ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Μετά από λίγο ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά»

Η Τζένη Μπότση μίλησε στη Σία Κοσιώνη με συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό που την οδήγησε στην καταγγελία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

«Με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Μετά από λίγο ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά»

Καλεσμένη της Σίας Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ, η Τζένη Μπότση μίλησε για πρώτη φορά με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό που την οδήγησε, μαζί με δύο ακόμα ηθοποιούς, στη δημόσια καταγγελία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα». Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, στην εκπομπή, αυτή τη στιγμή 14 γυναίκες έχουν καταγγείλει το ίδιο πρόσωπο για ενέργειες που φέρεται να συνέβησαν την περίοδο 1993-2005.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός περιέγραψε την τραυματική γνωριμία της με το συγκεκριμένο πρόσωπο (που έχει ζητήσει, μέσα από εξώδικο, να μην αναφέρεται πλέον το όνομά του στα media). «Το 1994 μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή και είχε έρθει να δει τις πτυχιακές μας εξετάσεις. Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου και με κάλεσε να πάω σε ένα θέατρο για να με δει για κάποιο έργο, ήταν ο “Εραστής” του Πίντερ, ένα έργο για δύο άτομα. Με ήθελε για τον ρόλο της γυναίκας, η χαρά μου ήταν μεγάλη».

Το πρώτο ραντεβού ήταν σε κεντρικό θέατρο, όπως πρόσθεσε η Μπότση, αλλά επειδή, όπως της είπε, εκτελούνταν κάποιες εργασίες εκεί, της πρότεινε να πάνε σε ένα διαμέρισμα στου Ζωγράφου. «Εκεί έγινε η ακρόαση. Μου είπε να ξεχάσω το κείμενο και θα μου υπαγορεύσει εκείνος τι θα λέω. Κάποια στιγμή αυτά που έπρεπε να πω, εκτός κειμένου, άρχισαν να γίνονται βωμολοχίες, είπα δεν μπορώ να τα πω αυτά, μου είπε το καταλαβαίνω, αλλά θα υπάρξει διασκευή του έργου».

«Κάποια στιγμή αυτά που έπρεπε να πω, εκτός κειμένου, άρχισαν να γίνονται βωμολοχίες, είπα δεν μπορώ να τα πω αυτά, μου είπε το καταλαβαίνω, αλλά θα υπάρξει διασκευή του έργου»

Στη συνέχεια της πρότεινε να το «σκεφτεί» και να επικοινωνήσουν ξανά αν ενδιαφέρεται. Η Μπότση αποφάσισε, τελικά, να το «παλέψει», της φάνηκε μεγάλη ευκαιρία. Στο δεύτερο ραντεβού, «μου ζητήθηκε να φοράω φούστα, που δεν φορούσα την πρώτη φορά. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Μετά από λίγο ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, φώναζα και έκλαιγα και νομίζω ότι και αυτός σοκαρίστηκε με την τόσο έντονη αντίδρασή μου. Τότε ήμουν 22 ετών. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη, ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και μετά έφυγα και δεν το είπα σε κανέναν».

«Ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, φώναζα και έκλαιγα και νομίζω ότι και αυτός σοκαρίστηκε με την τόσο έντονη αντίδρασή μου. Τότε ήμουν 22 ετών»

Η ίδια συμπλήρωσε τα εξής: «Για πάρα πολλά χρόνια δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου, γιατί δεν θα με ξαναάφηναν να ασχοληθώ με το θέατρο. Μόνο στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι. Λίγες μέρες μετά, μου είπε, ξέρεις κάτι, μου είπε αυτός ότι θέλει να πάω να κάνουμε μια οντισιόν. Γύρισα και την κοίταξα και της είπα, μην πας. Αυτή η γυναίκα πριν από λίγες μέρες μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε, σε ευχαριστώ που με προστάτευσες. Γι’ αυτό βγαίνω τώρα».

«Και οι 14 είμαστε πάρα πολύ ταραγμένες. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν ξέρω και νιώθουμε σαν να μιλάμε με την αδερφή μας, συγκινούμαστε, κλαίμε» όπως είπε η ηθοποιός. «Τώρα δεν φοβόμαστε, θέλουμε αυτό να σταματήσει εδώ. Φτάνει κάθε μορφή βίας. Η δικηγόρος μας θα μας οδηγήσει. Και μόνο το γεγονός ότι είμαστε 14, είναι συγκλονιστικό. Η Σοφία [Μπεκατώρου] μάς άνοιξε έναν δρόμο και ευτυχώς αδράξαμε την ευκαιρία».

«Και οι 14 είμαστε πάρα πολύ ταραγμένες. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν ξέρω και νιώθουμε σαν να μιλάμε με την αδερφή μας, συγκινούμαστε, κλαίμε»

Μετά την εκπομπή, μάλιστα, η Σία Κοσιώνη έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας:

«Αν την είδες δεν χρειάζεται να προσθέσω ούτε απόστροφο. Είδες την ταραχή της, είδες τον φόβο να εξατμίζεται λίγο λίγο κάθε δευτερόλεπτο της συνέντευξης, είδες το θάρρος και την αξιοπρέπεια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη της φράση: «Δεν το πιστεύω ότι ήρθε αυτή η μέρα». Ήρθε, λοιπόν, ναι. Και δεν ήρθε μόνη της. Την έφερες εσύ. Την φέρατε όλες εσείς. Και εμείς σας βγάζουμε το καπέλο και σας ευχαριστούμε».

Δείτε την ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη:

Δείτε τη συνέντευξη της Τζένης Μπότση:

«Με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Μετά από λίγο ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.