ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Mariah Carey μιλάει για πρώτη φορά για τη μάχη της με την διπολική διαταραχή

«Αισθανόμουν τόσο μόνη και δυστυχισμένη».

Η Mariah Carey μιλάει για πρώτη φορά για τη μάχη της με την διπολική διαταραχή

Για την «μάχη» που δίνει εδώ και 17 χρόνια με την διπολική διαταραχή, μία από τις πιο γνωστές ψυχικές νόσους, μιλά, πρώτη φορά, η Mariah Carey, ανοίγοντας την καρδιά της στο People.

«Δεν ήθελα να το πιστέψω… Μέχρι πρόσφατα ζούσα στην άρνηση και την απομόνωση και φοβόμουν ότι κάποιος θα με εκθέσει», λέει, σε συνέντευξή της στον Jess Cagle, η 48χρονη τραγουδίστρια, η οποία διαγνώστηκε με την νόσο το 2001, οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά από σωματική και πνευματική κατάρρευση.

Τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν επεισόδια ανεβασμένης ή ευερέθιστης διάθεσης, γνωστά ως μανία, εναλλασσόμενα με επεισόδια κατάθλιψης. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ικανότητά τους να λειτουργήσουν φυσιολογικά στην καθημερινότητα, όπως συνέβη και στην Mariah.

«Για πολύ καιρό, νόμιζα ότι πάσχω από αϋπνία. Αλλά δεν ήταν μία φυσιολογική διαταραχή του ύπνου, ούτε μπορούσα να κοιμηθώ μετρώντας προβατάκια. Δούλευα, δούλευα, δούλευα… Ήμουν ευέξαπτη και φοβόμουν μήπως απογοητεύσω τους ανθρώπους. Τελικά, αποδείχθηκε πως ήταν μία μορφή μανίας. Τα καταθλιπτικά μου επεισόδια χαρακτηρίζονταν από πολύ χαμηλή ενέργεια. Αισθανόμουν τόσο μόνη και δυστυχισμένη, αλλά και ένοχη ότι δεν έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για την καριέρα μου», περιγράφει.

Επισημαίνοντας πως αποφάσισε να μιλήσει για την «μάχη» της καθώς δεν μπορεί να κουβαλάει άλλο αυτό το βάρος, η Mariah, μητέρα δύο παιδιών, των 6χρονων διδύμων Moroccan και Monroe, παραδέχεται πως παίρνει φαρμακευτική αγωγή: «παίρνω φάρμακα τα οποία φαίνεται πως είναι καλά. Δεν με κάνουν να νιώθω πολύ κουρασμένη, υποτονική, ή κάτι τέτοιο. Το σημαντικότερο είναι να βρεις την σωστή ισορροπία».

«Πλέον είμαι σε μία πολύ κατάσταση και νιώθω άνετα να μιλώ για τον αγώνα μου με την διπολική διαταραχή. Είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι πάσχοντες από την νόσο δεν θα είναι στιγματισμένοι. Η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτη απομόνωση, όμως, δεν πρέπει να καθορίζει κανέναν και εγώ αρνούμαι να με καθορίσει, ή να με ελέγξει», καταλήγει, στέλνοντας ένα μήνυμα δύναμης.

Το εξώφυλλο του People που φιλοξενεί την αποκλειστική συνέντευξη της Mariah Carey.

"I was terrified of losing everything.” After years of suffering in silence, music icon #MariahCarey opens up exclusively to PEOPLE about her battle with bipolar II disorder – and why she finally got help. Tap the bio link to read this week's cover story.

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".