ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη για το 2024

Η φετινή λίστα του Forbes, μας "αποκάλυψε" τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη.

Και ενώ η οικονομική ύφεση βαθαίνει, οι ανατιμήσεις " πληγώνουν" το πορτοφόλι του καταναλωτή και ο ένας πόλεμος διαδέχεται τον άλλον, φαίνεται ότι ορισμένοι επιχειρηματίες πλουτίζουν κάθε λεπτό της ημέρας όλο και περισσότερο- ίσως, και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο.

Με το γνωστό ρητό που θέλει "οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, και οι φτωχοί φτωχότεροι" ξεκινάμε την ημέρα μας με την φετινή λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι από ποτέ, αφού ο αριθμός φτάνει στους 2.781 συνολικά, με 141 περισσότερους από πέρυσι και 26 περισσότερους από το ρεκόρ που σημειώθηκε το 2021. Μάλιστα, όχι απλά οι δισεκατομμυριούχοι έχουν γίνει περισσότεροι, αλλά και πλουσιότεροι από ποτέ, καθώς οι περιουσίες τους φτάνουν αξίας 14,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά, αύξηση κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από το 2023 και 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια παραπάνω το προηγούμενο ρεκόρ.

Οι top 5 πλουσιότερες γυναίκες για το 2024 σύμφωνα με την λίστα του Forbes

Μακένζι Σκοτ

Η πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ΜακΚένζι Σκοτ, βρίσκεται στη θέση νούμερο 5 ανάμεσα στην γυναικεία λίστα που δημοσίευσε το Forbes και κατακτώντας την 43η συνολικά στη λίστα των πλουσίων για το 2024. Η Μακένζι έχει περιουσία αξίας 36,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 25 χρόνια, αλλά εκείνη έφυγε με μερίδιο 4% από το διαδικτυακό κατάστημα λιανικής μετά το διαζύγιό τους το 2019. Η 53χρονη μυθιστοριογράφος, εντάχθηκε στις τάξεις των εξαιρετικά πλούσιων φιλανθρώπων του κόσμου εκείνη την εποχή, καθώς υποσχέθηκε να δωρίσει τη μισή της περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ζωής της. Δημιούργησε έναν ιστότοπο με το όνομα Yield Giving, ο οποίος αναφέρει ότι, μέχρι σήμερα, έχει δώσει περισσότερα από 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερους από 2.300 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τζακλίν Μαρς

Στη λίστα του Forbes μπήκε και η Τζακλίν Μαρς με περιουσία 38,5 δισεκατομμύρια δολάρια και καταχωρήθηκε 4η ανάμεσα στις γυναίκες και 35η στη γενική κλίμακα. Ο παππούς της Φρανκ Μαρς ξεκίνησε την επιχείρησή του φτιάχνοντας σοκολάτες στην κουζίνα του στην Τακόμα της Ουάσιγκτον το 1911. Η οικογενειακή επιτυχία ήρθε το 1929, όταν η εταιρεία ανακάλυψε το διακριτικό μαντολάτο με γεύση βύνης, το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν των ζαχαροπλαστείων Milky Way και Snickers - και οι επιχειρήσεις σημείωσαν άνθηση.

Η Ζακλίν είναι 84 ετών και κατέχει τώρα το ένα τρίτο της αυτοκρατορίας του Mars , ενώ έχει εργαστεί στην εταιρεία για σχεδόν 20 χρόνια. Υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι το 2016 με τον γιο της Stephen Badger, επίσης τώρα διευθυντής.

Τζούλια Κοχ

Η Τζούλια Κοχ είναι 61 ετών με περιουσία που φτάνει τα 64,3 δισεκατομμύρια δολάρια κατατάσσοντάς την στην 23η θέση σε ολόκληρη τη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes. Αυτή και τα τρία παιδιά της κληρονόμησαν το 42% των μετοχών της Koch Industries από τον σύζυγό της Ντέιβιντ μετά τον θάνατό του από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία 79 ετών το 2019. Η Τζούλια, η οποία μετακόμισε από την Αϊόβα στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980, ξεκίνησε ως βοηθός του σχεδιαστή μόδας, Adolfo.

Άλις Γουόλτον

Η μοναδική κόρη του ιδρυτή της Walmart, Σαμ Γουόλτον, η οποία λέγεται ότι έχει περιουσία αξίας 72,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξασφάλισε την 21η θέση στη λίστα όλων των δισεκατομμυριούχων.

Η Άλις Γουόλτον έστρεψε την προσοχή της στην τέχνη, αφού αγόρασε το πρώτο της κομμάτι όταν ήταν μόλις 10 ετών.

Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς, η εγγονή του ιδρυτή της L'Oreal που αξίζει 99,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η 70χρονη κληρονόμος ερχεται στη 15η θέση στη λίστα όλων των δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2024.

Η Γαλλίδα επιχειρηματίας, 70 ετών, και η οικογένειά της κατέχουν περισσότερο από το ένα τρίτο της δημόσιας επωνυμίας ομορφιάς που ιδρύθηκε το 1909. Υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της L'Oreal από το 1997 και παραμένει η πρόεδρος της οικογενειακής εταιρείας. Η Φρανσουάζ κληρονόμησε την τεράστια περιουσία της αφού η μητέρα της Λιλιάν Μπετανκούρ, η τότε πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 94 ετών το 2017.

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.