ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία και τον βιασμό»

«Σκανδαλώδεις» χαρακτήρισε ο Φοίβος Δεληβοριάς τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, του νομικού εκπροσώπου του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία και τον βιασμό»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν συνηθίζει τις τηλεοπτικές τοποθετήσεις για ζητήματα που δεν άπτονται της μουσικής, αυτή τη φορά όμως με αφορμή τις νέες δηλώσεις Αλέξη Κούγια βγήκε στο «Πρωινό» και μίλησε για το θέμα των ημερών.

Ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός είπε, μεταξύ άλλων: «Χτες προσπαθούσα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κύριο Κούγια. Είναι καταπληκτική η ικανότητά του να κινείται από κανάλι σε κανάλι! Δεν μου κάνουν εντύπωση ούτε αυτά που είπε ούτε το στυλ του, το οποίο είναι πολύ γνωστό τηλεοπτικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το εξής. Αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Δηλαδή αυτά που είπε χτες είναι οι απόψεις του κυρίου Λιγνάδη».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το εξής. Αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Δηλαδή αυτά που είπε χτες είναι οι απόψεις του κυρίου Λιγνάδη».

Ο Δεληβοριάς πρόσθεσε: «Τι μας είπε ο κύριος Λιγνάδης χτες; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ότι ένας ομοφυλόφιλος ή ένας άνθρωπος που έχει εξωσυζυγική σχέση είναι αναξιόπιστος, δηλαδή αν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος δει μια δολοφονία, ας πούμε, δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να το μαρτυρήσει».

Όπως συμπλήρωσε στον τηλεοπτικό σχολιασμό του: «Επίσης ο δικηγόρος του μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό, που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο κύριος Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροήν και πολλά άλλα αδικήματα, αυτή τη φορά βγαίνει και μας λέει αυτά τα πράγματα. Εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος ο οποίος επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπήσει το ελληνικό θέατρο, να είναι σύμβολο, βγαίνει και λέει τέτοια πράγματα. Οι απόψεις του είναι αυτές, πιθανότατα τις δίδασκε και στα παιδιά.

«Ο δικηγόρος του μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό, που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα»

»Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χτες είναι ήδη ένα έγκλημα, ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κύριος Κούγιας και γιατί βγαίνει σε όλα τα κανάλια να πει αυτά τα πράγματα. Το κάνει για να φοβηθούν αυτοί που μίλησαν και αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν και το σκέφτονται, γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπούν οι κύριος Κούγιας και ο κύριος Λιγνάδης. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα».

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χτες είναι ήδη ένα έγκλημα, ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν»

Ο Δεληβοριάς επιχείρησε όμως να φωτίσει και μια ακόμα πτυχή του θέματος: «Ένα άλλο σκανδαλώδες ζήτημα είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεσή του. Λέει, είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό. Και δεν είδα κανένα κυβερνητικό στέλεχος να βγει και να διαμαρτυρηθεί για αυτά που είπε ο κύριος Λιγνάδης και που πιστεύει, προφανώς, ο κύριος Λιγνάδης».

«Ένα άλλο σκανδαλώδες ζήτημα είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεσή του. Λέει, είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό»

Κλείνοντας, θέλησε να περάσει ένα αισιόδοξο και δυνατό μήνυμα: «Το θέατρο βλάπτεται όχι από τις αποκαλύψεις, αλλά από τις δράσεις και τις απόψεις ανθρώπων σαν τον κύριο Λιγνάδη. Έρχεται μια καλύτερη μέρα για το θέατρο και την κοινωνία, αρκεί να μιλήσουμε. Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Θα τους στηρίξουμε με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό».

Δείτε την τηλεοπτική εμφάνιση του Φοίβου Δεληβοριά:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: NDP

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.