Το χθεσινό επεισόδιο του Greece’s Next Top Model ήταν ομολογουμένως απολαυστικό. Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν έχω προλάβει να αφιερωθώ στα επίδοξα μοντέλα, τα οποία έχουν κατακλύσει τη χώρα όπως και οι επίδοξοι τραγουδιστές, κυρίως γιατί η απουσία της Βίκυς Καγιά μου δημιούργησε την αίσθηση ότι δεν θα έχει την αίγλη του παρελθόντος. Όχι ότι ήμουν ποτέ φαν των καυγάδων και των υπονοούμενων στην κάμερα, αλλά όσο να πεις το «Συγκλό» και «Του ονείρου» από τα χείλη της Βίκυς, πάντα ήθελα να το ακούω.

Χθες λοιπόν ήταν η πρώτη φορά που κάθισα να παρακολουθήσω την αναζήτηση του επόμενου μοντέλου της Ελλάδας, λες και θυμόμαστε τι απέγιναν τα προηγούμενα. Το κόνσεπτ ήταν σαπουνόπερα και υπερβολή. Διάλογοι βγαλμένοι από μεξικάνικες – στην καλύτερη – σειρές, φανταχτερά ρούχα και σπίτια, και δύο ηθοποιοί οι οποίοι καλούνταν να βοηθήσουν τα μοντέλα στην πρόζα τους: Ο Αργύρης Αγγέλου και η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν οι ωραίοι και οι ωραίες, να τσαλακώνονται και να ξεστομίζουν φράσεις όπως: «Μα τις χίλιες πετούνιες που έκρυψες τα χρυσαφικά;» και «Φοβάμαι ότι πρέπει να πουλήσουμε το ιδιωτικό νησί» και «Oh mon Dieu θα λιποθυμήσω».

Ο Αργύρης Αγγέλου και η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν οι ωραίοι και οι ωραίες, να τσαλακώνονται και να ξεστομίζουν φράσεις όπως: «Μα τις χίλιες πετούνιες που έκρυψες τα χρυσαφικά;» και «Φοβάμαι ότι πρέπει να πουλήσουμε το ιδιωτικό νησί» και «Oh mon Dieu θα λιποθυμήσω».

Φράσεις που φέρνουν στο μυαλό τη «Μαρία της Γειτονιάς» και τη μισητή αντίπαλο Σοράγια, ή ακόμα και τη δική μας Βίρνα Δράκου και το «Αδύνατο να αρρωστήσω, είμαι πλούσια». Αλλά κυρίως φράσεις που φέρνουν στο μυαλό τη μία και μοναδική Τζόαν Κόλινς και τη δολοπλόκα Αλέξις της «Δυναστείας». Της σαπουνόπερας των σαπουνόπερων που άφησε εποχή, και ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να καθηλώνονται στους τηλεοπτικούς τους δέκτες, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα σατανικά σχέδια της σατανικής πρωταγωνίστριας. Και πάνω που αναπολήσαμε την Αλέξις, τα διακριτικά της κοσμήματα και το σχεδόν φυσικό της μακιγιάζ (!), η Ζενεβιέβ ρωτάει: «Την Τζόαν Κόλινς την ξέρετε;», για να ακουστεί ένα ρυθμικό «Όχι». Λογικό, ο μεγαλύτερος ήταν 25… Αλλά και πάλι. Πώς πας να κάνεις σαπουνόπερα χωρίς να ξέρεις τα βασικά;

Κεντρική φωτογραφία: @Greece'sNextTopModel

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS