ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Eurovision 2024: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Slimane της Γαλλίας, τη Φωνή που έχουμε όλοι και όλες ερωτευτεί

Δύο μέτρα από το μικρόφωνο τραγούδησε χτες το "Mon Amour" ο Slimane, ο οποίος καθήλωσε με την ερμηνεία του το στάδιο. Εδώ όσα πρέπει να ξέρεις για εκείνον.

Ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού της Eurovision είναι βέβαια η Γαλλία με τη δυναμική μπαλάντα της "Mon Amour" και τον 35χρονο Slimane η φωνή του οποίου καθήλωσε το κοινό και 2 εκ. θεατών που παρακολούθησαν χτες τον Β' Ημιτελικό.

Σήμερα, πολλοί αστειεύονται λέγοντας πως δεν χρειαζόταν να ταξιδέψει καν στο Μάλμε της Σουηδίας, αφού η φωνή του μπορούσε κάλλιστα να ακουστεί ακόμα κι αν τραγουδούσε από το Παρίσι!

Η εκπληκτική ερμηνεία του, η άνεση του πάνω στη σκηνή και η φωνή του βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για τον τελικό αύριο, Σάββατο 11/05.

SlimaneReuters

Εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον τραγουδιστή

1. Ο Slimane Nebchi γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1989 και μεγάλωσε στο Chelles, Seine-et-Marne της Γαλλίας και έχει ρίζες από την Αρμενία, από τον αππού και τη γιαγιά του που μετανάστευσαν αρχικά στο Παρίσι.

2. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

3. Ο Slimane ανακάλυψε το πάθος του για τη μουσική όταν ήταν έφηβος. Το 2002 εντάχθηκε σε μια χορωδία και άρχισε να δίνει παραστάσεις. Αφού τελείωσε το λύκειο, μπήκε σε μουσική σχολή στο Παρίσι και άρχισε να εμφανίζεται σε μπαρ στη συνοικία Pigalle.

4. O Slimane πρέπει να ευχαριστεί την τηλεόραση που ανέδειξε το ταλέντο του. Η Eurovision δεν είναι το πρώτο τηλεοπτικό σόου του Slimane, αλλά ούτε και το The Voice! Πριν από την επιτυχία του συμμετείχε σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς τραγουδιού, συγκεκριμένα στο Popstar το 2007, στο Nouvelle Star το 2009, στο X Factor το 2011 και στο Encore une chance το 2012. Εν τω μεταξύ, άνοιξε επίσης ένα κανάλι στο YouTube όπου ανέβαζε διασκευές, ενώ έκανε το ντεμπούτο του σε μουσικές παραστάσεις το 2015.

5. Το πιο ωραία... Voice! Ο Slimane μπήκε στο The Voice το 2016 και και οι τέσσερις κριτές γύρισαν αμέσως ακούγοντας την ερμηνεία του στο "À fleur de toi" του Vitaa. Μετά το πρώτο σόου, ο Slimane πέρασε στον τελικό ερμηνεύοντας τραγούδια των Queen, της Amy Winehouse ή της Stromae. Κέρδισε τραγουδώντας με τον προπονητή του Florent Pagny, και έλαβε το 33% των συνολικών ψήφων.

6. Το πρώτο άλμπουμ του Slimane "À bout de rêves" έφτασε κατευθείαν στο νούμερο ένα τόσο στη Γαλλία όσο και στο Βέλγιο. Έχει επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα τρεις φορές με τα άλμπουμ του Solune, VersuS και Chroniques d'un Cupidon. Οι πωλήσεις είναι επίσης αξιοσημείωτες: 2 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, 1 εκατομμύριο θεατές που παρακολουθούν τις συναυλίες του και σχεδόν 2 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως, 5 NRJ Music Awards και ένα Victoire de la Musique.

7. Εκτός από το τραγούδι, ο Slimane έχει γράψει μουσική για διάφορους καλλιτέχνες στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της Eurovision 2019, Bilal Hassani. Ο Slimane είναι ένας από τους συνθέτες του "Je danse encore" από το πρώτο άλμπουμ του Bilal, "Kingdom". Εκτός από τον Hassani, ο Slimane έχει γράψει τραγούδια για τον μέντορά του στο The Voice, Florent Pagny, και για ονόματα όπως οι Kendji Girac, Jennifer ή Amel Bent.

8. Ο Slimane ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που αποκάλυψε τη συμμετοχή του στη Eurovision στις 7 Νοεμβρίου. Ναι, ανακοινώθηκε τυχαία το πρωί της Τετάρτης του Νοεμβρίου και το τραγούδι του έσκασε το ίδιο βράδυ. Ο ίδιος περιέγραψε τη συμμετοχή του σε μια συνέντευξη: "Στην πραγματικότητα είναι ένα ερωτικό γράμμα. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε την αγάπη περισσότερο από ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα ερωτικό γράμμα που ήθελα να στείλω σε όλες τις ευρωπαϊκές καρδιές".

9. Μήνες αργότερα, όταν η αρχική έκδοση του "Mon Amour" είχε ήδη συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify, προέβη σε μικρές αλλαγές. Στην τελική εκδοχή, ο Slimane συνδυάζει παραδοσιακούς ήχους εμπνευσμένους από την αλγερινή του κληρονομιά με πινελιές electro-pop. Η μπαλάντα μετατρέπεται σε ένα ανάλαφρο, μαγευτικό κομμάτι.

10. Το τραγούδι του "σκίζει" και στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο Instagram.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2024

"Γονάτισε η Τούμπα": Πώς πανηγύρισε η Φιλαρέτη Κομνηνού τη νίκη του ΠΑΟΚ - Η φωτογραφία που δεν περίμενε κανείς

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού... εμφανώς υποστηρίζει τον "δικέφαλο του Βορρά".

20 Μαϊ 2024

8 χρόνια πριν, η Ράνια Τζίμα φόρεσε το ονειρεμένο minimal νυφικό που είναι ιδανικό για τις νύφες που παντρεύονται με πολιτικό γάμο

Το εντυπωσιακό bridal look της Ράνιας Τζίμα τοι 2016 αποτελεί έμπνευση για τις σύγχρονες νύφες.

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

"Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου φέτος ήταν η στάση της ΕΡΤ": Η Δάφνη Μπόκοτα σχολιάζει τη φετινή Eurovision:

Η "ιέρεια της Eurovision", Δάφνη Μπόκοτα, είχε πολλά να πει για τη φετινή διοργάνωση.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ποιος απειλεί τον Λάνθιμο για το Χρυσό Φοίνικα;

Η ταινία outsider που είναι μέχρι στιγμής το φαβορί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

20 Μαϊ 2024

Η κόρη της Βάσως Λασκαράκη και του Γιάννη Τσιμιτσέλη μεγάλωσε πολύ

Ψηλή, όμορφη με καστανόξανθα μαλλιά, η Εύα μας δείχνει πόσο πολύ έχει μεγαλώσει.

20 Μαϊ 2024

Η Σιένα Μίλερ με τη 10χρονη κόρη της Μάρλοου: Μαμά και κόρη παραδίδουν μαθήματα κομψότητας

Η Σιένα Μίλερ σε μια ακόμη εξαιρετικά κομψή εμφάνιση μαζί με την κόρη της, Μάρλοου.

20 Μαϊ 2024

Κατερίνα Λέχου: "Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν ήθελα να κάνω παιδιά"

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την παιδεία στη σημερινή εποχή και τον λόγο που δεν έκανε παιδιά.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.