ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Πιστεύω ότι λένε την αλήθεια»: Η Εβαντζελίστα υπερασπίζεται τα θύματα βιασμού του πρώην συζύγου της

Σχεδόν 10 γυναίκες κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο μεγάλου πρακτορείου μοντέλων για βιασμό. Η πρώην σύζυγός του και τοπ μόντελ των '90s παίρνει το μέρος τους.

«Πιστεύω ότι λένε την αλήθεια»: Η Εβαντζελίστα υπερασπίζεται τα θύματα βιασμού του πρώην συζύγου της

Ενώ η μία γυναίκα μετά την άλλη κατηγορούν τον Ζεράλντ Μαρί, τον πρώην πρόεδρο του πρακτορείου μοντέλων Elite για την Ευρώπη, για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά και βιασμό, τα φερόμενα ως θύματα βρίσκουν έναν σύμμαχο στο πρόσωπο της πρώην συζύγου του, Λίντα Εβαντζελίστα.

Το μοντέλο, που μίλησε αποκλειστικά στο περιοδικό Weekend του Guardian, είπε ότι θεωρεί αληθινούς τους ισχυρισμούς εκείνων των γυναικών, σχετικά με τον Μαρί, που κυριάρχησε για πάνω από τρεις δεκαετίες στη βιομηχανία της μόδας.

«Στη διάρκεια της σχέσης μου με τον Ζεράλντ Μαρί δεν γνώριζα καμία από εκείνες τις κατηγορίες εναντίον του, επομένως δεν ήμουν σε θέση να βοηθήσω εκείνες τις γυναίκες» σχολίασε η Εβαντζελίστα, που ήταν παντρεμένη μαζί του από το 1987 έως το 1993. Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Ακούγοντάς τις τώρα, και βασισμένη στις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια. Μου ραγίζει την καρδιά, γιατί αυτές οι πληγές μπορεί να μην επουλωθούν ποτέ, και θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή τους που σήμερα μιλούν ανοιχτά».

«Μου ραγίζει την καρδιά, γιατί αυτές οι πληγές μπορεί να μην επουλωθούν ποτέ, και θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή τους που σήμερα μιλούν ανοιχτά»

Η δήλωσή της ήρθε μετά από τέσσερις μαρτυρίες μοντέλων που περιέγραψαν στο περιοδικό του Guardian εμπειρίες βιασμού ή σεξουαλικά ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον Μαρί. Συνολικά, ο άντρας αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής κατηγορίες από εννέα διαφορετικές γυναίκες.

Μια από τις πιο πολύκροτες αφηγήσεις είναι αυτή της Κάρε Ότις, τοπ μόντελ των ‘90s, που είπε πως το 1986, σε ηλικία 17 ετών, όταν ζούσε σε ένα δωμάτιο του διαμερίσματός του, ο Μαρί τη βίαζε συστηματικά. Εκείνη την περίοδο μάλιστα ο ατζέντης έβγαινε ήδη με την Εβαντζελίστα.

Η Κάρε Ότις, τοπ μόντελ των ‘90s, είπε πως το 1986, σε ηλικία 17 ετών, όταν ζούσε σε ένα δωμάτιο του διαμερίσματός του, ο Μαρί τη βίαζε συστηματικά

«Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διαπράττουν τέτοιες πράξεις στον κλάδο και αυτό πρέπει να σταματήσει. Έχω κόρες. Δεν θέλω να μεγαλώσουν και να θεωρούν φυσιολογικά τα οποιαδήποτε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής επίθεσης στη ζωή τους» είπε η Ότις, σήμερα μητέρα δύο κοριτσιών 12 και 13 ετών.

Ο Μαρί αρνείται τις κατηγορίες και σύμφωνα με τους δικηγόρους του, «σκοπεύει να επιδιώξει την αποκάλυψη της αλήθειας». Το πρακτορείο Elite, που στο παρελθόν είχε επικεφαλής τον Μαρί και τον ιδρυτή του, Τζον Καζαμπλάνκας, οδηγήθηκε σε χρεοκοπία και χωρίστηκε σε δύο εταιρικές οντότητες, που επιχειρούν τώρα να διαχωρίσουν εντελώς τη θέση τους από εκείνες τις κατηγορίες. Ωστόσο πρόσφατα ο Μαρί ενεπλάκη σε ένα άλλο διακεκριμένο πρακτορείο μοντέλων, το Oui Management, τα μοντέλα του οποίου συμμετέχουν σε καμπάνιες του Louis Vuitton και σε φωτογραφίσεις της Vogue. Το Oui Management ισχυρίζεται ότι ο Μαρί δεν συνεργάζεται πλέον μαζί του, αλλά έγγραφα δείχνουν ότι παραμένει επενδυτής με «σημαντικό έλεγχο» επί της εταιρείας.

Δείτε την Κάρε Ότις να μιλάει για τον βιασμό της και τη σκοτεινή πλευρά του μόντελινγκ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo: EPA/MATTEO BAZZI

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".