ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δεν σε αφήνουν καν να ανάψεις το φως: Όταν η Σάρα Φέργκιουσον μίλησε για τη δραματική ζωή στο παλάτι

"Δεν είναι παραμυθένιο, το λέω εγώ": Η πρώην σύζυγός του μικρότερου γιου της Ελισάβετ, Άντριου, είχε δώσει μία ξεκαρδιστική συνέντευξη στην Όπρα, το 1996.

Δεν σε αφήνουν καν να ανάψεις το φως: Όταν η Σάρα Φέργκιουσον μίλησε για τη δραματική ζωή στο παλάτι

Αν η συνέντευξη του είχε δώσει η Νταϊάνα στο BBC, λίγο μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της από τον Κάρολο, είχε ανάψει φωτιες στο Μπάκινγχαμ με τους εκπροσώπους του παλατιού να τρέχουν και να μην φτάνουν, τα όσα είπε η Σάρα Φέργκιουσον, σύζυγός του τρίτου γιου της Ελισάβετ, Άντριου, στην Όπρα το 1996 πέρασαν σαφώς πιο απαρατήρητα.

Λόγος πρώτος, ο Άντριου δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς και η Σάρα δεν θα γινόταν ποτέ βασίλισσα οπότε οι προσδοκίες στο πρόσωπο τους είναι ξεκάθαρα πολύ λιγότερες. Λόγος δεύτερος, ο Άντριου δεν είχε προβολή αντίστοιχη με εκείνη του Χάρι και της Μέγκαν, οπότε το χωρισμός του μπορεί να απασχόλησε μεν την κοινή γνώμη, χάθηκε δε μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων γύρω από το διαζύγιο του Καρόλου και της Νταϊάνα.

Το 1996 πάντως η πάντα πιπεράτη Σάρα Φέργκιουσον, μητέρα της πριγκίπισσας Βεατρικής και της πριγκίπισσας Ευγενίας, εμφανίστηκε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, μιλώντας για τη ζωή του παλατιού, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα το παραμυθένιο σε αυτή.

"Καμία από εμάς δεν παντρεύτηκε για να κερδίσει το παραμύθι, όλες παντρευτήκαμε γιατί ερωτευτήκαμε. Παντρευτήκαμε τον άντρα, όχι το παραμύθι. Και τελικά δεν υπάρχει απολύτως κανένα παραμύθι σε όλο αυτό, είναι κανονική, αληθινή ζωή," λέει η Φέργκιουσον-όσο κανονική μπορεί να είναι η ζωή μέσα σε ένα παλάτι.

Η Φέργκιουσον είχε μιλήσει και για του αυστηρούς περιορισμούς που βίωσε μέσα στο Μπάκινγχαμ, όπου, όπως είπε, δεν σου επιτρέπουν να ανοίξεις τα παράθυρα λίγο περισσότερο από το προβλεπόμενο για να μην χαλάσει η εικόνα της πρόσοψης του παλατιού στους τουρίστες που στέκονται απ' έξω. Σύμφωνα με τη Φέργκιουσον, στο Μπάκινγχαμ δεν μπορείς καν να ανάψεις όποιο φως θέλεις και όλες οι λάμπες είναι πολύ χαμηλές, μόλις 30 watt, με αποτέλεσμα να είναι πολύ μουντά και καταθληπτικά σε όλα τα δωμάτια. Παρόλα αυτά η Σάρα είχε προσαρμοστεί με το συγκεκριμένο δεδομένο και είχε εξηγήσει ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν να χρησιμοποιήσει πιο δυνατές λάμπες γιατί είναι κόντρα στους κανονισμούς για τους τουρίστες.

Η πρώην σύζυγός του Άντριου και κολλητή φίλη της Νταϊάνα αστειεύτηκε με την Όπρα για το γεγονός ότι η κουζίνα και το ψυγείο ήταν ενάμιση μίλι από το δωμάτιο της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να φάει όταν πεινούσε.

"Θα μπορούσε κάποιος να μείνει εκεί πέρα, να κάνει ό,τι του λένε, να κρατήσει τις λάμπες των 30 watt και να κάνει υπομονή. Αλλά για μένα και την Νταϊάνα δεν ήταν αυτή η ζωή που θέλαμε να ζήσουμε," καταλήγει η Φέργκιουσον που λίγο καιρό αργότερα θα έβλεπε την καλύτερη της φίλη να σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

Η Σάρα Φέργκιουσον γνώρισε τον πρίγκιπα Άντριου το 1985 μέσω της κολλητής της Νταϊάνα και γρήγορα έκανε σχέση μαζί του. Το ζευγάρι παντρεύτηκε έναν χρόνο αργότερα και απέκτησε δύο παιδιά. Χώρισαν το καλοκαίρι του 1996 μετά από πολυετή κρίση στον γάμο τους.

Δείτε το βίντεο.

Κεντρική φωτογραφία:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".