ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θέλεις να γίνεις πτυχιούχος Άγιος Βασίλης; Αρκεί να αποφοιτήσεις από το Santa University

Η σχολή στο Κολοράντο που προετοιμάζει επαγγελματίες Άγιους Βασίληδες.

Ο Άγιος Βασίλης αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς μύθους των Χριστουγέννων και η διατήρηση του στην πάροδο των χρόνων αποδεικνύεται τουλάχιστον κοπιαστική, όμως αξίζει την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό που χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους. Εκτός από το μαγευτικό και χιονισμένο Ροβανιέμι, ο Άγιος Βασίλης κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές βρίσκεται καθισμένος αναπαυτικά στον μεγάλο κόκκινο – πολλές φορές – θρόνο του, μέσα σε εμπορικά κέντρα, θεματικά πάρκα και κεντρικές πλατείες σε όλα τα μήκη και πλάτης της γης, αναμένοντας να μοιράσει δώρα αλλά και να πραγματοποιήσει ευχές.

Πως όμως τα καταφέρνει τόσο καλά και σε τόσα μέρη ταυτόχρονα; Μέσω των βοηθών του φυσικά, οι οποίοι όχι μόνο φορούν με ενθουσιασμό την κόκκινη χαρακτηριστική στολή, αλλά εκπαιδεύονται ολοκληρωτικά σε πανεπιστήμιο για επαγγελματίες Άγιους Βασίληδες. Το "Santa University" ιδρύθηκε στην Αρβάντα του Κολοράντο από μια εταιρεία παροχής ψυχαγωγικών υπηρεσιών, η οποία εργάζεται σκληρά και τους δώδεκα μήνες για να μοιάζουν τα Χριστούγεννα τόσο μαγικά όπως τους αρμόζει. Μέρος των διαδικασιών που αναλαμβάνει η εταιρεία με την επωνυμία "The Noerr" είναι η παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κεντρικό θέμα οτιδήποτε θα μπορούσε να σχετίζεται με την προετοιμασία επίδοξων Αγίων Βασίληδων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία συνήθως λαμβάνει χώρα αρχές του Σεπτέμβρη, ενώ διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Santa University εκτός από τις διαλέξεις, περιλαμβάνουν επίσης διαδραστικά εργαστήρια, όπου οι συμμετέχοντες, που συνήθως ταξιδεύουν από όλες σχεδόν τις Πολιτείες των ΉΠΑ για να διδαχτούν την τέχνη του πιο μαγικού ρόλου, μυούνται σε διάφορα tasks, όπως η λεύκανση και περιποίηση της μακριάς γενειάδας, βασικές αρχές της νοηματικής γλώσσας, καθώς και για το πως να απαντούν κατάλληλα σε παράξενα αιτήματα των παιδιών, όταν για παράδειγμα ζητούν να λάβουν ως δώρο μονόκερους για κατοικίδια ή αληθινά αυτοκίνητα.

Κατά την διάρκεια φοίτησής τους στο πανεπιστήμιο για Άγιους Βασίληδες, οι συμμετέχοντες συμβάλλουν στην υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων, τυλίγοντας δώρα και απαντώντας σε γράμματα παιδιών, ενώ μέσω της δημιουργίας κοινότητας ανταλλάσουν συμβουλές και tips από δικές του παλαιότερες εμπειρίες. Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η πιο όμορφη και διασκεδαστική εμπειρία που λαμβάνουν μέσω αυτής της μοναδικής εκπαίδευσης είναι η εκμάθηση όλων σχεδόν των εκδοχών των καλάντων. Το Santa University είναι ανοιχτό για κάθε επίδοξο Άγιο Βασίλη, που επιθυμεί να απογειώσει την καριέρα του στον συγκριμένο τομέα, εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εφόδια, ενώ παρέχει επίσης και δεύτερες και τρίτες περιόδους μαθημάτων σε όσους έχουν ήδη αποφοιτήσει από αυτό, όμως θέλουν να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες τους.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.