ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ανιστόρητος» χαρακτηρίστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς μοίραζε κέικ στο ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, μετά την δήλωση ότι ο πόλεμος στην Ευρώπη είναι «παράξενο» φαινόμενο.

«Ανιστόρητος» χαρακτηρίστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς μοίραζε κέικ στο ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο

Η ρωσική εισβολή στην χώρα της Ουκρανίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αρκετούς επώνυμους να καταδικάζουν δημόσια την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει σε πόλεμο. Μεταξύ αυτών, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έλαβαν θέση επί του ζητήματος, αναφέροντας σε ανάρτηση τους στα social media πως «θα σταθούν στο πλευρό του Προέδρου της Ουκρανίας αλλά και του λαού».

Στο πλαίσιο των βασιλικών τους υποχρεώσεων, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγος του, Κέιτ Μίντλετον βρέθηκαν στο ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο του Λονδίνου και μοίρασαν σπιτικά κέικ στους εθελοντές. Όμως, οι δηλώσεις του πρίγκιπα για το «παράξενο» φαινόμενο του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αποδοκιμάστηκαν σκληρά, με ακτιβιστές και δημοσιογράφους να τον χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων «ανιστόρητο».

Είναι πιο φυσιολογικό να βλέπεις πόλεμο και αιματοχυσία στην Αφρική και την Ασία παρά στην Ευρώπη. Είναι παράξενο να το βλέπεις αυτό στην Ευρώπη.

Σε μια προσπάθεια υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο 39χρονος δούκας φαίνεται πως τα έκανε θάλασσα με όσα δήλωσε στους παρευρισκόμενος, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον κόσμο των social media. Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πιο φυσιολογικό να βλέπεις πόλεμο και αιματοχυσία στην Αφρική και την Ασία παρά στην Ευρώπη. Είναι παράξενο να το βλέπεις αυτό στην Ευρώπη».

«Ανιστόρητος» χαρακτηρίστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς μοίραζε κέικ στο ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο

Ο παρουσιαστής του CNN, Τζέικ Τάπερ, έσπευσε να απαντήσει στον Βρετανό royal μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter: «Διάβασε κανένα βιβλίο για την οικογένεια σου, φίλε», ποστάροντας μια φωτογραφία από το 1937, όπου δούκας του Ουίνδσορ, Εδουάρδος και η σύζυγος του, Γουόλις Σίμπσον, δίνουν τα χέρια με τον Αδόλφο Χίτλερ στη Γερμανία.

Οι Ευρωπαίοι έτρεξαν πάνω από την ήπειρο της Αφρικής, λεηλάτησαν κοινότητες, βίαζαν γυναίκες, υποδούλωσαν ανθρώπινα όντα, για το κέρδος και την εξουσία.

Παρόλο που το αιχμηρό σχόλιο αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό του δημοσιογράφου, η Μπέρνις Κινγκ, η νεότερη κόρη του αείμνηστου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πήρε τον λόγο χαρακτηρίζοντάς «τρομακτικά» τα λεγόμενα του πρίγκιπα. «Οι Ευρωπαίοι έτρεξαν πάνω από την ήπειρο της Αφρικής, λεηλάτησαν κοινότητες, βίαζαν γυναίκες, υποδούλωσαν ανθρώπινα όντα, για το κέρδος και την εξουσία. Έκλεψαν πόρους, προκαλώντας καταστροφή γενεών, με τα ευρωπαϊκά έθνη να συνεχίζουν να βλάπτουν την Αφρική».

Το να γίνει πόλεμος στην Ευρώπη για τους περισσότερους Ευρωπαίους είναι άγνωστο και βαθιά ανησυχητικό. Ίσως απλώς προσπαθούσε να πει, έστω και αδέξια, ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία μοιάζει πολύ κοντά στο σπίτι του.

