ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θυμάστε τον «Σκριτς» του «Πριν χτυπήσει το κουδούνι»; Πέθανε δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωση καρκίνου

Ο Ντάστιν Ντάιαμοντ, που έφυγε από τη ζωή μόλις 44 ετών, έζησε τα τελευταία του χρόνια μπλεγμένος σε σκάνδαλα με ναρκωτικά, καβγάδες και sex tapes.

Θυμάστε τον «Σκριτς» του «Πριν χτυπήσει το κουδούνι»; Πέθανε δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωση καρκίνου

Ο «Σκριτς» από το «Πριν χτυπήσει το κουδούνι», τη σειρά που κυριάρχησε και στις ελληνικές τηλεοράσεις στα τέλη των ‘80s και στις αρχές των ‘90s, ή αλλιώς ο Ντάστιν Ντάιαμοντ πέθανε μόλις σε ηλικία 44 ετών, μετά από μάχη λίγων εβδομάδων με τον καρκίνο.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις αρχές Ιανουαρίου, με πόνους σε ολόκληρο το σώμα, όπου στις 14 του μήνα διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα σε τελικό στάδιο.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Ντάστιν πάσχει από καρκίνο. Είναι πολύ σοβαρά, αλλά περιμένουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, που θα έχουμε σύντομα» είχε πει τότε εκπρόσωπός του στο People. «Πονάει πολύ». Ο ίδιος πρόσθετε ότι υποφέρει, ακόμα, από «έρπητα ζωστήρα». Κατά τη διακομιδή του, μάλιστα, στο νοσοκομείο, «έχανε διαρκώς τις αισθήσεις του, ένιωθε υπνηλία και κόπωση».

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωση, ο εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε την τραγική είδηση του θανάτου του: «Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες [από τα πρώτα συμπτώματα], ο καρκίνος εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον οργανισμό του. Το μόνο έλεος που του έδειξε ήταν ότι ο Ντάστιν δεν πρόλαβε να υποφέρει».

«Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, ο καρκίνος εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον οργανισμό του. Το μόνο έλεος που του έδειξε ήταν ότι ο Ντάστιν δεν πρόλαβε να υποφέρει»

Μετά τον θάνατό του, παλιοί συνεργάτες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους προς τον «Σκριτς»: «Συνεργάστηκα μαζί του για 11 χρόνια, από τότε που ήταν 11 ετών. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν τόσο μικρός όταν τον προσέλαβα!» σχολίασε ο δημιουργός του πρώτου «Πριν χτυπήσει το κουδούνι», Πίτερ Ένγκελ, αποκαλώντας τον ηθοποιό «ιδιοφυΐα της κωμωδίας. Φημίζομαι γιατί δεν αφήνω κανέναν να αλλάζει το σενάριό μου, αλλά εκείνος ερχόταν και μου έλεγε, ας το δοκιμάσουμε έτσι και, εννέα στις δέκα φορές, καταλήγαμε να το κάνουμε όπως είχε προτείνει».

Ωστόσο, ο ρόλος του «Σκριτς» έμελλε να επισκιάσει ολόκληρη την καριέρα του – δεν κατάφερε ποτέ να αποσυνδεθεί από αυτόν. Μετά το τέλος του σίριαλ περιορίστηκε σε ασήμαντες ερμηνείες και εμφανίσεις σε εκπομπές ριάλιτι, μάλιστα στις αρχές των ‘00s έφτασε στη χρεοκοπία και, για να σώσει το σπίτι του, αναγκάστηκε να γυρίσει μια sex tape – όπου, όπως θα ισχυριζόταν κατόπιν, τον είχε ντουμπλάρει άλλος ηθοποιός.

Μετά το τέλος του σίριαλ περιορίστηκε σε ασήμαντες ερμηνείες και εμφανίσεις σε εκπομπές ριάλιτι, μάλιστα στις αρχές των ‘00s έφτασε στη χρεοκοπία και, για να σώσει το σπίτι του, αναγκάστηκε να γυρίσει μια sex tape

Αργότερα, σχολιάζοντας εκείνη την απόφαση θα έλεγε πως για τίποτα άλλο δεν έχει μετανιώσει περισσότερο. Ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό σκάνδαλο στο επίκεντρο του οποίου επρόκειτο να βρεθεί: Όταν κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του, αναγκάστηκε να απολογηθεί δημοσίως για «επινοημένα γεγονότα» που εξέθεταν τους συμπρωταγωνιστές του στο σίριαλ που τον έκανε διάσημο. Ενώ το 2015 έμελλε να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, όταν έβγαλε μαχαίρι σε έναν καβγά στον οποίο ενεπλάκη σε μπαρ. Αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη ξανά, για παράνομη χρήση οξυκωδόνης.

Παρ’ όλα αυτά, θα τον θυμόμαστε κυρίως για την ερμηνεία που καθόρισε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια πολλών από εμάς.

Δείτε ένα ρεπορτάζ για τη ζωή και τον θάνατο του «Σκριτς»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: NBC

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".