ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κανονικά πρέπει να καταργηθεί η μαθητική παρέλαση. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος σχολίασε στον Σρόιτερ τους εορτασμούς για την επέτειο του ‘21 και μίλησε για την εμπειρία φίλων από τον κορονοϊό, που τους άφησε «κουσούρι».

«Κανονικά πρέπει να καταργηθεί η μαθητική παρέλαση. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες»

Καλεσμένος του Αντώνη Σρόιτερ ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσε μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε τους επετειακούς εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. «Τα 200 χρόνια του Ελληνισμού δεν έχουν προβληθεί όπως θα ‘πρεπε να προβληθούν. Θα ‘πρεπε μέσα στο 2021 να φωτιστούν μέρη τα οποία έχουν συμβάλει στην ελευθερία των Ελλήνων. Θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις και μνημεία ή απλώς μια αναφορά στην Κρήτη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία… Και, από την άλλη, να σταματήσουν οι αναχρονιστικοί εορτασμοί. Καπηλεύονται ορισμένοι άνθρωποι τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας και το αίσθημα του φτερουγίσματος όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Το έχουν καπηλευτεί κάτι φασισταριά, τα οποία νομίζουν ότι είναι δική τους υπόθεση. Αυτοί είναι που έχουν μαυρίσει όλη την Ελλάδα».

«Καπηλεύονται ορισμένοι άνθρωποι τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας και το αίσθημα του φτερουγίσματος όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Το έχουν καπηλευτεί κάτι φασισταριά, τα οποία νομίζουν ότι είναι δική τους υπόθεση».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις παρελάσεις, πρόσθεσε: «Κανονικά πρέπει να καταργηθεί η παρέλαση. Όχι η στρατιωτική, η μαθητική. Τα παιδιά δεν έχουν κανένα λόγο να παρελαύνουν στρατιωτικά. Παρά μόνο αν τα προορίζεις να γίνουν στρατιώτες. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες. Ούτε είμαστε στο ‘40, που ο Μεταξάς έβγαζε τα παιδιά να παρελαύνουν, ούτε είμαστε στη Βόρεια Κορέα. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει. Δεν θα τον αφήσω, γιατί δεν θέλω. Αντ’ αυτού, κάθε Δήμος μπορεί να φτιάξει ένα μνημείο. Οι καλύτεροι μαθητές να πηγαίνουν και να καταθέτουν στεφάνι, να γίνονται εορτασμοί όπου να λέγονται κάποια πράγματα για την εκάστοτε επέτειο».

«Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες. Ούτε είμαστε στο ‘40, που ο Μεταξάς έβγαζε τα παιδιά να παρελαύνουν, ούτε είμαστε στη Βόρεια Κορέα. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει. Δεν θα τον αφήσω, γιατί δεν θέλω».

Ο Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην πανδημία του κορονοϊού και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα υγειονομικά μέτρα: «Ναι, έχουν έρθει στο σπίτι μου πέντε άνθρωποι, έχω προσπαθήσει και έχω πάει σε ένα σπίτι που είναι λίγο πιο μακριά από τη γειτονιά μου. Φοβάμαι. Δεν πιστεύω ότι είμαστε ασφαλείς. Έχω φίλους που έχουν αρρωστήσει, νέους ανθρώπους. 30, 35, 40 ετών. Αρρώστησαν σοβαρά, μπήκαν στα νοσοκομεία, ευτυχώς το ξεπέρασαν αλλά τους έχει μείνει ένα “κουσουράκι”, δεν είναι αστείο. Πιστεύω ότι συμβαίνει, ότι είναι επικίνδυνο, ότι πρέπει να προφυλασσόμαστε και μπορώ να προστατεύσω την οικογένειά μου κι εμένα κάνοντας ορισμένα πράγματα».

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης του Φώτη Σεργουλόπουλου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Glomex

Read Next

19 Ιαν 2026

Felipe & Letizia της Ισπανίας | Για ποιον λόγο αποχωρούν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους μετά τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα τους.

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.