ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βανέσα Γουίλιαμς: Η ωραιότερη γυναίκα των ΗΠΑ έγινε 60 ετών, απολαμβάνει τη ζωή και εξηγεί πώς δεν παγιδεύτηκε στη δόξα της

Ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια και παραγωγός η Βανέσα Γουίλιαμς απέδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί τη δόξα και να ζήσει ευτυχισμένη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που δεν έχει σιγομουρμουρίσει την μπαλάντα της Βανέσα Γουίλιαμς "Save the best for Last" του 1992, το μεγαλύτερο ίσως χιτ της. Πολλοί την θυμόμαστε ως τραγουδίστρια, άλλοι ως ηθοποιό ορμώμενοι κυρίως από τον ρόλο της Γουιλεμίνα, της "κακιάς" στην τηλεοπτική σειρά Ugly Betty (2006- 2010) στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Αμέρικα Φερέρα, για τον οποίο είχε αποσπάσει 3 υποψηφιότητες Emmy, αλλά και στο δημοφιλές σίριαλ Desperate Housewives.

Ωστόσο, η Βανέσα Γουίλιαμς είχε κάνει καριέρα αξιώσεων και στο θέατρο κάνοντας το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1994 στην παράσταση Kiss of the Spider Woman. To 2002 έπαιξε στο The Witch κερδίζοντας βραβείο Tony για την ερμηνεία της σε μιούζικαλ.

Η Βανέσα γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1963 στη Νέα Υόρκη όπου και μεγάλωσε. Παιδί δασκάλων μουσικής, η Γουίλιαμς μεγάλωσε σε ένα μουσικό σπίτι, μαθαίνοντας κλασικό και τζαζ χορό, γαλλικό κόρνο, πιάνο και βιολί.

Της προσφέρθηκε η Προεδρική Υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων για το κολέγιο (μία από τους 12 φοιτητές που την έλαβαν), αλλά αποφάσισε να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Syracuse με άλλη υποτροφία. Έτσι, το 1981, η Γουίλιαμς εντάχθηκε στο Κολλέγιο Οπτικών και Παραστατικών Τεχνών του Syracuse, στο θεατρικό τμήμα και πιο συγκεκριμένα ως φοιτήτρια μουσικού θεάτρου.

Το 1984 αναδείχθηκε Μις Αμερική. Η Γουίλιαμς ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κατέκτησε τον τίτλο Μις Αμερική στις 17 Σεπτεμβρίου 1983. Όμως, αρκετές εβδομάδες πριν από το τέλος της θητείας της ξέσπασε ένα σκάνδαλο καθώς το περιοδικό Penthouse αγόρασε και δημοσίευσε μη εξουσιοδοτημένες γυμνές φωτογραφίες της.

Η Γουίλιαμς πιέστηκε να παραιτηθεί από τον τίτλο της και την διαδέχθηκε η πρώτη επιλαχούσα: Μις Νιου Τζέρσεϊ 1983, η Σουζέτ Τσαρλς. Τριάντα δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η Γουίλιαμς ήταν επικεφαλής κριτής στα καλλιστεία Miss America 2016, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Miss America Σαμ Χάσκελ της ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα γεγονότα του 1984.

Η μουσική καριέρα

Το 1988, η Γουίλιαμς κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ της, The Right Stuff. Το ομώνυμο πρώτο single σημείωσε επιτυχία στο R&B chart, ενώ το δεύτερο single, "He's Got the Look", σημείωσε παρόμοια επιτυχία στο ίδιο chart. Το τρίτο single, "Dreamin'" έγινε ποπ επιτυχία και το πρώτο που μπήκε στο Billboard Hot 100 του 1989, φτάνοντας στο Νο. 8. Το άλμπουμ έγινε χρυσό στις ΗΠΑ και της χάρισε τρεις υποψηφιότητες Grammy, μεταξύ των οποίων μία για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Το δεύτερο άλμπουμ της The Comfort Zone έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της μουσικής της καριέρα. Το lead single "Running Back to You" έφτασε στην πρώτη εικοσάδα του Hot 100 και στην πρώτη θέση του Hot R&B/Hip-Hop Songs chart στις 5 Οκτωβρίου 1991. Άλλα singles ήταν το "The Comfort Zone", το "Just for Tonight", μια διασκευή του "Work to Do" των Isley Brothers, και το club-only hit "Freedom Dance (Get Free!)". Το πιο επιτυχημένο single από το άλμπουμ, καθώς και η μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι σήμερα, είναι το "Save the Best for Last". Έφτασε στο Νο. 1 των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου παρέμεινε για πέντε εβδομάδες, καθώς και στο Νο. 1 της Αυστραλίας, της Ολλανδίας και του Καναδά, ενώ βρέθηκε στο Top 5 της Ιαπωνίας, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Το άλμπουμ πούλησε 2,2 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ.

Το The Sweetest Days, το τρίτο της άλμπουμ, κυκλοφόρησε το 1994 με πολύ θετικές κριτικές.Στο άλμπουμ αυτό η Williams επεκτάθηκε και δοκίμασε άλλα είδη μουσικής που περιλάμβαναν τζαζ, χιπ χοπ, ροκ και ηχογραφήσεις με λάτιν θέμα, όπως τα "Betcha Never" και "You Can't Run", τα οποία έγραψε και παρήγαγε ο Babyface. Άλλα singles από το άλμπουμ περιλάμβαναν την επιτυχία "The Way That You Love" και το ομώνυμο κομμάτι. Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ και της χάρισε δύο υποψηφιότητες για βραβείο Grammy.

