ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Πήρα πολλά σκουπίδια από δω και από εκεί και έγιναν καρκίνος του μαστού. Τα κρατούσα όλα μέσα μου»

Η Αθηνά Παππά μίλησε στη Νάντια Κοντογεώργη για τη μάχη της ζωής της, αλλά και για το bullying που είχε υποστεί στο δημοτικό για τη διαφορετικότητά της.

«Πήρα πολλά σκουπίδια από δω και από εκεί και έγιναν καρκίνος του μαστού. Τα κρατούσα όλα μέσα μου»

Η Αθήνα Παππά σε συνέντευξή της στη Νάντια Κοντογεώργη μίλησε για τη ζωή της πριν και μετά τον καρκίνο του μαστού, με αφορμή μια δυνατή ανάρτηση που έκανε πριν από δύο μήνες, την οποία συνόδευε με μια φωτογραφία της χωρίς το τουρμπάνι, έχοντας χάσει τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες.

Όπως επιβεβαίωσε, «είναι θεραπευτική η αγάπη. Ο Βαγγέλης μου στάθηκε και μου στέκεται πάρα πολύ, όπως και τα παιδιά μου, που με λατρεύουν και λατρεύω, έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Τα αδέρφια μου και λιγοστοί φίλοι. Σε αυτή την ασθένεια πρέπει να έχεις καλή ψυχολογία, είναι πάρα πολύ επίπονη και οδυνηρή γιατί χάνεις ένα μέρος του σώματός σου, ακρωτηριάζεσαι. Αυτό θέλει γενναιότητα. Βέβαια δεν είμαι ήρωας, αυτό με κατέβαλε πάρα πολύ. Αλλά το συνειδητοποίησα ότι έτσι έπρεπε να γίνει και από τη στιγμή που έγινε το θεώρησα ως δεδομένο και ότι από εδώ και πέρα συνεχίζω έτσι».

Η Παππά αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη στιγμή που ξύπνησε μετά το χειρουργείο της: «Η ζωή είναι ωραία και το διαπίστωσα ακόμα πιο πολύ όταν ξύπνησα από την επέμβαση και σκέφτηκα ότι είμαι ζωντανή. Είπα ότι θα το παλέψω, γιατί μου αρέσει η ζωή. Θέλω να δημιουργώ, είναι ένας μεγάλος λόγος αυτός. Θέλω να ζήσω γιατί έχω δύο παιδιά υπέροχα, έναν πολύ καλό σύντροφο και με περιμένει μπροστά μου η δημιουργία».

«Η ζωή είναι ωραία και το διαπίστωσα ακόμα πιο πολύ όταν ξύπνησα από την επέμβαση και σκέφτηκα ότι είμαι ζωντανή»

Η ίδια αποδίδει την εμφάνιση καρκίνου (και) στην εσωστρέφειά της: «Ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που τα κρατάει όλα μέσα του. Είμαι κοινωνική αλλά δεν εξωτερικεύω τα προσωπικά μου θέματα, ούτε καν στους καλύτερους μου φίλους. Τα κρατάω μέσα μου και προσπαθώ να τα διαχειριστώ μόνη, όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Πήρα πολλά σκουπίδια από δω και από εκεί και έγιναν πολτός, καρκίνος».

Η απόφασή της να μοιραστεί την εμπειρία της από τον καρκίνο του μαστού στο Facebook πυροδοτήθηκε και από την παρακίνηση των γιατρών της, στο δημόσιο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, τους οποίους χαρακτηρίζει «ήρωες» αφού αγωνίζονται με πενιχρά μέσα. Δεν το μετάνιωσε, κάθε άλλο, αφού ακόμα λαμβάνει «250 μηνύματα τη μέρα» όπως λέει. «Προχτές μια κοπέλα μου είπε, λόγω της δικής σου ανάρτησης προχώρησα στην επέμβαση και πιστεύω να τα καταφέρω».

«Προχτές μια κοπέλα μου είπε, λόγω της δικής σου ανάρτησης προχώρησα στην επέμβαση και πιστεύω να τα καταφέρω».

Η Αθηνά Παππά αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά της χρόνια, όταν υπέστη bullying, λόγω της εμφάνισης και της διαφορετικότητάς της. «Η ομορφιά σου ανοίγει πόρτες, αλλά όπως μου είπε ο σοφός Μάνος Χατζιδάκις μόλις βάζεις το πόδι σου μέσα θα σ’ τις κλείνουν με πάταγο στη μούρη. Έτσι έγινε σε όλη μου τη ζωή. Εμένα το χαρακτηριστικό μου ήταν τα κόκκινα μαλλιά μου, που τώρα δεν έχω. Ήμουν φυσική κοκκινομάλλα. Και μόνο αυτό ήταν λόγος να υποστώ bullying από το δημοτικό. Στην έκτη δημοτικού με επέλεξε ο δάσκαλός μου να κάνω την Ελλάδα και μια συμμαθήτριά μου έκανε νούμερα, όλα τα παιδιά άρχισαν να με βρίζουν και εγώ έκλαιγα. Την άλλη μέρα είπε ο δάσκαλός μου, επέλεξα την Αθηνά γιατί η Ελλάδα ήταν πάντα αιματοβαμμένη».

Δείτε τη συνέντευξη της Αθηνάς Παππά:

«Πήρα πολλά σκουπίδια από δω και από εκεί και έγιναν καρκίνος του μαστού. Τα κρατούσα όλα μέσα μου»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".