ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

20 σπάνιες εικόνες από την καθημερινότητα και την προσωπική ζωή της Πριγκίπισσας Νταϊανα

Με τον πέμπτο κύκλο του Crown να έχει μόλις βγει, θυμόμαστε και πάλι την λάμψη μιας χαρισματικής και θλιμμένης Πριγκίπισσας.

Ένα αίνιγμα θα παραμείνει η Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ήταν πράγματι ένα ακόμα θύμα του "Συστήματος" ή της "Επιχείρησης" όπως λέγεται συχνά η βασιλική οικογένεια; Ή όντως μια γυναίκα με εύθραυστο ψυχισμό, μια ασταθής προσωπικότητα που δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση του Πρωτοκόλλου και βέβαια την απόρριψη του συζύγου της που υπήρξε αμετάκλητα ερωτευμένος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς; Ή μήπως όλα μαζί;

Η παραγωγή του The Crown επαναλαμβάνει ξανά και ξανά πως το σενάριο πρόκειται για μια "δημιουργική ανάγνωση" πάνω στα γεγονότα, πως δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ. Ωστόσο, δεν απέχει και πάρα πολύ από το να είναι. Προφανώς κανείς θνητός δεν γνωρίζει τι γινόταν πίσω από τις κλειστές βασιλικές πόρτες, ούτε τι πραγματικά συνέβη με τον τραγικό θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, αλλά ακόμα πιο πριν με την απομόνωση της από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ο πέμπτος κύκλος του σίριαλ γίνεται ακόμα πιο σημαντικός καθώς αφορά γεγονότα που οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε κάπως, γεγονότα που ζήσαμε κι εμείς. Σε αυτόν τον κύκλο βλέπουμε πόσο σκληρό θα πρέπει να ήταν για εκείνη το γεγονός πως ο άντρας της δεν την αγάπησε ποτέ πραγματικά, αφού ήταν πάντα ερωτευμένος με μια άλλη. Βλέπουμε όμως και από μικρές και μεγαλύτερες λεπτομέρειες πως και η ίδια είναι ευαίσθητη, πως προσπαθεί να φορτώσει την βαριά απογοήτευση και την απομόνωση της στον Ουίλιαμ, που ανησυχεί για εκείνη αν και είναι μόλις ένα παιδί. Το πόσο διψασμένη ήταν για στοργή, για προστασία, για λίγη αγάπη και από τον τρόπο που προσπαθεί να προσεγγίσει τον καρδιοχειρουργό Hasnat Khan (φωτ. πιο κάτω με εκείνον να της μιλάει έξω από το αυτοκίνητό της), πολύ πριν εμφανιστεί ο Dodi Al Fayet τους οποίους ένωσε για πάντα ο θάνατος. Αλλά και πόσο φαίνεται να αγαπούσε τους δυο γιούς της, να είναι μια "φυσιολογική", ζεστή μάνα, παρά όσα συνηθίζονταν στο παλάτι και στην Αγγλία.

Όλα αυτά ήταν μαζί η Νταϊάνα και όλα όσα δυστυχώς δεν θα γνωρίσουμε ποτέ, αφού έφυγε τόσο νωρίς. Με αφορμή λοιπόν τον πέμπτο κύκλο και 25 χρόνια από τον θάνατο της, θυμόμαστε την Πριγκίπισσα που ήθελε να μείνει στη μνήμη μας ως "η πριγκίπισσα στις καρδιές του κόσμου".

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.