ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η ζωή αρχίζει μετά τον βηματοδότη

Οι γάμοι τα 3 διαζύγια και οι καταδίκες για πορνεία ανηλίκων! Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στα 86 του χρόνια δύο πράγματα δεν ξεχνά: Την πολιτική και τα σκάνδαλα.

Βυθισμένος στα σκάνδαλα, στοχοποιημένος και μονίμως για… λάθος λόγους στην επικαιρότητα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέστρεψε στην πολιτική ζωή της Ιταλίας.

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Μπερλουσκόνι τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν ευρωβουλευτής με το κεντροδεξιό κόμμα του, το Φόρτσα Ιτάλια (μέλος της ευρωομάδας του ΕΛΚ), προβάρει τώρα ξανά κοστούμι εξουσίας. Σε μια συμμαχία, οδεύει μαζί την Τζόρτζια Μελόνι και τον ακροδεξιό Ματέο Σαλβίνι "αγκαζέ" προς μιαμάλλον δυσοίωνη διακυβέρνηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Τα επικοινωνιακά τρικ

Για να το εξασφαλίσει, έχει κάνει ήδη πολλά. Ο ρόλος του ήταν κομβικός στην κατάρρευση της πολυκομματικής κυβέρνησης υπό τον τεχνοκράτη Μάριο Ντράγκι. Με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να γίνει στα 86 του "αστέρας" του TikTok για να "αλιεύσει" την ψήφο νέων.

Το προσπάθησε με πολιτικούς χαριεντισμούς και ατάκες του τύπου "δεν θέλω την κοπέλα σου, θέλω την ψήφο σου".

Η ζωή αρχίζει μετά τον βηματοδότη

Τέσσερις ημέρες μετά τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα κλείσει αισίως τα 86. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν του φαίνεται, χάρη φυσικά στα μπότοξ και στα λίφτινγκ.

Κατά τα λοιπά, έχει βάλει βηματοδότη από το 2006. Αργότερα έκανε εγχείρηση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας και θεραπεία για καρκίνο του προστάτη. Πρόπερσι νοσηλεύτηκε με COVID-19. Τους τελευταίους μήνες γενικά μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία.

Μέσα στα τελευταία 25 χρόνια εν τω μεταξύ έχει στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε 32 δίκες για διαφθορά, φοροδιαφυγή, κατάχρηση εξουσίας, ακόμη και για σεξουαλική πράξη με ανήλικη.

Αν και καταδικάστηκε πρωτόδικα πολλές φορές, είχε… αξιομνημόνευτη επιτυχία στις εφέσεις και τύχη με παραγραφές. Τελεσίδικα ένοχος κρίθηκε μόνο σε μια, το 2013, για φορολογική απάτη. Λόγω γήρατος ωστόσο δεν έκανε ούτε μια μέρα φυλακή, παρά ένα έτος κοινωφελούς εργασίας.

Σήμερα παραμένει υπόδικος ως ύποπτος για δωροδοκία μαρτύρων σε υπόθεση πορνείας ανηλίκων που συνδέεται με τα περιβόητα Bunga Bunga πάρτι στις βίλες του. Όλα αυτά ωστόσο ουδόλως πτοούν τον αειθαλή Καβαλιέρε. Τουναντίον…

Τον προηγούμενο μάλιστα Μάρτιο παμνντρεύτηκε την κατά 50 χρόνια μικρότερη εκλεκτή της καρδιάς του. Ναι, οι γυναίκες αποτελούν ακόμα και σήμερα το σήμα κατατεθέν του, χωρίς να κρύβει ποτέ τη σεξιστική και πολλές φορές παράνομη δράση του. "Αγαπώ τη ζωή και τις γυναίκες", έλεγε το μακρινό 2010, όταν είχε εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο με την ανήλικη από το Μαρόκο, Ρούμπι.

Ο πρώτος γάμος και τα δύο παιδιά

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παντρεύτηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 29 ετών με την Κάρλα Ελβίρα Νταλ’ Όλιο το 1965. Με την Κάρλα απέκτησε δύο παιδιά, τη Μαρίνα και τον Πιέρ Σίλβιο. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έμεινε με την πρώτη του σύζυγο για 15 χρόνια, αλλά εννοείται πώς δεν υπήρξε ποτέ πιστός.

Ο δεύτερος γάμος και τα τρία παιδιά

Το 1980 μπήκε στη ζωή του 46χρονου τότε Σίλβιο η Βερόνικα Λάριο, με την οποία έκανε παράλληλη σχέση.

