ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αναγκάστηκα να πω ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί ο κόσμος νόμιζε πως είμαι μεθυσμένη»

Η γενναία Σέλμα Μπλερ αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο για τον οποίο αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα υγείας της.

«Αναγκάστηκα να πω ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί ο κόσμος νόμιζε πως είμαι μεθυσμένη»

Ένα σημείο των καιρών μας, την ευκολία να κρίνουμε την κατάσταση των άλλων, βγάζοντας πρόχειρα συμπεράσματα από τυχαία περιστατικά που έτυχε να παρατηρήσουμε, θέλει να πολεμήσει η Αμερικανίδα ηθοποιός Σέλμα Μπλερ η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και βρήκε μέσα της όλο το θάρρος και το σθένος να μιλήσει ανοικτά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της.

Η γενναία Μπλερ σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό TΙΜΕ αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους πίσω από την απόφαση της να μιλήσει δημόσια για την θαρραλέα μάχη της, για την καθημερινή προσπάθεια της να κρατήσει μία υψηλή ποιότητα ζωής δίπλα στην οικογένεια της και το υπέροχο αγοράκι της.

«Δεν ήθελα ο κόσμος να πιστεεύει πως είμαι μονίμως μεθυσμένη,» είπε η Μπλερ, η οποία διατηρεί έναν από τους πιο εμπνευστικούς λογαριασμούς που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό στο Instagram. «Το πρόβλημα στην ομιλία μου και η δυσκολία που έχω πλέον να κινήσω το αριστερό μου πόδι ίσως έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι βρίσκομαι υπό την επήρρεια αλκοόλ. Δεν το ήθελα αυτό, γι' αυτό και αποφάσισα να μιλήσω,» εξομολογείται η Σέλμα στο ΤIME.

«Είμαι νηφάλια και απλά αντιμετωπίζω ένα σοβαρό θέμα υγείας,» θα προσθέσει η ηθοποιός. «Και σίγουρα προτιμώ ο κόσμος να σκέφτεται πως σύντομα θα είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι παρά ότι ψάχνω να βρω το κοντινότερο μπαρ για να πιω».

Η Μπλερ όμως μίλησε και το πρώτο στάδιο των συμπτωμάτων της και για το πώς διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε πια καλά. «Λίγο πριν γεννήσω τον γιο μου παρατήρησα πως είχα αρχίσει να γερναώ απότομα και πολύ άσχημα. Αυτό συνέβη γύρω στα 30 μου και δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Έπειτα άρχισα να έχω τους πρώτους πόνους και τις πρώτες κινησιολογικές δυσκολίες. Αρχικά πίστεψα πως είχα αθρίτιδα ή κάτι τέτοιο».

Παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της με ειδική διατροφή και αντικαταθληπτικά τα πράγματα γινόντουσαν όλο και χειρότερα με το πέρασμα του καιρού. Παρόλα αυτά η ηθοποιός εξηγεί πως ανακουφίστηκε όταν έμαθε πως είχε σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί πλέον ήξερε τι της συμβαίνει και τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει τη ζωή της: «Σκέφτηκα, α έχω μία ανθρώπινη ασθένεια. Είμαι άνθρωπος και θα το αντιμετωπίσω».

Δες στο βίντεο την συνέντευξη της Σέλμα Μπλερ στο περιοδικό Time.

Με πληροφορίες από τον Independent

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.