Περίμενες πώς και πώς την Black Friday και «ναι, είχες και στο χωριό σου» λες απαντώντας με το ανάλογο διαφημιστικό σλόγκαν, σε όποιον αντιμπλακφραϊντεικό σου την πέφτει λεκτικά. Και βρισκόμαστε ανήμερα της Μαύρης Παρασκευής, των Χριστουγέννων των εκπτώσεων. Δώσε βάση, όμως, γιατί μπορεί να πέσεις σε λάθη από τη χαρά σου και μόνο.

1. Βρήκες το γουνάκι-φλοκάτη που τόσο πολύ ήθελες, αλλά δυστυχώς όχι στο νούμερό σου. Το αγοράζεις γιατί κάνει μόνο 10 ευρώ. Με 10 ευρώ ούτε πατάκι για την εξώπορτα δεν μπορείς να πάρεις, όχι κοτζάμ πανωφόρι. Και το φοράς μεγαλύτερο και πιο φλοκατέ από ποτέ. Και όλοι σε ρωτάνε «έχεις βάλει κιλά ή έχεις μόλις πλύνει την φλοκάτη;».

2. Μπαίνεις επιτέλους στο πολυκατάστημα έξω από το οποίο ξεροστάλιασες και έκανες και μερικές τυχαίες γνωριμίες, by the way, ποτέ δεν ξέρεις από που θα σε βρει το καλό. Βλέπεις το κινητό που ήθελες, τρέχεις, το τσακώνεις, σκουπίζεις τον ιδρώτα στο μέτωπο, έχει έκπτωση-αρκούδα, πηγαίνεις στο ταμείο, σκουπίζεις τον ιδρώτα στο μέτωπο, το αγοράζεις. Φτάνεις μετά από 8 ώρες που λείπεις από το σπίτι σου, σκουπίζεις τον ιδρώτα στο μέτωπο, ανοίγεις το κουτί. Δεν είναι το κινητό που ήθελες. Είναι το διπλανό του.

3. Βρήκες 20 ευρώ στο δρόμο και θέλεις σώνει και ντε να τα χαλάσεις. Να τα διώξεις από την μπάνκα σου, να φύγουν, να πάνε στο καλό, να συμμετάσχεις κι εσύ στην διακίνηση χρήματος της Μαύρης Παρασκευής. Και πατάς το enter στο καλάθι των αγορών και φτάνουν κάποια στιγμή τα καλούδια στο σπίτι σου. Και δεν τα θέλεις. Γιατί, ουσιαστικά, δεν τα ήθελες από την αρχή. Γιατί το εθιμοτυπικό shopping δεν καλύπτει ανάγκες, απλά τις ενισχύει.

4. Έχεις βάλει στο μάτι έναν αφυγραντήρα μιας και όλοι έχουν έναν τελευταία, λες και η τάση στα γκάτζετ έρχεται κι αυτή όπως οι σόλες στα παπούτσια. Πηγαίνεις, λοιπόν, με τα πολλά στο ηλεκτρονικάδικο και δεν βρίσκεις σε απόθεμα κανένα από τα σοβαρά brands των αφυγραντήρων. Κάτι αποδέλοιπα έχουν μείνει. Δεν τα ξέρεις, δεν σε ξέρουν, υποφέρεις και υποφέρουν. Αγοράζεις μία μάρκα «με ’καψες» και αντί να στεγνώσεις καίγεσαι.

5. Μιας και όλα κινούνται σε ένα εκπτωτικό παραλήρημα, και μιας και εσύ δε θέλεις να μείνεις εκτός επικαιρότητας -συνυπολογιζόμενου του γεγονός ότι δεν αγόρασες τίποτα-, μπαίνεις στο σάιτ της αγαπημένης σου πίτσας, το οποίο κι αυτό ακολουθεί τον χορό του ντισκάουντ και αγοράζεις πέντε ολόκληρες πίτσες. Πληρώνεις ουσιαστικά τη μία. Τρως όμως και τις πέντε. Σε μια εβδομάδα τρέχεις να αγοράσεις αδυνατιστικά σκευάσματα στα καλλυντικάδικα. Τι κρίμα. Δεν είναι πια Black Friday. Τα πληρώνεις στο ακέραιο της τιμής.  

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS