ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η γυναίκα που ξέφυγε από την σεξουαλική αίρεση "Children of God"

Έζησε από παιδί τις τοξικές πρακτικές της αίρεσης "Τα Παιδιπά του θεού", απέδρασε και τα περιγράφει όλα σε ένα βιβλίο.

Όταν ήταν ακόμη έφηβη η Daniella Mestyanek Young κατάφερε να ξεφύγει από την αίρεση "Children of God”.

Η αίρεση Children of God που πλέον ονομάζεται "The Family International” είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε το 1968 στην Καλιφόρνια από τον David Berg. Στο απόγειό της είχε δεκάδες χιλιάδες μέλη συμπεριλαμβανομένου και του ηθοποιού Χοάκιν Φίνιξ. Γενικότερα, η αίρεση αυτή στηρίζεται στην πεποίθηση πως ο Θεός είναι αγάπη και πως οι ακόλουθοι της μπορούν να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις ανεξαρτήτως σχέσης και ηλικίας.

Στην ηλικία των 16, οι έφηβοι της αίρεσης αναμένονται να ξεκινήσουν σεξουαλικές πράξεις χωρίς να λαμβάνουν κάποια αντισύλληψη, κάτι που η Young θέλησε να αποφύγει, δραπετεύοντας από την αίρεση λίγο νωρίτερα, στα 15 της χρόνια. Ανέφερε επίσης πως υπήρχε η απαίτηση να είναι η καλύτερη και σε διαφορετική περίπτωση θα τιμωρούνταν με σωματική βία.

Όταν άφησε όμως το συγκρότημα στο Μεξικό όπου συμβιώνουν τα μέλη του Children of God, είχε να αντιμετωπίσει μία διαφορετική πρόκληση, να προσαρμοστεί σε μία εντελώς άλλη ζωή από αυτή που είχε γνωρίσει. Αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σε ηλικία 15 ετών, κατέβηκα στο έδαφος των ΗΠΑ από ένα λεωφορείο Greyhound, το τελευταίο σε μια μεγάλη σειρά που με είχε φέρει από μια αίρεση βαθιά στο Μεξικό. Ό,τι είχα χωρούσε σε μια μικρή, χτυπημένη βαλίτσα”. Με την βοήθεια του αγοριού της αδερφής της που έπεισε την πολιτεία να θεσπίσει κάποιο πλάνο για να κατάφερε να αποφοιτήσει σε 2 χρόνια αντί γαι 4, κατάφερε να αποφοιτήσει με άριστο βαθμό.

Έπειτα υπηρέτησε στο στρατό και πλέον μπορούσε να μιλήσει για το παρελθόν της χωρίς ντροπή και να αποδεχτεί τον αληθινό εαυτό της. Έγραψε μάλιστα, το βιβλίο "Unculted” στο οποίο αναλύει εις βάθος τις τοξικές πρακτικές της αίρεσης, από τις οποίες έχουν πληγεί πολλοί ακόμα και κάποιοι από αυτούς έχουν επίσης καταφέρει να αφήσουν πίσω τους.

Το Children of God ή αλλιώς το The Family International, έχει δημοσιεύσει γράμματα απευθυνόμενα προς τα πρώην μέλη του, στα οποία αρνείται και καταδικάζει αυτές τις πρακτικές σε βάρος των ανηλίκων και εκφράζει τις απολογίες του σε περίπτωση που κάποιο πρώην μέλος υπήρξε θύμα τέτοιων εμπειριών.

Read Next

03 Δεκ 2022

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: "Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα"

Μυστικά και αλήθειες για τη συναρπαστική ζωή της ηθοποιού με το βελούδινο, βιολετί βλέμμα.

Περισσότερα από

Stories

02 Δεκ 2022
01 Δεκ 2022

Η Νταϊάνα έκανε χειραψία σε ασθενή με AIDS, όταν όλοι πίστευαν ότι η νόσος κολλάει με το άγγιγμα

Η στιγμή που εξηγεί απόλυτα τον βαθύ, αδιαπραγμάτευτο λόγο που η Λαίδη Ντι ήταν το μεγαλύτερο είδωλο που πέρασε ποτέ από το Μπάκιγχαμ.

01 Δεκ 2022

Βilly Bo: Το ωραιότερο αγόρι της Αθήνας υπήρξε το πιο διάσημο θύμα του AIDS στην Ελλάδα

"Από το ωραιότερο αγόρι της Αθήνας είχε μείνει μόνο μία σκιά". Η τελευταία συνέντευξη του θρυλικού σχεδιαστή που πέθανε από Aids το 1987.

01 Δεκ 2022

Νατάσα Κάμπους: Το κορίτσι που έζησε αιχμάλωτη 3.096 μέρες στο υπόγειο του απαγωγέα της κληρονόμησε το σπίτι του

Η φρικτή ιστορία της Αυστραλιανής μαθήτριας που πέρασε τα 8 χρόνια της εφηβεία της κλειδωμένη σε κελί πέντε τετραγωνικών.

30 Νοε 2022

Η ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ στη φυλακή. Όταν ο σπουδαίος λογοτέχνης διαπομπεύτηκε και φυλακίστηκε

Η μεγάλη περιπέτεια ενός μεγάλου συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή στις 30 Νοεμβρίου του 1900.

30 Νοε 2022

Βλάσσης Μπονάτσος: "Οι μόνοι που αξίζουν για μένα είναι οι τρελοί"

Ο "αιώνιος" έφηβο της ελληνικής ροκ γεννήθηκε σαν σήμερα και λείπει πολύ.

29 Νοε 2022

Η τραγωδία στον Γοργοπόταμο: Η γιορτή που μετατράπηκε σε θρήνο.

Σαν σήμερα, στις 29 Νοεμβρίου του 1964, ο εορτασμός της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου από δυνάμεις της Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1942) πνίγηκε στο αίμα, έπειτα από έκρηξη μιας ξεχασμένης νάρκης.