ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Διπολική διαταραχή: Και ξαφνικά το ζεύγος Καρντάσιαν μιλάει για κάτι πολύ σοβαρό

«Όπως πολλοί γνωρίζετε, ο Κάνιε Γουέστ έχει διπολική διαταραχή. Όποιος πάσχει από αυτήν, ξέρει πόσο περίπλοκη είναι».

Διπολική διαταραχή: Και ξαφνικά το ζεύγος Καρντάσιαν μιλάει για κάτι πολύ σοβαρό

Μετά την ανακοίνωση του Κάνιε Γουέστ ότι θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ και μια σειρά από εξωφρενικές δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο ράπερ, η Κιμ Καρντάσιαν τοποθετήθηκε με ένα μακροσκελές κείμενο σε Instagram Story, γράφοντας εκτεταμένα για τη διπολική διαταραχή, από την οποία υποφέρει ο σύζυγός της και την εμπειρία του να ζεις με αυτήν – ή με κάποιον που πάσχει από αυτήν.

Και παρόλο που έχουμε συνδέσει το ζεύγος και την οικογένεια Καρντάσιαν με μια δημόσια εικόνα που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε επεκταθεί πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων, που περιοριζόταν σε αισθησιακές πόζες και ανούσιες επιδείξεις πλουτισμού, ξαφνικά η Κιμ Καρντάσιαν μιλάει για κάτι πολύ σοβαρό, με ύφος στο οποίο δεν την είχαμε συνηθίσει. Προχωράει σε μια εξομολόγηση τόσο δυνατή συναισθηματικά και αναλυτική, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για εκείνη δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αλλά περνούσε πάντα μέσα από το φίλτρο τεχνικών μάρκετινγκ που αποσκοπούσαν στην εύκολη, ανώδυνη και μαζική διασκέδαση.

Το σχόλιο της Κιμ Καρντάσιαν

Η Κιμ Καρντάσιαν γράφει λοιπόν, μεταξύ άλλων: «Όπως γνωρίζετε πολλοί από εσάς, ο Κάνιε Γουέστ έχει διπολική διαταραχή. Όσοι πάσχετε από αυτήν ή έχετε κάποιον αγαπημένο που πάσχει από αυτήν ξέρετε πόσο απίστευτα περίπλοκη και επώδυνη είναι η κατανόησή της. Ποτέ δεν έχω μιλήσει ανοιχτά για το πώς μάς έχει επηρεάσει αυτό στο σπίτι γιατί είμαι ιδιαίτερα προστατευτική απέναντι στα παιδιά μας και στο δικαίωμα του Γουέστ να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα της υγείας του. Σήμερα, ωστόσο, αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω κάποιο σχόλιο εξαιτίας του στίγματος και των παρανοήσεων γύρω από την ψυχική υγεία».

Η ίδια προσθέτει, με πρωτόγνωρη οξυδέρκεια:

«Όσοι κατανοούν την ψυχική ασθένεια ή ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές ξέρουν ότι η οικογένεια είναι αδύναμη απέναντι σε αυτές, εκτός εάν ο ασθενής είναι ανήλικος. Όσοι απέχουν από τη συγκεκριμένη εμπειρία μπορεί να γίνουν επικριτικοί και να μην κατανοούν ότι τα ίδια τα άτομα πρέπει να μπουν στη διαδικασία να ζητήσουν βοήθεια, ανεξαρτήτως του πόσο σκληρά προσπαθούν η οικογένεια και οι φίλοι του».

«Όσοι πάσχετε από αυτήν ή έχετε κάποιον αγαπημένο που πάσχει από αυτήν ξέρετε πόσο απίστευτα περίπλοκη και επώδυνη είναι η κατανόησή της»

Μεταξύ άλλων, η Καρντάσιαν συμπληρώνει τα εξής: «Ο Κάνιε είναι ένας ευφυής και περίπλοκος άνθρωπος που πέρα από την πίεση του να είσαι καλλιτέχνης και Αφροαμερικανός, πέρα από τη πίεση που βίωσε από τον επώδυνο θάνατο της μητέρας του, καλείται να αντιμετωπίσει επίσης την πίεση και την απομόνωση από τη διπολική διαταραχή του. Η διπολική διαταραχή δεν μειώνει την αξία των ονείρων και των δημιουργικών ιδεών του, ακόμα και αν μοιάζουν σε κάποιους ανέφικτες. Είναι μέρος της ιδιοφυΐας του και, όπως έχουμε δει πολλοί από εμάς, πολλά από τα μεγάλα όνειρά του έχουν γίνει πραγματικότητα».

Η Κιμ Καρντάσιαν καταλήγει ζητώντας από τα media και το κοινό «να μας αντιμετωπίσουν με την κατανόηση και τη συμπόνοια που χρειαζόμαστε για να το ξεπεράσουμε». Και ξαφνικά, μετά από αυτή την ανάρτηση η Κιμ Καρντάσιαν μοιάζει πιο ανθρώπινη και αληθινή.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο του Instagram Story της Κιμ Καρντάσιαν:

Διπολική διαταραχή: Και ξαφνικά το ζεύγος Καρντάσιαν μιλάει για κάτι πολύ σοβαρό

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Photo: EPA/JASON SZENES:

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".