ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Παριζιάνοι εγκαταλείπουν το Παρίσι και η Airbnb "ανοίγει σαμπάνιες"

Οι Παριζιάνοι νοικιάzουν τα διαμερίσματά τους και θα πάνε διακοπές. "Το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία μας", λέει η Airbnb

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 αναμένεται ότι θα είναι εντυπωσιακή. Στα αστραφτερά νερά του Σηκουάνα, ένας μικρός στόλος από μαούνες θα μεταφέρει περίπου 10.000 αθλητές μέχρι τους "πρόποδες" του Πύργου του Άιφελ, ενώ στις όχθες του ποταμού, κατά μήκος μιας διαδρομής 4 μιλίων, θα βρίσκονται σχεδόν 500.000 άνθρωποι που θα ζητωκραυγάζουν υπέρ του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Το Παρίσι, θα είναι από μόνο του ένα εντυπωσιακό "Ολυμπιακό αξιοθέατο", καθώς θα μεταμορφωθεί σε ένα γιγαντιαίο, ανοιχτό στάδιο. Ωστόσο, το πώς ακριβώς θα βιώσετε συνολικά αυτή την εμπειρία θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το τι να περιμένετε.

Προτιμάτε ξενοδοχείο;

Το Παρίσι διαθέτει μόλις 85.000 δωμάτια, τη στιγμή που οι επισκέπτες του φέτος αναμένεται να αγγίξουν τα 15 εκατομμύρια. Οι δε ξενοδόχοι του εκμεταλλεύονται δεόντως τη μεγάλη ζήτηση. Όπως εξάλλου και οι Παριζιάνοι, πολλοί εκ των οποίων έχουν σχεδιάσει να εγκαταλείψουν την πόλη και να νοικιάσουν τα διαμερίσματά τους σε υψηλές τιμές – στην πλατφόρμα Airbnb η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Αγώνων ξεπερνάει τα 500 ευρώ.

Σε ένα τυπικό ξενοδοχείο της αλυσίδας Ibis –που βρίσκεται στην ίδια περίπου κλίμακα με τα Holiday Inn για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης– θα πληρώσετε από 400 έως 700 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ένα μάλλον "βασικό" δίκλινο δωμάτιο με Wi-Fi και πρωινό- αντί για τη νορμάλ "ταρίφα" των 90 έως 200 ευρώ. Στην ιστοσελίδα Booking.com, πάλι, η διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο στο πιο πολυτελές Hotel Ducsde Bourgogne, κοντά στην Pont Neuf, τιμάται 1.500 ευρώ τη βραδιά,αντί για 300 υπό κανονικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Ή μήπως προτιμάτε Airbnb;

Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, εκτός κέντρου της πόλης, το οποίο νοικιάζεται έναντι 90 ευρώ τη βραδιά, κατά τη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, θα κοστίζει γύρωαπό 300-500 ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων με ιδιωτική βεράντα στη συνοικία Μαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας, πιο κοντά στο κέντρο, θα ενοικιάζεται έναντι 500 ευρώ τη βραδιά.

Οι Παριζιάνοι ετοιμάζουν τα διαμερίσματά τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων (φωτογραφία από Reuters).

"Θα υπάρχει πολύς κόσμος στο Παρίσι, όπου κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι. Η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς θα γίνει πιο περίπλοκη, οπότε προτιμώ να βρίσκομαι κάπου αλλού, όπου θα έχει λιγότερο κόσμο και θα είναι πιο ήσυχα", δήλωσε στο Reuters ο Μαρτέν Κασάν, διαχειριστής λογαριασμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ο ίδιος ενδέχεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση ως εθελοντής κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η Airbnb θεωρεί ότι η διοργάνωση "Παρίσι 2024" θα αποτελέσει "το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της πλατφόρμας".

"Οικονομικά, προσιτά και βολικά καταλύματα στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες αλλά και στις γύρω περιοχές, οι οποίες είναι συνήθως λιγότερο τουριστικές", θα διατίθενται μέσω της πλατφόρμας, σύμφωνα με τον Κλεμάν Ελρί, διευθυντή της Airbnb για τη Γαλλία και το Βέλγιο.

"Σύμφωνα με την Deloitte, οι διαμονές στην Airbnb θα επιτρέψουν στους οικοδεσπότες να δημιουργήσουν σημαντικό πρόσθετο εισόδημα και θα έχουν οικονομικό "αντίκτυπο” άνω του 1 δισ. ευρώ συνολικά στη Γαλλία", ανέφερε ο Ελρί, μιλώντας στο Reuters.

Το Παρίσι, ωστόσο, έχει αυστηρούς κανόνες και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν το διαμέρισμά τους το πολύ για 120 ημέρες τον χρόνο.

Read Next

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.

26 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".