Το ζευγάρι έβγαινε "κρυφά" μέχρι που ο Καβαλιέρε πήρε διαζύγιο από την πρώτη γυναίκα του, το 1985. Πέντε χρόνια αργότερα ήρθε ο δεύτερος γάμος για τον Σίλβιο, όταν παντρεύτηκε τη Βερόνικα, με την οποία έκανε τρία παιδιά, την Μπάρμπαρα, την Ελεονόρα και τον Λουίτζι.

Το δεύτερο (πανάκριβο) διαζύγιο και τα πρώτα σκάνδαλα με ανήλικες

Η διαδικασία για το δεύτερο διαζύγιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήρθε το 2009, ύστερα από την οργισμένη επιστολή της Λάριο μετά τις αποκαλύψεις για σχέσεις του συζύγου της με ανήλικες κοπέλες. Μετά την απόφασή της να ζητήσει διαζύγιο από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Βερόνικα Λάριο "έσπασε" τη σιωπή της για τον έγγαμο βίο τους. Μέσα από το βιβλίο "Tendenza Veronica" της φίλης της και δημοσιογράφου Μαρίας Λατέλα, η Βερόνικα Λάριο αποκαλούσε τον Σίλβιο – ούτε λίγο ούτε πολύ – "γελοίο" και δήλωνε αηδιασμένη από τις απιστίες και τα ψέματά του στα 20 αυτά χρόνια.

Το διαζύγιό τους βγήκε το 2012 και έτσι ο Σίλβιο αναγκάστηκε κάθε χρόνο να καταβάλλει 16,8 εκατ. ευρώ στην πρώην σύζυγό του. Ωστόσο με απόφαση του δικαστηρίου τον Νοέμβριο του 2017 η πρώην σύζυγος του Μπερλουσκόνι έπρεπε να επιστρέψει περίπου 60 εκατ. ευρώ. Οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι δεν δικαιούται τη διατροφή των 1,4 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Η απόφαση βασίστηκε στο ότι ο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ως πρώην σύζυγός της, δεν πρέπει να εγγυάται για το βιοτικό επίπεδο που είχε κατοχυρωθεί πριν το διαζύγιο.

Ο τρίτος γάμος και τα "μπούγκα μπούγκα” πάρτι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέβηκε για τρίτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας το 2013 και προκάλεσε και πάλι σάλο, αφού παντρεύτηκε σε μυστική τελετή την κατά 50 χρόνια νεότερή του Φραντσέσκα Πασκάλε!

Οι δυο τους γνωρίζονται πάνω από δεκαετία, δηλαδή από όταν η 28χρονη Πασκάλε ήταν ακόμη ανήλικη και συμμετείχε στη νεολαία του κόμματος του καβαλιέρε Forza Italia.Όταν χώρισαν εκείνη δήλωσε: "Θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Του εύχομαι όλη την ευτυχία του κόσμου. Ελπίζω ότι θα βρει κάποιον να τον φροντίζει όπως έκανα κι εγώ". Η Φραντσέσκα Πασκάλε, μπορεί να χώρισε αλλά πέτυχε αυτό που είχε εξομολογηθεί στο βιβλίο "Italiani volta gabbana" του Μπρούνο Βέσπα. Τον Οκτώβριο του 2006 μαζί με τρεις φίλες της πήγαν σε ομιλία του για το κόμμα Forza Italia στη Ρώμη. Εκεί τον πλησίασε για πρώτη φορά και του ψιθύρισε: "Πρόεδρε, είστε πολύ όμορφος". Παρά τον μισό αιώνα που τους χώριζε, οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και έμειναν μαζί για 12 χρόνια.

Το μεγάλο σκάνδαλο και η καταδίκη για πορνεία

Πάντως, το σκάνδαλο που θα στοιχειώνει για πάντα τον Καβαλιέρε θα είναι αυτό των μπούγκα μπούγκα πάρτι, που ξέσπασε στην Ιταλία το 2010, όταν ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός. Η Ρούμπι Ρουμπακουόρ ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου που έκανε τον γύρο του κόσμου και είχε άμεσες επιπτώσεις στο πολιτικό του μέλλον. Το 2009, στα 17 της, γνώρισε τυχαία τον Μπερλουσκόνι. Σύντομα, θα πληρωνόταν πολλές χιλιάδες ευρώ για να συνευρεθούν ερωτικά, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία. Ο Μπερλουσκόνι πίεζε τον αρχηγό της αστυνομίας, φοβούμενος ότι το νεαρό κορίτσι, ηλικίας τότε 17 ετών, θα κάνει αποκαλύψεις εναντίον του. Πίεσε λοιπόν, για να βγάλει την Ρούμπι από την προσωρινή κράτηση, ισχυριζόμενος ότι είναι "η εγγονή του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ"!

Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε το 2013 για πορνεία ανηλίκων, αλλά απαλλάχθηκε το 2014. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο Μπερλουσκόνι δεν ήξερε πως η Ρούμπι ήταν ανήλικη όταν έκαναν μαζί τα μπούγκα μπούγκα. Το εφετείο τον απάλλαξε οριστικά τον Μάρτιο του 2015.

Η τελευταία σύντροφος Μάρτα Φασίνα, τα 50 χρόνια και τα 5 δισεκατομμύρια που τους χωρίζουν!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εγκατέλειψε τη Φραντσέσκα Πασκάλε για τη Μάρτα Φασίνα, βουλευτή του κόμματός του "Forza Italia" που είναι… 50 χρόνια νεότερή του. Δυο μέρες πριν το ζευγάρι έκανε ένα "συμβολικό" γάμο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την τελευταία σύντροφο του Μάρτα Φασίνα

Στη συμβολική αυτή τελετή που κόστισε 400.000 ευρώ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φόρεσε ένα μπλε κοστούμι Armani και η Μάρτα φόρεσε ένα λευκό νυφικό Antonio Riva, φτιαγμένο από γαλλική δαντέλα με μια ουρά μήκους 3,5 μέτρων, με το κόστος να εκτιμάται περίπου στα 20.000 ευρώ. Η τελετή ήταν λιτή, σε κλειστό κύκλο με 60 καλεσμένους.

Όπως εξήγησε τότε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ο λόγος που το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε επίσημα ήταν λόγω μιας διαμάχης με τα παιδιά του Μπερλουσκόνι για την περιουσία του.

Read Next

03 Δεκ 2022

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: "Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα"

Μυστικά και αλήθειες για τη συναρπαστική ζωή της ηθοποιού με το βελούδινο, βιολετί βλέμμα.

Περισσότερα από

Stories

02 Δεκ 2022
01 Δεκ 2022

Η Νταϊάνα έκανε χειραψία σε ασθενή με AIDS, όταν όλοι πίστευαν ότι η νόσος κολλάει με το άγγιγμα

Η στιγμή που εξηγεί απόλυτα τον βαθύ, αδιαπραγμάτευτο λόγο που η Λαίδη Ντι ήταν το μεγαλύτερο είδωλο που πέρασε ποτέ από το Μπάκιγχαμ.

01 Δεκ 2022

Βilly Bo: Το ωραιότερο αγόρι της Αθήνας υπήρξε το πιο διάσημο θύμα του AIDS στην Ελλάδα

"Από το ωραιότερο αγόρι της Αθήνας είχε μείνει μόνο μία σκιά". Η τελευταία συνέντευξη του θρυλικού σχεδιαστή που πέθανε από Aids το 1987.

01 Δεκ 2022

Νατάσα Κάμπους: Το κορίτσι που έζησε αιχμάλωτη 3.096 μέρες στο υπόγειο του απαγωγέα της κληρονόμησε το σπίτι του

Η φρικτή ιστορία της Αυστραλιανής μαθήτριας που πέρασε τα 8 χρόνια της εφηβεία της κλειδωμένη σε κελί πέντε τετραγωνικών.

30 Νοε 2022

Η ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ στη φυλακή. Όταν ο σπουδαίος λογοτέχνης διαπομπεύτηκε και φυλακίστηκε

Η μεγάλη περιπέτεια ενός μεγάλου συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή στις 30 Νοεμβρίου του 1900.

30 Νοε 2022

Βλάσσης Μπονάτσος: "Οι μόνοι που αξίζουν για μένα είναι οι τρελοί"

Ο "αιώνιος" έφηβο της ελληνικής ροκ γεννήθηκε σαν σήμερα και λείπει πολύ.

29 Νοε 2022

Η τραγωδία στον Γοργοπόταμο: Η γιορτή που μετατράπηκε σε θρήνο.

Σαν σήμερα, στις 29 Νοεμβρίου του 1964, ο εορτασμός της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου από δυνάμεις της Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1942) πνίγηκε στο αίμα, έπειτα από έκρηξη μιας ξεχασμένης νάρκης.