ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Stephane Ravacley: Ο Γάλλος αρτοποιός που επιδιώκει να αλλάξει την πολιτική σκηνή

Φουρνίζει 15 ώρες την ημέρα, κοιμάται άλλες 3 και όμως αγωνίζεται να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους Γάλλους συμπατριώτες του, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει απεργός πείνας για δεύτερη φορά.

Ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή, ο Stephane Ravacley, ένας αρτοποιός από την Μπεζανσόν, βάζει τα δυνατά του να διαπρέψει. Ο λόγος; Όχι γιατί απλώς επιθυμεί να γίνει πολιτικό πρόσωπο της χώρας καταγωγής του, δίνοντας ακόμα μια φορά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στον γαλλικό λαό, αλλά γιατί δουλεύοντας περισσότερες από 15 ώρες την ημέρα, φουρνίζοντας ασταμάτητα κρουασάν και μπαγκέτες, πιστεύει ότι διαθέτει χρόνο για να ζωντανέψει την πίστη των συμπατριωτών του προς ένα καλύτερο μέλλον.

"Πολλοί Γάλλοι έχουν χάσει την πίστη τους στην πολιτική. Δεν ψηφίζουν γιατί δεν αισθάνονται πως τους ακούει κανείς. Για αυτό είμαι εγώ εδώ, δίνω μάχη για να τους κερδίσω ξανά" ανέφερε αρχικά ο 53χρονος φούρναρης στον Guardian, επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια πως ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν – όπως οι περισσότεροι άλλωστε – παρουσιάζεται "απόμακρος", όσο αναφορά τις καθημερινές ανησυχίες των πολιτών. Ο Ravacley δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα, ωστόσο κατεβαίνει υποψήφιος καθώς υποστηρίζει ότι το Γαλλικό Κοινοβούλιο έχει ανάγκη ανθρώπους της εργατικής τάξης, χειρώνακτες οι οποίοι κατανοούν πολύ καλύτερα τον τρόπο που σκέπτονται οι απλοί πολίτες.

ο Stephane είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω του με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα γίνει για δεύτερη φορά απεργός πείνας.

Γνωστός ως ο "ανθρωπιστής φούρναρης", ο Stephane είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω του με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα γίνει για δεύτερη φορά απεργός πείνας. Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που διέκοψε την 11ήμερη απεργία πείνας, την οποία ξεκίνησε με αφορμή την ενδεχόμενη απέλαση του 18χρονου βοηθού του στο αρτοποιείο, Laye Fode Traore. Πρόκειται για την περίπτωση ασυνόδευτου ανηλίκου, ο οποίος έφτασε ορφανός στην Γαλλία στα 16 του χρόνια και ενώ στην ηλικία αυτή ξεκίνησε να εργάζεται για τα προς το ζην, βρέθηκε αντιμέτωπος με απέλαση όταν ενηλικιώθηκε. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε εθνική ανησυχία για τους ασυνόδευτους μετανάστες, με τους αστέρες του γαλλικού κινηματογράφου να λαμβάνουν μέτρα υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες Ομάρ Σι και Μαριόν Κοτιγιάρ, συγκινημένοι από την προσπάθεια του αρτοποιού, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον Γάλλο Πρόεδρο εκ μέρους του, ζητώντας την διευθέτηση του προβλήματος καθώς και την λήψη ευνοϊκότερων αποφάσεων, όσο αναφορά τους ασυνόδευτους ανηλίκους. "Όταν θέλεις να αλλάξεις κάτι, πρέπει να παλέψεις για αυτό μέχρι τέλους" υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Ravacley, ο οποίος δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους οικονομικούς μετανάστες, που φτάνουν στην Γαλλία ως ασυνόδευτοι ανήλικοι, όπως επίσης και την νεολαία της χώρας, που αναζητά συνεχώς καλύτερες προοπτικές. Το έργο του Stephane Ravacley μνημόνευσαν επίσης και οι σκηνοθέτες Jean-Pierre και Luc Dardenne στο Φεστιβάλ Καννών του περασμένου μήνα, μιλώντας για την τελευταία τους ταινία, η οποία περιγράφει την ζωή νεαρών μεταναστών στο Βέλγιο. Δεν δίστασαν, μάλιστα, να χαρακτηρίσουν την απεργία πείνας του Γάλλου αρτοποιού "μεγάλη πράξη αντίστασης στην εποχή μας".

Με σύμμαχο την ελπίδα για ένα ισότιμο και ισάξιο μέλλον, ο Stephane Ravacley είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για τους Γάλλους συμπατριώτες του, αλλάζοντας ολοκληρωτικά την πολιτική σκηνή της χώρας.

Με πληροφορίες από την Guardian

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.