Ο βασιλικός συντάκτης Ρόμπερτ Τζόμπσον προσπαθώντας – μάταια – να βάλει τα πράγματα στην θέση τους εξήγησε στην Washington Post ότι οι δηλώσεις του πρίγκιπα «βγήκαν εκτός πλαισίου» καθώς πρόκειται για «μορφωμένο άνθρωπο». «Είμαι βέβαιος ότι δεν το εννοούσε με την ρατσιστική έννοια που του αποδόθηκε. Το να γίνει πόλεμος στην Ευρώπη για τους περισσότερους Ευρωπαίους είναι άγνωστο και βαθιά ανησυχητικό. Ίσως απλώς προσπαθούσε να πει, έστω και αδέξια, ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία μοιάζει πολύ κοντά στο σπίτι του, καθώς ήταν μικρό παιδί όταν ξεκίνησε η σύγκρουση στη Βοσνία και αυτή είναι ίσως η πρώτη του εμπειρία, μιας τέτοιας τρομερής σύγκρουσης που ποτέ συνέβη στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των ενήλικων χρόνων του», είπε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

07 Ιαν 2025

Ζεντάγια | Η λεπτομέρεια στο look της στα Golden Globes που πρόδωσε τον γάμο της με τον Τομ Χόλαντ

To διάσημο ζευγάρι του Hollywood ετοιμάζεται να επισημοποιήσει τη σχέση του.

31 Δεκ 2024

Το αιώνιο fashion icon Τζάκι Κένεντι έκρυβε ένα μικρό μυστικό στις σόλες των παπουτσιών της

Ίσως αυτή η λεπτομέρεια την έκανε να μοιάζει τόσο αψεγάδιαστη.

Περισσότερα από

News

30 Δεκ 2024

Η ακραία δήλωση του Καρόλου εξόργισε την Νταϊάνα, όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Harry

"Tη νύχτα που έφερε στον κόσμο τον Harry, η Νταϊάνα έκλαιγε τόσο πολύ, μέχρι που αποκοιμήθηκε" αποκαλύπτει ο πρώην μπάτλερ της, Paul Burrell.

29 Δεκ 2024

"Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω": Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

28 Δεκ 2024

"Ενώ αγκάλιαζα σφιχτά το πρωτότοκο, έχανα το δεύτερο παιδί μου": Όταν η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε για το μωρό που έχασε

"Η απώλεια ενός παιδιού μας προκαλεί ανυπόφορη θλίψη": Η δούκισσα του Σάσεξ είχε μιλήσει για την εμπειρία που είχε βιώσει μυστικά το καλοκαίρι του 2019.

27 Δεκ 2024

Δεν κάνουν χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά τους. Οι παράξενοι κανόνες της Κούνις και του Κούτσερ

Και άλλοι αυστηροί κανόνες που καλούνται να ακολουθήσουν τα παιδιά των celebrities, που τα έχουν όλα αλλά δεν μπορούν να τα κάνουν όλα.

27 Δεκ 2024

"Ξυπνούσα μες στη νύχτα με αιματοβαμμένους εφιάλτες": Η άγνωστη ζωή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο φως

Το μυστικό νησί όπου πηγαίνει όλα τα κορίτσια του, η συνήθεια που δεν μπορεί να κόψει αλλά και οι κραυγαλέες αντιφάσεις στον τρόπο ζωής του.

27 Δεκ 2024

Πέταξε το κινητό του μπαμπά στη λεκάνη της τουαλέτας: Τα πιο "κακομαθημένα" παιδιά των celebrities

Η Κιμ Καρντάσιαν, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Μαράια Κάρεϊ είναι ανάμεσα στις επώνυμες μαμάδες που αν και με μια στρατιά από νταντάδες, φαίνεται να έχουν περάσει δύσκολα.

17 Δεκ 2024

Το ασυνήθιστο δώρο που χάρισε η πριγκίπισσα Άννα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα τα πρώτα της Χριστούγεννα

Η νεαρή Νταϊάνα βρέθηκε σίγουρα προ εκπλήξεως, όπως ο καθένας άλλωστε.

14 Σεπ 2024

Η throwback φωτογραφία της Mαρίας Τζομπανάκη πριν από 44 χρόνια

Στα 24 της χρόνια πρωταγωνιστούσε στην σειρά "Λάουρα" και πόζαρε στον φακό του Κλεισθένη.

08 Σεπ 2024

Τον αποκαλούσε "πατέρα": Η άγνωστη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Φίλιππου

"Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λογικό άνθρωπο να αφήνει εσένα για την Καμίλα".

15 Αυγ 2024

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.