ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία και τον βιασμό»

«Σκανδαλώδεις» χαρακτήρισε ο Φοίβος Δεληβοριάς τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, του νομικού εκπροσώπου του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία και τον βιασμό»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν συνηθίζει τις τηλεοπτικές τοποθετήσεις για ζητήματα που δεν άπτονται της μουσικής, αυτή τη φορά όμως με αφορμή τις νέες δηλώσεις Αλέξη Κούγια βγήκε στο «Πρωινό» και μίλησε για το θέμα των ημερών.

Ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός είπε, μεταξύ άλλων: «Χτες προσπαθούσα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κύριο Κούγια. Είναι καταπληκτική η ικανότητά του να κινείται από κανάλι σε κανάλι! Δεν μου κάνουν εντύπωση ούτε αυτά που είπε ούτε το στυλ του, το οποίο είναι πολύ γνωστό τηλεοπτικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το εξής. Αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Δηλαδή αυτά που είπε χτες είναι οι απόψεις του κυρίου Λιγνάδη».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το εξής. Αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Δηλαδή αυτά που είπε χτες είναι οι απόψεις του κυρίου Λιγνάδη».

Ο Δεληβοριάς πρόσθεσε: «Τι μας είπε ο κύριος Λιγνάδης χτες; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ότι ένας ομοφυλόφιλος ή ένας άνθρωπος που έχει εξωσυζυγική σχέση είναι αναξιόπιστος, δηλαδή αν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος δει μια δολοφονία, ας πούμε, δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να το μαρτυρήσει».

Όπως συμπλήρωσε στον τηλεοπτικό σχολιασμό του: «Επίσης ο δικηγόρος του μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό, που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο κύριος Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροήν και πολλά άλλα αδικήματα, αυτή τη φορά βγαίνει και μας λέει αυτά τα πράγματα. Εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος ο οποίος επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπήσει το ελληνικό θέατρο, να είναι σύμβολο, βγαίνει και λέει τέτοια πράγματα. Οι απόψεις του είναι αυτές, πιθανότατα τις δίδασκε και στα παιδιά.

«Ο δικηγόρος του μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό, που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα»

»Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χτες είναι ήδη ένα έγκλημα, ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κύριος Κούγιας και γιατί βγαίνει σε όλα τα κανάλια να πει αυτά τα πράγματα. Το κάνει για να φοβηθούν αυτοί που μίλησαν και αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν και το σκέφτονται, γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπούν οι κύριος Κούγιας και ο κύριος Λιγνάδης. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα».

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χτες είναι ήδη ένα έγκλημα, ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν»

Ο Δεληβοριάς επιχείρησε όμως να φωτίσει και μια ακόμα πτυχή του θέματος: «Ένα άλλο σκανδαλώδες ζήτημα είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεσή του. Λέει, είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό. Και δεν είδα κανένα κυβερνητικό στέλεχος να βγει και να διαμαρτυρηθεί για αυτά που είπε ο κύριος Λιγνάδης και που πιστεύει, προφανώς, ο κύριος Λιγνάδης».

«Ένα άλλο σκανδαλώδες ζήτημα είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεσή του. Λέει, είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό»

Κλείνοντας, θέλησε να περάσει ένα αισιόδοξο και δυνατό μήνυμα: «Το θέατρο βλάπτεται όχι από τις αποκαλύψεις, αλλά από τις δράσεις και τις απόψεις ανθρώπων σαν τον κύριο Λιγνάδη. Έρχεται μια καλύτερη μέρα για το θέατρο και την κοινωνία, αρκεί να μιλήσουμε. Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Θα τους στηρίξουμε με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό».

Δείτε την τηλεοπτική εμφάνιση του Φοίβου Δεληβοριά:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: NDP

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".