ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η γιγαντιαία επίθεση της κλαρινονύφης: Μα πώς φτάσαμε εδώ;

Νομίζαμε ότι η Στέλλα του Power of Love, στον Σκάι, ήταν η διμοιρίτισσα της παρδαλής αγέλης, μέχρι που είδαμε τις τσούπρες στο Game of Love, του ΑΝΤ1.

 Η γιγαντιαία επίθεση της κλαρινονύφης: Μα πώς φτάσαμε εδώ;

Καίγεται ο αμφιβληστροειδής στη θέα της. Ανατριχιάζει η γούνα του ψεύτικου λεοπάρ παλτό στην εικόνα της. Φριζάρει το εξτένσιον -το ακριλικό, όχι το νατουρέλ. Η κλαρινονύφη είναι παντού. Όποια τηλεοπτική συχνότητα κι αν σηκώσεις θα την βρεις από κάτω. Την αναγνωρίζεις από την έλλειψη ηττοπάθειας που ξεχειλίζει από το «φτιαγμένο» μπούστο της και από το γεγονός ότι κοιτάζει τον φακό με τα χείλη της, όχι με τα μάτια της. Είναι λάτρης του εαυτού της, χωρίς να μπορεί να περιγράψει με λέξεις ποιος ακριβώς είναι ο εαυτός της. Ξεκινάει τις φίλαυτες φράσεις της λέγοντας «είμαι ένα άτομο», καταλήγοντας συνήθως στην μόνιμη επωδό «δεν αντέχω την υποκρισία». Αν ήταν κάποιο είδος βιοποικιλίας βυθού θα ήταν πλαγκτόν, η βασική τροφή των ψαριών.

«Κλαρινονύφη ή κλαρινογκόμενα είναι η θηλυκή έκδοση του κλαρινογαμπρού. Δηλαδή ποζέρι, ψώνιο» γράφει το slang.gr, που έχει καταπιαστεί με τους νεολογισμούς της πιάτσας. Λίγο πιο πριν έχει δώσει τον ορισμό του αρσενικού της ταυτόσημου.

«Αν και κλαρινογαμπρός δήλωνε αρχικά τον λαϊκό άντρα που φορούσε τα καλά του ρούχα που συνήθως ήταν αυτά λαμέ κουστούμι, μακρουλά παπούτσια και μεγάλοι γιακάδες, η σημασία της λέξης έχει πλέον, όχι μόνο συγκεκριμενοποιηθεί, αλλά και μετατοπιστεί. Έτσι πλέον, ο κλαρινογαμπρός είναι ο νέος που έχει ξυρίσει στα πλάγια τα μαλλιά του, ενώ πάνω είναι μακριά, φοράει τόσο πλεκτές ζακέτες όσο και αμάνικα μπουφάν, στενά παντελόνια ή φόρμες και πάνινα παπούτσια ή αθλητικά ανάλογα. Έτσι, ο κλαρινογαμπρός δεν σχετίζεται πλέον με τους πρώτους, παρά με τους κάγκουρες και τους κλαμπόβιους».

«Τι να κάνεις, είναι μια εποχή εκπτώσεων» λένε κάποιοι προσπαθώντας να εξηγήσουν με ηπιότητα το τηλεοπτικό φαινόμενο των ερωτικών ριάλιτι, κατά τα οποία μπουλούκια ανδρών και γυναικών αράζουν σε σπίτια, εγκλωβισμένοι και πυρακτωμένοι, κατευθυνόμενοι μόνο από τις ορμόνες τους και την επιβεβαίωση της ανυπαρξίας τους μέσα από το 15λεπτο της πολυπόθητης δημοσιότητας. Οι δέκτες κατακλύζονται από νταλκά, λαχτάρα, έλλειμμα και σκοτεινιά.

Στην αρχή ήρθε σαν χαστούκι η τούρκικη παραγωγή του Σκάι, με τα κορίτσια-άβαταρ, οι οποίες από γλάστρες αναβαθμίστηκαν σε ανθοστήλες παραταγμένες σε ψηλά σκαμπό, σαν εκθέματα σε βιτρίνα, κεντρικού δρόμου επαρχιακής πόλης. Τα δε αγόρια, παρατηρητές της ζωής, χωρίς όρεξη να ασχοληθούν με κάτι πέρα από τη σινική στο δέρμα τους και το γύρισμα του ρεβέρ στο παντελόνι τους. Βαριούνται τα πάντα και το κρύβουν κάτω από ίσιες χωρίστρες. Οι άλλες το κρύβουν κάτω από πρόσθετες βλεφαρίδες. Το μόνο που προσμένουν είναι μερικές εκατοντάδες λάικ στα σόσιαλ τους.

Μετά έσκασε σαν πόνος από χαλασμένο δόντι το ριάλιτι του ΑΝΤ1. Κακοφωτισμένο και παράταιρο για τα στάνταρ της ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας. Το όλο συμβάν μοιάζει με ξαδερφάκι της βιντεοταινίας. Ή με soft porn του Sirina videos. Οι προσωπικότητες των ηρώων τσαλαπατημένες από την αβάσταχτη βαρύτητα του τίποτα, φυλακισμένες μέσα στον βάλτο της λεκτικής ανέχειας, αναγκάζονται να εκφραστούν με τη γλώσσα του σώματος, αλλά κραμπάρουν.

Η ελληνική τηλεόραση σε ρόλο πατρόνας σε οίκο ανοχής. Κι εκείνο το «σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει τηλεόραση» που είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο μοιάζει ταιριαστό, με όλους τους τρόπους. Θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε «σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν τηλεόραση».

Read Next

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.

26 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".