχειλίσει το ποτήρι, αλλά να το ρίξει κάτω. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στον χώρο του Χόλιγουντ, ο Φίλιπ Μπεργκ, Πρόεδρος τότε της Ένωσης Ξένων Συναντακτών του Χόλιγουντ, τον κάλεσε σε ξενοδοχείο να γευματίσουν μαζί και να μιλήσουν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προέβη σε ανάρμοστες χειρονομίες που έκαναν τον ηθοποιό να νιώσει πολύ άσχημα. Όμως όλα αυτά πριν το ξέσπασμα του Me Too, όταν κανείς δεν ήταν έτοιμος να ακούσει, πόσο μάλλον να τα βάλει με τους παράγοντες της βιομηχανίας.

Από εκείνη τη συνάντηση όλα πήραν λάθος δρόμο για τον Φρέιζερ. Έπεσε σε κατάθλιψη, άρχισε να έχει προβλήματα με τη σύζυγό του που οδήγησαν τελικά σε διαζύγιο. Ενώ, οι φήμες για το συμβάν και η επιρροή του Μπεργκ μείωσαν δραματικά τις προτάσεις για ρόλους. Αποτέλεσμα; Να καταστραφεί οικονομικά και αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα με την πρώην συζυγό του. Στο μεταξύ η απομόνωση, η πτώση και ο πόνος τον οδήγησαν στο να πάρει κιλά. Και ο Τύπος ήταν εκεί για να το κάνει θέμα και να διασκεδάζει εις βάρος του.

Ο Φρέιζερ όμως επέστρεψε. Βρήκε τη δύναμη να το κάνει, δύναμη που τού προσέφερε και η πρόταση του Αρανόφσκι να πρωταγωνιστήσει στη "Φάλαινα" που μόλις τού χάρισε ένα σημαντικό βραβείο, αυτό του Α' Ανδρικού Ρόλου στα βραβεία Όσκαρ.

Σε αυτή υποδύεται έναν καθηγητή Αγγλικών που έχει φτάσει τα 270 κιλά καθώς τον έπνιγαν οι τύψεις για το γεγονός πως εγκατέλειψε την οικογένειά του για να ζήσει με τον εραστή του. Η ταινία ακουμπά και σε προσωπικά του βιώματα, εξ ου και ο σπαρακτικός λόγος του όταν παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο του.

"Ευχαριστώ την Ακαδημία για αυτήν την τιμή, και το στούντιο μας A-24 που έκανε μια τόσο τολμηρή ταινία. Και είμαι ευγνώμων στον Ντάρεν Αρονόφσκι που μου έριξε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με παρέσυρε στο καλό πλοίο The Whale. Το έγραψε ο Samuel D. Hunter που είναι ο φάρος μας.

Κύριοι, αποκαλύψατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε στις ψυχές σας όπως κανείς άλλος, και είναι τιμή μου που το όνομά μου βρίσκεται δίπλα σας σε αυτήν την κατηγορία.

Θέλω να σας πω ότι μόνο οι φάλαινες μπορούν να κολυμπήσουν στο βάθος του ταλέντου του Χονγκ Τσάου. Και ξεκίνησα σε αυτήν την επιχείρηση πριν από 30 χρόνια, και τα πράγματα δεν μου ήταν εύκολα, αλλά υπήρχε μια διευκόλυνση που δεν εκτιμούσα εκείνη την εποχή μέχρι που σταμάτησε. Και, θέλω απλώς να πω, ευχαριστώ για αυτήν την αναγνώριση γιατί δεν ήταν δυνατό να γίνει το καστ μου - ήταν σαν να ήμουν σε μια καταδυτική αποστολή στο βυθό του ωκεανού και ο αέρας στη γραμμή στην επιφάνεια βρίσκεται σε ένα λανσάρισμα και παρακολουθείται από κάποιους ανθρώπους στη ζωή μου, όπως οι γιοι μου, Holden και Leland και Griffin. Σε αγαπώ, Γκρίφι. Η μάνατζέρ μου JoAnne Colonna, η Jennifer Plant και η σύντροφός μου Jeannie. Σας ευχαριστώ και πάλι, τον καθένα και όλους. Είμαι τόσο ευγνώμων σε σας."

Εξίσου συγκινητικός ήταν και ο λόγος του ότανπαρέλαβε το Βραβείο για τα Critics Choice Awards.

"Μου πήρε 32 χρόνια να φτάσω εδώ. Ήμουν στην ερημιά και μάλλον θα έπρεπε να είχα αφήσει ίχνη από ψίχουλα, αλλά με βρήκες και όπως όλοι οι καλύτεροι σκηνοθέτες μου έδειξες που να πάω για να βρεθώ εκεί που ήθελα να είμαι".


Και πρόσθεσε: "Εάν είστε σαν τον Τσάρλι που υποδύθηκα σε αυτή την ταινία, με όποιο τρόπο, παλεύετε με την παχυσαρκία ή νιώθετε πως είστε σε μια μαύρη θάλασσα, θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας και να προχωρήσετε στο φως, τα καλά πράγματα θα συμβούν. Σας ευχαριστώ".

Δυνατός, ώριμος, αξιοπρεπής και πιστός στον εαυτό του ο Φρέιζερ αποδεικνύει στην πράξη πως όντως μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα και αυτή να είναι καλύτερη. Ο Φρέιζερ που αρνήθηκε να είναι απλώς ένα κομμάτι κρέας του Χόλιγουντ πέρασε από μια κόλαση για να επιστρέψει και να διεκδικήσει όσα τού αξίζουν πραγματικά. Τώρα, ήδη συνεχίζει το επόμενο πρότζεκτ του, τη νέα ταινία του Σκορτσέζε.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.