ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σούζαν Σαράντον για Ντέιβιντ Μπάουι: "Είναι ένας άντρας που αξίζει την λατρεία"

H αειθαλής θηλυκότητα μιας σταρ που λατρεύτηκε από τους άντρες και σήμερα κλείνει τα 77.

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη με μακρινή καταγωγή από την Ουαλία και την Τοσκάνη και από οικογένεια με 9 παιδιά, η Σούζαν Σαράντον μπήκε στον κόσμο του θεάματος αφού πήρε το πτυχίο της στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Η Σούζαν με το ελληνικό όνομα

Ο πρώτος και μοναδικός σύζυγος της ηθοποιού, Κρις Σαράντον, είναι γιος της Μαρίας και του Χριστόφορου Σαραντόπουλου, Eλλήνων μεταναστών που έγιναν εστιάτορες στη Δυτική Βιρτζίνια! Παντρεύτηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου 1967 (όταν εκείνη ήταν μόλις 20 ετών) και παρόλο που χώρισαν το 1979, η Σούζαν Σάραντον κράτησε το επίθετό της.

"Eίμαι μανιακά μονογαμική και γι΄ αυτό τον λόγο δεν έχω μεγάλο ιστορικό στις ερωτικές σχέσεις" είχε σημειώσει σε συνέντευξή της.

Η σχέση με τον Ντέιβιντ Μπάουι

Οταν, το 1983, η Σούζαν Σαράντον έπαιζε στο βαμπιρικό θρίλερ "The Hunger" του Τόνι Σκοτ, υποδυόμενη τη Δρ. Σάρα Ρόμπερτς, στον αντίποδα της βρυκόλακα Μίριαμ της Κατρίν Ντενέβ, γνωρίστηκε στο σετ με τον πρωταγωνιστή της ταινίας, τον μεγαλειώδη Ντέιβιντ Μπάουι, που κρατούσε τον κεντρικό ρόλο στην ταινία. Και μαζί έζησαν μια "pretty interesting" ερωτική ιστορία, που η Σαράντον θυμάται με χαμόγελο.

"Είναι ένας άντρας που αξίζει τη λατρεία," λέει η Σαράντον γι΄αυτόν. "Είναι απλώς εκπληκτικός. Κι η περίοδος που περάσαμε μαζί είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ταλέντο, είναι ζωγράφος και… είναι σπουδαίος." Κι άλλο τόσο σπουδαία η Σαράντον για την περιπετειώδη της ζωή.

Η μεγάλη επιτυχία του "Η Κυρία και ο Ταύρος" (1988), ανάμεσα στον καυτό τότε Κέβιν Κόστνερ και τον φρέσκο Τιμ Ρόμπινς, θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω της, θα της αποφέρει μια υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας, θα την ενώσει και για τα επόμενα 20 σχεδόν χρόνια με τον Ρόμπινς. Παρόλο που δεν παντρεύτηκαν ποτέ, απέκτησαν δύο γιους, τον Μάιλς και τον Τζακ. Το ζευγάρι χώρισε το 2009.

"Τότε είναι που θέλεις τις φίλες σου, να μιλάς ασταμάτητα, να περπατάς και να κλαις ως το πρωί" παραδέχτηκε σε συνέντευξή της για την πρώτη περίοδο του χωρισμού τους.

Η Σούζαν Σάραντον έχει αποκτήσει και μία κόρη, την Εύα, (τον Μάρτιο του 1985) από τον δεσμό που είχε με τον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Αμούρι.

Η δεκαετία του '90 είναι η χρονιά της επιτυχίας και της αναγνώρισης. Στο διάστημα αυτής θα συγκεντρώσει τέσσερεις οσκαρικές υποψηφιότητες ("Θέλμα και Λουΐζ", "Lorenzo's Oil", "The Client", "Dead Man Walking" - το τελευταίο, που της απέφερε και το μοναδικό της ως σήμερα αγαλματίδιο, σε σκηνοθεσία του Ρόμπινς), θα κερδίσει ένα BAFTA για την ταινία του Σουμάχερ "The Client" και θα πάρει πέντε υποψηφιότητες Σφαίρας.

Το 2000, οι ρόλοι αλλάζουν ενώ η ίδια άνετα θα στήριζε διαφορετικούς. Ωστόσο στην δεκαετία αυτή είναι επίσης υποψήφια για πολλά Έμμι, μιας και ο καιρός μετανάστευσης ηθοποιών στην τηλεόραση είχε έλθει.

Στα 77 της, απόλυτα συμφιλιωμένη με την ηλικία της, αλλά και με τον νέο της ρόλο ως γιαγιά, αποδεικνύει περίτρανα ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.

Η ζωή δεν σταματάει όταν φτάνεις σε κάποια ηλικία. Για την Σούζαν Σάραντον, ισχύει μάλλον το ανάποδο: "Ανυπομονώ να μεγαλώσω, να φτάσω σε μια ηλικία που η εμφάνιση γίνεται ολοένα λιγότερο σημαντική και η ουσία είναι αυτό που είσαι".

Όλοι θυμούνται την τολμηρή της εμφάνιση στην επίσημη έναρξη του 70ού Φεστιβάλ Καννών, τον Μάιο του 2017. Ήταν τοτε 71 ετών.

Η Σούζαν Σάραντον μονοπώλησε το ενδιαφέρον όλων εκείνη την ημέρα καθώς περπάτησε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα πράσινο φόρεμα του οίκου Alberta Ferretti με βαθύ σκίσιμο στο πόδι και ένα ακόμη πιο βαθύ ντεκολτέ.

Και για μια ακόμη φορά, το στήθος της βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα. Για κάποιους ήταν υπερβολική και ανάρμοστη εμφάνιση, τόσο για την ηλικία της όσο και για την περίσταση.

Η Vogue πάντως την αποθέωσε και ο τίτλος που έβαλε είναι "Η Σαράντον μόλις απέδειξε πως τα 70 είναι τα νέα 20".

Η ηθοποιός τότε δημοσίευσε στο Twitter μια παλιά της φωτογραφία από τις Κάννες και το φεστιβάλ του 1978. Ήταν η δική της απάντηση!

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.