ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αγνώριστη η Μαρία Κάλλας σε μια από τις τελευταίες φωτογραφίες της: «Βαθιά μελαγχολία στα μάτια της»

Ο Άρης Λουπάσης αποκάλυψε ένα αδημοσίευτο στιγμιότυπο της ντίβας λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή το 1977.

Αγνώριστη η Μαρία Κάλλας σε μια από τις τελευταίες φωτογραφίες της: «Βαθιά μελαγχολία στα μάτια της»

Μια ακόμα φωτογραφία-θησαυρό από τον κόσμο της ελληνικής τέχνης και σόουμπιζ ξέθαψε και δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram ο Άρης Λουπάσης. Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης παρουσιάζει ένα άγνωστο στιγμιότυπο της Μαρίας Κάλλας, από τους τελευταίους μήνες της ζωής της, στο Παρίσι, «με έντονη την αλλαγή στην εικόνα και τη βαθιά μελαγχολία της».

Άλλωστε η προσωπική και επαγγελματική φθορά της θρυλικής ντίβας είχε ξεκινήσει περίπου μία δεκαετία πριν, με τον γάμο της μεγάλης της αγάπης, του Αριστοτέλη Ωνάση, με την Τζάκι Κένεντι το 1968 και τον θάνατο του Έλληνα μεγιστάνα το 1975.

Όπως εξιστορεί ο Λουπάσης στη λεζάντα:

«Η Μαρία Κάλλας σε μία από τις τελευταίες και σπάνιες φωτογραφίες λίγους μήνες πριν φύγει από την ζωή το 1977 στην είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται το διαμέρισμα της στην Avenue Georges-Mandel 36 στο Παρίσι με έντονη την αλλαγή στην εικόνα και την βαθιά μελαγχολία στα μάτια της.

«Η είδηση του γάμου του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι το 1968 θα αποτελέσει και το γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική πορεία της με εμφανή την φθορά στην φωνή και την εικόνα στις μετέπειτα εμφανίσεις της.

«Η είδηση του γάμου του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι το 1968 θα αποτελέσει και το γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική πορεία της με εμφανή την φθορά στην φωνή και την εικόνα στις μετέπειτα εμφανίσεις της»

«Παρά τον χωρισμό της με τον Έλληνα μεγιστάνα, οι συναντήσεις τους τα επόμενα χρόνια θα είναι για εκείνη μικρές δόσεις ευτυχίας μέχρι τον χαμό του το 1975 που θα επιδεινώσει την ήδη κλονισμένη υγεία της. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα "φύγει" στην αγκαλιά της στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο Παρίσι με την ίδια να δηλώνει σε δημ/φο περιοδικού: "Είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο μέχρι το τέλος. Ο Αρίστος πέθανε στην αγκαλιά μου και σε παρακαλώ μην το ξεχάσεις αυτό". Ο μοναδικός άντρας που θα αγαπήσει με όλη την δύναμη της ψυχής της σε μια περίοδο όπου κυριαρχεί απόλυτα στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου αποτελώντας ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο αξεπέραστο κυριολεκτικά μέχρι και σήμερα.

«Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της απομονώνεται στο διαμέρισμα της στο Παρίσι και επιλέγει την μοναχικότητα αναπολώντας τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής με συντροφιά τα δύο αγαπημένα της σκυλιά και την πιστή από το 1955 οικονόμο της Μπρούνα.

«Ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα "φύγει" στην αγκαλιά της στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο Παρίσι με την ίδια να δηλώνει σε δημ/φο περιοδικού: "Είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο μέχρι το τέλος. Ο Αρίστος πέθανε στην αγκαλιά μου και σε παρακαλώ μην το ξεχάσεις αυτό"»

«Τον Σεπτέμβριο του 1977 θα φύγει από την ζωή από καρδιακή προσβολή βυθίζοντας σε θλίψη εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο με την παγκόσμια Όπερα να θρηνεί την απόλυτη Θεά της. Δυό χρόνια αργότερα, η αγαπημένη της φίλη μουσικός Βάσω Δεβετζή μεταφέρει αεροπορικώς την τέφρα της απο το Παρίσι και με συνοδεία Κυβερνητικών Εκπροσώπων, μελών του Πολεμικού Ναυτικού και του Αλέξη Μινωτή θα την σκορπίσει ανοιχτά του Σαρωνικού, μένοντας για πάντα στην καρδιά ενός ολόκληρου πλανήτη που υποκλίθηκε στο μεγαλειώδες ταλέντο και την ανεπανάληπτη προσωπικότητα της».

Δείτε την σπάνια φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Wikipedia

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".