ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ζωή της Μέριλιν Μονρόε μέσα από 12 σπάνιες φωτογραφίες

Η λαμπερή Μέριλιν έζησε μια συναρπαστική, αλλά και δύσκολη ζωή. Γεννήθηκε σαν σήμερα και πέθανε μόλις 36 ετών.

Ο λογιαριασμός @marilynmonroecollection στο Instagram είναι ένας από τους πλουσιότερους και καλύτερους για τη ζωή και το έργο της μεγάλης σταρ που λάτρεψε ο φακός και το κοινό όσο λίγους. Σταχυολογήσαμε λοιπόν εικόνες και ιστορίες για τη το είδωλο που θα θέλαμε όλοι να είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του στη ζωή.

Η Μέριλιν έγκυος

Η Μέριλιν καλοκαιρινή στο Long Island, το 1957 (εικόνα από τον λογαριασμό @samshawphoto). Λέγεται ότι εδώ είναι οκτώ μηνών έγκυος. Την 1η Αυγούστου κατέρρευσε στο σπίτι που μοιραζόταν με τον σύζυγό της Άρθουρ Μίλερ. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στον προσωπικό της γιατρό, στο Μανχάταν. Δυστυχώς η εγκυμοσύνη έπρεπε να τερματιστεί, προκειμένου να σωθεί η ζωή της. Η Μέριλιν είχε κυοφορήσει άλλες δύο φορές, το 1956, όταν γύριζε το The Prince and the Showgirl και το 1958, όταν γυρνούσε το Some Like it Hot. Είχε αποβάλει και τότε.

Με τον αγαπημένο της σκυλάκο

Η Μέριλιν και ο Μαφ ήταν αχώριστοι!

Η φωτογραφία που λέγεται ότι αγαπούσε περισσότερο η ίδια

Το διάσημο πορτραίτο της από τον Andy Warhol

Το έργο με τον τίτλο "Shot Sage Blue Marilyn” πωλήθηκε τον Μάιο του 2022 σε δημοπρασία του Οίκου Christie's έναντι 195 εκ. δολαρίων. Είναι το δεύτερο πιο ακριβό έργο στην ιστορία του οίκου, μετά τον πίνακα "Salvator Mundi” του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (450 εκ. το 2017). Τρίτο έρχεται έργο του Μπασκιά (110.5 εκ. δολάρια).

Η Μέριλιν στα πρώτα βήματά της

Μια σπάνια φωτογραφία της Μέριλιν το 1947. Τραβήχτηκε από τον Τζόζεφ Τζάσγκουρ και λέγεται ότι αυτός ήταν ο σκύλος του (η Μέριλιν λάτρευε τα ζώα). Αυτός ευθύνεται για την ανόητη φήμη πως είχε 6 δάχτυλα στο αριστερό της πόδι- κάτι που διαψεύδουν περίτρανα δεκάδες φωτογραφίες της. Εδώ τη βλέπουμε σε νεαρή ηλικία. Η τελευταία εικόνα είναι του Μίλτον Γκριν.

Το πιο iconic "Happy Birthday"

Στις 19 Μαίου του 1962 η Μέριλιν ευχόταν "Happy Birthday” με εκείνον τον ανεπανάληπτο τρόπο στον Τζον Κένεντι, με τον οποίο είχαν ερωτική σχέση. Φορούσε το συγκλονιστικό φόρεμα του..., το οποίο φόρεσε φέτος η Κιμ Καρντάσιαν στο The Met Gala προκαλώντας σάλο. Μπορείτε να διαβάσατε αναλυτικά για εκείνη της βραδιά της Μέριλιν εδώ.

Με τον αγαπημένο της Άρθουρ Μίλερ

Ο Άρθουρ και η Μέριλιν στην Αγγλία το 1956. Από τους τρεις συζύγους της αγάπησε μάλλον περισσότερο εκείνον.

Ο Λίνκολν ήταν ο αγαπημένος της Πρόεδρος

Ο ήρωας της Μέριλιν ήταν ο Λίνκολν, ο 16ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Άρθρουρ Μίλερ το 1950 έγραψε ένα γράμμα στο οποίο τού έλεγε "Οι περισσότεροι άνθρωποι θαυμάζουν τον πατέρα τους, αλλά εγώ δεν είχα ποτέ έναν. Πρέπει να βρω κάποιον να θαυμάζω" και ο Μίλερ της απάντησε: "Αν θες να θαυμάζεις κάποιον, γιατί δεν θαυμάζεις τον Αβράαμ Λίνκολν;". Έτσι πήγε και αγόρασε ένα πορτρέτο του και μία βιογραφία για τον Πρόεδρο που είχε γράψει ο Καρλ Σάνμπουργκ (με τον οποίο έγιναν αργότερα φίλοι).



Όταν τραγούδησε για τον στρατό

Όταν τραγούδησε για τον αμερικανικό στρατό στην Κορέα τον Φεβρουάριο του 1954. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής της, είχε δηλώσει η σταρ.

"Ό,τι και αν είμαι, είμαι η ξανθιά"

Η ταινία "Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές" ξεκίνησε τα γυρίσματα τον Νοέμβριο του 1952. Η συμπρωταγωνίστρια της Μέριλιν, Τζέιν Ράσελ, κέρδιζε 100.000 δολάρια για την εμφάνισή της, ενώ η Μέριλιν λιγότερα από 1.500 δολάρια την εβδομάδα, σύμφωνα με το συμβόλαιό της. Όταν έθεσε το ζήτημα οι υπεύθυνοι του στούντιο της απάντησαν "να θυμάσαι πως δεν είσαι σταρ" για να τους πει εκείνη "μα η ταινία λέγεται Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές. Και ό,τι και αν είμαι, είμαι ξανθιά!"

Η Μέριλιν διάβαζε πολύ

Είχε στη βιβλιοθήκη της πάνω από 400 βιβλία.

H τελευταία της συνέντευξη

Η Μέριλιν παραχώρησε συνέντευξη στον Ρίτσαρντ Μέριμαν για το περιοδικό LIFE. Το άρθρο (με τίτλο"Marilyn Monroe Lets Her Hair Down About Being Famous: Fame will Go By and so Long, I've had You) δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου του 1962, δύο μέρες πριν την ανακοίνωση του θανάτου της. Ο Μέριμαν έφυγε με 8 ώρες ηχογράφησης στο κασετοφωνάκι του. Παρούσα ήταν η Πατ Νιούκομπ, υπεύθυνη Τύπου της Μέριλιν και στο αρχείο μπορεί να ακούσει κανείς και τον σκυλάκο της, τον Μαφ. Φωτογράφος ήταν ο Άλαν Γκραντ. Η φωτογράφιση έγινε στο σπίτι της στην οδό 12305 Fifth Helena Drive, σπίτι που είχε αγοράσει μόλις έναν χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

Περισσότερα από

Stories

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.

12 Απρ 2024

Χάρις Αλεξίου 32 χρόνια πριν: "Ντύθηκε η νύφη με τα άσπρα"

Δείτε τη νύφη στον δεύτερο γάμο της, το 1992.