ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

63 χρόνια πριν: Η Χρυσούλα Διαβάτη στο γάμο της ήταν ο ορισμός της κομψότητας - Το πριγκιπικό νυφικό και το ονειρικό headpiece της νύφης

Ο 85χρονος ηθοποιός και η 84χρονη σύζυγος του, είναι κυριολεκτικά μια ζωή μαζί.

TSAKIROGLOY_DIAVATI_ ndp

Ο Νικήτας Τσακίρογλου γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην παράσταση "Τα Κόκκινα Φανάρια” (1962) και καθιερώθηκε ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Εθνικού.

Η Χρυσούλα Διαβάτη και ο Νικήτας Τσακίρογλου είναι μαζί 63 ολόκληρα χρόνια και είναι από τα πλέον μακροβιότερα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου.

Διαβάστε Επίσης

Οι δύο ηθοποιοί έχουν δημιουργήσει μια όμορφη και αγαπημένη οικογένεια. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, η οποία όμως δεν ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα των γονιών της. Η κόρη τους είναι συμβολαιογράφος, παντρεμένη και τους έχει χαρίσει δύο εγγόνια.

Χρυσούλα Διαβάτη-Νικήτας Τσακίρογλου με την κόρη τους

Ο ίδιος είχε πει για τον γάμο του: "Είναι πολύ σημαντικό το "μαζί" γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το θέατρο πρωτίστως και τις ίδιες αγωνίες για να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ζωή. Αυτοσκοπός είναι να συντηρείς σωστά τη μονιμότητα και να υπάρχει αυτό το πρωτογενές στοιχείο που την έφτιαξε. Λέγεται έρωτας.

Όταν τη γνώρισα, ήταν ένα κορίτσι έξω καρδιά, γέλαγε και χαιρόταν τη ζωή, και εγώ συνέχεια την επέπληττα: "Γιατί γελάς με χαζομάρες; Σου φαίνεται αστείο αυτό;". Ήταν όμως η διάθεσή της έτσι. Χαρούμενη. Γι’ αυτό και είναι πολύ καλή ηθοποιός. Πολύ καλύτερη από μένα, είναι πολυτάλαντη. Εγώ δεν διανοούμαι για τον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να παίξω σε επιθεώρηση. Η Χρυσούλα τα καταφέρνει. Τραγουδάει, παίζει, έχει καλή κίνηση. Μαζί με τον Θύμιο Καρακατσάνη είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς που υπήρξαν στο θέατρο, αυτοφυή ταλέντα. Ταλέντα που τα γέννησε η φύση. Εμείς, οι υπόλοιποι, έχουμε βάλει πολύ μυαλό μέσα".

Διαβάστε Επίσης

Ο Νικήτας Τσακίρογλου είχε πει: Μου αρέσει να πηγαίνω στη δουλειά μου, να οδηγώ το αυτοκίνητό μου κ.ο.κ. Δεν μου λείπει κάτι. Έχω επίσης, εδώ και τριάντα χρόνια, ένα εξοχικό στην Επίδαυρο και, όποτε μπορώ, φεύγω για εκεί. Πιάνω την τσάπα, τον γκασμά και φυτεύω. Θα ήθελα να ξέρω περισσότερα πράγματα για τη γη, αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα. Βέβαια, λένε πως "Όταν κάτι το στερείσαι, το αγαπάς περισσότερο". Από εκεί και πέρα, επιζητώ την οικογενειακή ηρεμία, που καλό είναι να τη βρει κανείς. Τη δυνατότητα των νέων γνωριμιών και της ανανέωσης τη γεύομαι από το θέατρο. Στο σπίτι μου θέλω ησυχία!

Η Έλενα Μακρή Λυμπέρη είχε αναρτήσει στον λογαριασμό της στο Instagram, μία σπάνια φωτογραφία από τον γάμο των δύο καλλιτεχνών.

Στην λεζάντα διαβάζουμε

"Ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Χρυσούλα Διαβάτη ένα από τα πιο αγαπημένα θεατρικά ζευγάρια, την ημέρα του γάμου τους, πριν από 6 δεκαετίες:

"Ένα Πάσχα, που ο Νικήτας έμενε στη Θεσσαλονίκη, γιατί πρωταγωνιστούσε σε παράσταση του ΚΘΒΕ, πήγα να τον δω και να μείνω μερικές μέρες μαζί του λέγοντας ψέματα στους γονείς μου πως θα επισκεφτώ μια φίλη μου" έχει διηγηθεί σχετικά η Χρυσούλα Διαβάτη.

"Θέλοντας μάλιστα να τον εντυπωσιάσω, το Μεγάλο Σάββατο είχα φτιάξει με την γκαζιερίτσα που είχε ο Νικήτας στο δωμάτιό του, έτσι για το καλό, κόκκινα αβγά και μαγειρίτσα, τις οδηγίες τις είχα αντιγράψει σε ένα χαρτάκι από κάποιο τσελεμεντέ.

Μετά την Ανάσταση λοιπόν στην εκκλησία και το "Χριστός Ανέστη", επιστρέψαμε στο δωματιάκι μας και εκείνος μου έδωσε τότε ένα μεταξωτό αβγό που ακόμα το έχω φυλαγμένο, τόσο πολύτιμο είναι για μένα. Μου λέει άνοιξέ τ’. Είχε μέσα ένα σημειωματάκι και δυο βέρες τυλιγμένες πολύ όμορφα με ανθάκια!".

Διαβάστε Επίσης

Read Next

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.