ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έρωτα εσύ»: Μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό ποιοτικό τραγούδι με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Mega σήμερα

«Τα γαλάζια σου γράμματα», «Βροχή και σήμερα», «Ζω», «Μαρία με τα κίτρινα», «Σε ψάχνω», «Ρήνα Κατερίνα», «Συγνώμη που σ' αγάπησα πολύ».

«Έρωτα εσύ»: Μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό ποιοτικό τραγούδι με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Mega σήμερα

«Τα γαλάζια σου γράμματα», «Βροχή και σήμερα», «Ζω», «Μαρία με τα κίτρινα», «Σε ψάχνω», «Ρήνα Κατερίνα», «Συγνώμη που σ' αγάπησα πολύ», «Το χειροκρότημα», «Μ' αγαπούσες», «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Σ΄αγαπώ μπορεί», «Και τ΄άλλο καλοκαίρι», «Εκδρομή», «Αν», «Δύο μέρες μόνο» είναι ορισμένα μόνο από τα υπέροχα ερωτικά τραγούδια τα οποία ερμήνευσε η Δήμητρα Γαλάνη στην πολύχρονη διαδρομή της στο ελληνικό πεντάγραμμο, που έχουμε ανεξαρτήτου ηλικίας σιγοτραγουδήσει κάποια στιγμή και θα εξακολουθήσουμε να τραγουδάμε έως τα βαθιά γεράματα.

«Έρωτα εσύ»: Μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό ποιοτικό τραγούδι με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Mega σήμερα

Και πώς να μην συμβαίνει αυτό όταν η καλλιτέχνιδα με την μεστή κι εκφραστική φωνή, τόσο τρυφερή όπου χρειάζεται, βαθιά όπου απαιτείται, με άψογη τεχνική και ισορροπημένο αίσθημα, που μας έχει χαρίσει καθηλωτικές ερμηνείες, ευτύχησε χάρη στην τυχαία γνωριμία της με τον Δήμο Μούτση, να θητεύσει και να συνεργαστεί από τα πρώτα της βήματα όντας μόλις στα 16 της χρόνια, με ογκόλιθους του ποιητικού λόγου και της μουσικής δημιουργίας, όπως ο Γκάτσος και ο Χατζιδάκις.

«Όταν ξεκινάω την πορεία μου και ο πρώτος άνθρωπος που συναντάω είναι ο Νίκος Γκάτσος, τι άλλο μπορώ να πω;» έχει αναρωτηθεί η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη.

Ακολούθησαν συνεργασίες με όλους τους μεγάλους Ελληνες συνθέτες (Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Μούτση, Λοΐζο, Ξαρχάκο, Καραΐνδρου, Σπανό, Λεοντή, Μικρούτσικο, Χατζηνάσιο, Χάλαρη, Κραουνάκη) και στιχουργούς (Ελευθερίου, Βίρβο, Τριπολίτη, Παπαδόπουλο, Τριπολίτη, Νικολακοπούλου, Χάλαρη).

Δεν θα μπορούσε παρά να βασιστεί πολύ στην καταξίωση που της έδιναν οι δημιουργοί και το φάσμα αυτών των ανθρώπων που αφήνουν μεγάλα χνάρια στον πολιτισμό να την σημάδεψει. «Με έμαθε να μαθαίνω, τιθάσευσε οποιαδήποτε διάθεσή μου να την ψωνίσω και γενικά μου έχει βγει σε καλό» έχει εξομολογηθεί.

Παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους ερμηνευτές, με τους οποίους συμπορεύτηκαν όπως οι Μητσιάς, Αλεξίου, Νταλάρας, Αρβανιτάκη, Πρωτοψάλτη, αλλά και οι Αλκίνοος Ιωαννίδης και Μιχάλης Χατζηγιάννης, καθώς και με τραγουδοποιούς όπως ο Σιδηρόπουλος, οι Κωνσταντίνος Β, Μανώλης Φάμελλος, Vassilikos, και πολλούς άλλους που εκπροσωπούν τα σύγχρονα ρεύματα του τραγουδιού.

Η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη επανειλειμμένα έχει αποδώσει την καλλιτεχνική της μακροβιότητα στη δίψα που είχε για κάθε τι καινούργιο.

H πλούσια δισκογραφία της μοναδικής ερμηνεύτριας, ξεπερνά κατά πολύ τους εκατό δίσκους και είναι χαρακτηριστική της ερμηνευτικής της δεινότητας από το λαϊκό ως το έντεχνο κι από τον βυζαντινό ήχο έως το ελαφρύ τραγούδι .

Αυτή την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην εκπομπή του Mega «Στο Σπίτι με την Δήμητρα Γαλάνη», την τιμητική του έχει το καλό ερωτικό τραγούδι.

Έχοντας στο πλευρό της δύο τραγουδοποιούς-ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, την Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη και τον συνθέτη Ευστάθιο Δράκο, η Δήμητρα Γαλάνη υπό τον τίτλο «Ερωτα εσύ» δημιουργεί έναν ερωτικό «διάλογο» ανάμεσα σε τραγούδια που αποτελούν διεθνή διαχρονικά στάνταρντ (βραζιλιάνικα, ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και κυρίως ελληνικά) και μιλούν κατευθείαν μιλούν κατευθείαν στην καρδιά, στο σώμα, στο μυαλό, στις αισθήσεις μας: ερωτικά και ποπ –με την ευρύτερη έννοια του όρου. Ειδική συμμετοχή θα έχει η Παυλίνα Βουλγαράκη και ο νεαρός ερμηνευτής Δημήτρης Κόψης. Θα τους απολαύσουμε να συμπράττουν σε τραγούδια όπως τα «Insensatez/ How insensitive», «Εκδρομή», «Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη», «Δικαίωμα» «Σε Θέλω εδώ»,«With or without you».

Προσκεκλημένος της θα είναι ο τραγουδιστής και συνθέτης Μιχάλης Χατζηγιάννης, με τον οποίο η Δήμητρα Γαλάνη έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής. Μαζί θα ερμηνεύσουν το «Ενα Πρωινό» και «Σε ποιον να πω το σ αγαπώ».

Στη σκηνή θα βρίσκονται οι έξι εξαίρετοι μουσικοί, μόνιμοι συνεργάτες της εδώ και καιρό, οΣεραφείμ Γιαννακόπουλος στα τύμπανα, ο Στέλιος Προβής στο μπάσο, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Μηνάς Λιάκος και οΓιάννης Ράλλης στην κιθάρα και ο Ορέστης Μπενέκαςστα πλήκτρα.

Αν αγαπάτε το καλό ερωτικό τραγούδι δεν έχετε παρά να συντονιστείτε την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 11 το βράδυ στο Mega και «Στο Σπίτι με την Δήμητρα Γαλάνη».

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.