ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είναι άδικο για τους ηθοποιούς του θεάτρου». H Μιμή Ντενίση για την online προβολή παραστάσεων

Την αντίθεσή της στην προβολή θεατρικών παραστάσεων μέσω του διαδικτύου εξέφρασε με μια ανάρτησή της στο Facebook η Μιμή Ντενίση.

«Είναι άδικο για τους ηθοποιούς του θεάτρου». H Μιμή Ντενίση για την online προβολή παραστάσεων

H Μιμή Ντενίση με μια ανάρτηση της στο Facebook εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη με το ανέβασμα των παραστάσεων της στο διαδίκτυο. Η online προβολή μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων είναι μια πρακτική που ακολουθούν όλο και περισσότερα θέατρα και οργανισμοί προκειμένου να εμψυχώσουν και να ψυχαγωγήσουν όλους όσους μένουν σπίτι για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Η γνωστή ηθοποιός είναι αντίθετη με το γεγονός ότι παίζονται μερικές παραστάσεις διαδικτυακά, καθώς πιστεύει πως η μαγεία του θεάτρου κι αυτό το ξεχωριστό που προσφέρει είναι η σχέση μεταξύ ηθοποιού και θεατή που μέσα από το διαδίκτυο δεν μπορεί να υπάρχει.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανάρτησή της: «Μια μεγάλη κουβέντα βλέπω έχει αρχίσει στα ΜΜΕ για το αν πρέπει να παίζονται οι παραστάσεις διαδικτυακά. Εγώ λοιπόν λέω όχι. Καταλαβαίνω πως πολλοί θέλουν να προσφέρουν ψυχαγωγία στον κόσμο αλλά υπάρχουν ατελείωτες σειρές και ταινίες που κυκλοφορούν νόμιμα φυσικά και καλύπτουν αυτή την ανάγκη. Η μαγεία του θεάτρου έχει να κάνει με την σχέση ηθοποιού - θεατή...

Οι παραστάσεις δεν δείχνουν ποτέ καλές έτσι όπως γυρίζονται. Είναι άλλα τα φώτα του θεάτρου, άλλο το παίξιμο, άλλο το timing. Θα έπρεπε κατ' εμέ αν ειναι να παιχτούν διαδικτυακά να έχουν γυριστεί ειδικά...κινηματογραφικά. Και επιπλέον είναι άδικο για τους ηθοποιούς του θεάτρου... είναι που είναι τόσο δύσκολο και επισφαλές σαν επάγγελμα, μην το αποτελειώσουμε!! Και επίσης βλέπω ανησυχητικά φαινόμενα πειρατείας... όπως αυτό που έγινε με την Ευτυχία... Και κάποιοι το υπερασπίζονται κιόλας!!!

Τα πνευματικά δικαιώματα πρέπει να μάθουμε να τα σεβόμαστε σε αυτήν τη χώρα, όπως και όλους τους καλλιτέχνες και παραγωγούς που πασχίζουν για ένα ψηλό επίπεδο σε εποχές τόσο δύσκολες! Ας μην τα αντικαταστήσουμε όλα με το internet».

Δείτε το σχετικό βίντεο από «Το Πρωινό»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.