ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία πίσω από την διάσημη πινακίδα του "Χόλιγουντ"

Η διάσημη πινακίδα του "Χόλιγουντ" γίνεται 100 χρονών: Αυτή είναι η ιστορία της

Η διάσημη πινακίδα "Hollywood" στέκεται κοντά στην κορυφή του φαραγγιού Μπίτσγουντ (Beachwood Canyon), δίπλα στο πάρκο Γκρίφιθ, στην περιοχή Χόλιγουντ Χιλς, στο Λος Άντζελες.

Το 2023 θα γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια, γι' αυτό και φρεσκάρεται και ανανεώνεται πλήρως.

Τα γιγαντιαία γράμματα, ύψους 14 μέτρων, σήμα κατατεθέν της πόλης του Λος Άντζελες, καθαρίζονται και βάφονται ξανά, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει οκτώ εβδομάδες, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών μέσα από τον ιστότοπο "The Hollywood Sign".

Οι προετοιμασίες για το makeover έχουν ήση ξεκινήσει από τον Οκρτώβριο ενώ η βαφή και το αστάρι που θα χρειαστούν για το φρεσκάρισμα, υπολογίζονται σε 946 λίτρα,.

Να σημειωθεί ότι η διάσημη πινακίδα κατά καιρούς έχει δεχτεί δημιουργικές παρεμβάσεις, όπως τον Φεβρουάριο που έγραφε "Rams House" προς τιμήν της της ομάδας του Λος Άντζελες που κατέκτησε το Super Bowl, αλλά και βανδαλισμούς όπως όταν μετατράπηκε σε "Hollyweed", αναφορά στη χρήση μαριχουάνας από τους κατοίκους της πόλης.

Η ιστορία της πιο διάσημης πινακίδας του πλανήτη

Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1923, αρχικά ονομαζόταν "Hollywoodland", μια αναφορά όχι στην κινηματογραφική βιομηχανία αλλά στην κινητήρια δύναμη της οικονομίας της Νότιας Καλιφόρνια: την ανάπτυξη ακριβών ακινήτων. Ο άνδρας που δημιούργησε την πελώρια διαφήμιση για την ανάπτυξη του Hollywoodland, Χάρι Τσάντλερ, ήταν και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Los Angeles Times.

Το αρχικό πλάνο ήταν η πινακίδα να παραμείνει για μόλις 18 μήνες. Το 1949 το Εμπορικό Επιμελητήριο, αλλάζει την ονομασία σε "Χόλιγουντ". Το 1978 χρειάστηκε να κατεδαφιστεί και να ανακατασκευαστεί πλήρως καθώς μετά από 55 χρόνια τα γράμματα κατέρρευσαν λόγω αποσύνθεσης.

Το κόστος ανήλθε στα 250.000 δολάρια (252.000 ευρώ), με το ποσό να καταβάλλεται από διασημότητες όπως ο ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού Playboy, Χιου Χέφνερ, που διοργάνωσε πάρτι στο φημισμένο Playboy Mansion, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια, στο οποίο τα παλιά γράμματα της πινακίδας δημοπρατήθηκαν για 35.000 δολάρια (35.271 ευρώ) το καθένα.

Όλα αυτά τα χρόνια η διάσημη πινακίδα, δέχτηκε εμπρηστικές επιθέσεις ενώ καταγράφηκε και ένα τραγικός θάνατος.

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.