ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δεν ξέρω πώς είναι ο ήχος. Δεν μπορώ καν να αντιληφθώ πώς είναι η σιωπή. Γεννήθηκα κωφός»

Το μοντέλο και ακτιβιστής Νάιλ Ντι Μάρκο δεν έχει ιδιαίτερη λαχτάρα να ακούσει. Γιατί δεν έχει ιδέα πώς είναι. 

«Δεν ξέρω πώς είναι ο ήχος. Δεν μπορώ καν να αντιληφθώ πώς είναι η σιωπή. Γεννήθηκα κωφός»

Η εμφάνισή του εντυπωσιακή, γεγονός που του χάρισε και τη νίκη στην 22η (είπατε κάτι;) σεζόν του reality show "America's Next Top Model". Έκτοτε, ο κόσμος της μόδας υποκλίθηκε στα υπέροχα γαλάζια μάτια του και το γραμμωμένο του κορμί. Μόνο που ο Νάιλ ΝτιΜάρκο, δεν ήταν ακόμη ένας ωραίος άντρας που ασχολήθηκε με το μόντελινγκ, αλλά πολλά περισσότερα. Βλέπετε ο Νάιλ γεννήθηκε κωφός, γεγονός που δεν τον δυσκόλεψε ούτε μία στιγμή στη ζωή του. Ο ίδιος, θεωρεί τον εαυτό του πρώτα ακτιβιστή και μετά μοντέλο. Προσπαθεί να φτιάξει μία κοινωνία προσιτή σε ανθρώπους με διαφορές και να καταστήσει σαφές ότι η ιδιαιτερότητα του καθενός δεν πρέπει να τον βάζει στο περιθώριο.

Βλέπετε ο Νάιλ γεννήθηκε κωφός, γεγονός που δεν τον δυσκόλεψε ούτε μία στιγμή στη ζωή του. Ο ίδιος, θεωρεί τον εαυτό του πρώτα ακτιβιστή και μετά μοντέλο. Προσπαθεί να φτιάξει μία κοινωνία προσιτή σε ανθρώπους με διαφορές και να καταστήσει σαφές ότι η ιδιαιτερότητα του καθενός δεν πρέπει να τον βάζει στο περιθώριο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παλέψει για τα δικαιώματα της κοινότητάς του, ενώ το 2016 άσκησε έντονη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είχε κάνει προσβλητικά σχόλια κατά της κωφής ηθοποιού, Μάρλι Μάτλιν.

"Με ρωτάνε αν θα ήθελα να ακούω, αλλά μου είναι αδιάφορο. Γεννήθηκα κωφός, δεν ξέρω κάτι άλλο πέρα από αυτό. Όλη μου η οικογένεια είναι κωφοί. Το ίδιο και οι παππούδες μου. Ακόμα και η προγιαγιά μου ήταν κωφή. Δεν ξέρω πώς είναι ο ήχος και γι' αυτό δεν μου λείπει. Δεν ξέρω καν πώς είναι η σιωπή", εξομολογείται.

"Μεγάλωσα σε μία υπέροχη οικογένεια. Ήμασταν όλοι ίδιοι, για εμένα αυτό ήταν το φυσιολογικό. Κάποια στιγμή ζήτησα από τη μητέρα μου να πάω σε κανονικό σχολείο. Ήθελα να συναστραφώ ανθρώπους που μπορούν να ακούσουν. Κάναμε μία συμφωνία. Το πρωί θα πήγαινα σε κανονικό σχολείο και το απόγευμα στο ειδικό σχολείο για κωφά παιδιά. Τότε ήταν που έπαθα και το πρώτο μου πολιτισμικό σοκ. Στο πρωινό σχολείο γρήγορα περιθωριοποιήθηκα. Ήμουν το κωφό παιδί. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω. Δεν ήμουν καθόλου ευτυχισμένος. Έπειτα από μία εβδομάδα είπα στη μαμά μου ότι θέλω να πηγαίνω αποκλειστκά στο ειδικό σχολείο. Η μαμά μου όμως αρνήθηκε. Με παρότρυνε να μείνω έναν ολόκληρο χρόνο. Και κάπως έτσι, το δημόσιο σχολείο έγινε μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου".

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Κεντρική φωτογραφία: Splash News / Ideal Image

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".