Προσωπική ζωή

Η Γουίλιαμς έχει παντρευτεί τρεις φορές. Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον Ραμόν Χέρβεϊ το 1987, λίγα χρόνια μετά τον τίτλο της Μις Αμερική. Ο Χέρβεϊ ήταν ειδικός στις δημόσιες σχέσεις, ο οποίος προσελήφθη για να αναβιώσει την καριέρα της μετά την παραίτησή της από τον τίτλο. Απέκτησαν τρία παιδιά, τη Μέλανι, την Τζίλιαν και τον Ντέβιντ και χώρισαν το 1997. Το 1999 παντρεύτηκε τον μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ Ρικ Φοξ. Απέκτησαν μία κόρη, τη Σάσα Γκαμπριέλα Φοξ και χώρισαν το 2004. Το 2015 παντρεύτηκε τον Τζιμ Σκριπ, έναν επιχειρηματία από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Η Βανέσα έγινε 60 ετών και το απολαμβάνει

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο The Jennifer Hudson Show, η Γουίλιαμς μίλησε για το "προνόμιο" να γιορτάζει έναν ακόμη χρόνο. "Είναι προνόμιο. Υπάρχει μια αίσθηση ευκολίας. Όσο μεγαλώνεις τόσο λιγότερο σε νοιάζει τι έχουν να πουν οι άλλοι", είπε αρχικά η Γουίλιαμς.

"Ζεις στη δική σου δόξα. Αποδέχεσαι τον εαυτό σου, δίνεις χάρη στον εαυτό σου", συνέχισε. "Και δεν χτυπάς τον εαυτό σου όπως όταν είμαστε 20 και 30 ετών, 'πρέπει να κάνω αυτό, πρέπει να είμαι αυτό, πρέπει να ικανοποιώ τους ανθρώπους'".

Η Χάτσον ρώτησε έπειτα τη Γουίλιαμς πόσο καιρό της πήρε για να μην ανησυχεί για τη γήρανση. Σε αυτό, η Γουίλιαμς απάντησε: "Έχεις μια ολόκληρη αυτοκρατορία που πρέπει να διοικήσεις, οπότε σε απασχολούν πολλά σε αυτό το σημείο". "Αλλά το καταλαβαίνω αυτό", πρόσθεσε η σταρ. "Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στη ζωή σου που είσαι το franchise. Έτσι, για να μακροημερεύσεις στην καριέρα σου πώς αντέχεις για 40 χρόνια που είμαι εγώ στη δουλειά; Μα "εμφανίζεσαι στην ώρα σου", "γνωρίζεις αυτό που κάνεις" και τελικά "ακολουθείς τις δεξιότητές σου" απάντησε η Γουίλιαμς.

Ενώ σε μια άλλη συνέντευξή της είχε πει πριν από μερικά χρόνια: "Κοιτάζω τον εαυτό μου και κοιτάζω τη ζωή μου και είμαι 55 ετών και έχω μεγάλα παιδιά που είναι υπέροχα και παραγωγικά και ταλαντούχα που για εμένα είναι το αλάτι της Γης και που ξέρω ότι τα έχω καθοδηγήσει και τα έχω κατευθύνει σωστά. Και τότε το συνειδητοποιών: "Λοιπόν, αυτό είμαι και αυτό πρέπει να γίνω!"".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

15 Μαϊ 2024

Άγρια επίθεση δέχτηκε η Ρένα Κουβελιώτη την ώρα που έκανε ρεπορτάζ

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το απαράδεκτο συμβάν της επίθεσης στη δημοσιογράφο.

15 Μαϊ 2024

Καναδάς: Πέθανε η βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέας Άλις Μανρό

Οι ηρωίδες των διηγημάτων της ήταν συνήθως γυναίκες που βρίσκονταν αντιμέτωπες με σκληρές δοκιμασίες, από έναν καταπιεστικό έγγαμο βίο μέχρι την σεξουαλική κακοποίηση.

Περισσότερα από

News

14 Μαϊ 2024

Μέγκαν Μαρκλ: Η φούστα- παρεό της "έσπασε" το βασιλικό πρωτόκολλο

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ βρίσκονται στη Νιγηρία.

14 Μαϊ 2024

Γιώργος Αυτιάς: Η άγνωστη μάχη με τον καρκίνο

"Μου τηλεφωνεί ο γιατρός, μόλις είπα "καλό καλοκαιρι", μου λέει "ξέχασέ το γιατί αύριο έχεις χειρουργείο".

14 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Λόπεζ: Στο Παρίσι με το 16χρονο non binary παιδί της Emme

Η 54χρονη σταρ βρέθηκε με το 16χρονο Emme στην γαλλική πρωτεύουσα.

14 Μαϊ 2024

Silia Kapsis: "Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών"

Το κορίτσι που σήκωσε ψηλά τη σημαία της Κύπρου στη Eurovision μίλησε για τη ζωή της.

14 Μαϊ 2024

Το νέο hot couple: Η Κέιτ Μος χέρι- χέρι με τον εγγονό του Μπομπ Μάρλεϊ

Όλα δείχνουν πως ένας νέος έρωτας ανατέλλει.

14 Μαϊ 2024

Πένθος για τη Βάνα Μπάρμπα, καθώς απεβίωσε η μητέρα της

Η μητέρα της έφυγε σε ηλικία 85 ετών.

14 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος να ξαναγράψει ιστορία

Το 77ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου και ο Γιώργος Λάνθιμος είναι έτοιμος να κατακτήσει τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα.

14 Μαϊ 2024

Ζερόμ Καλούτα -Θανάσης Αλευράς: "Οι σχολιαστές της Eurovision δεν έλαβαν καμία αμοιβή!"

Ο Ζερόμ Καλούτα απάντησε σε όσους θεώρησαν ότι "σπαταλήθηκε κρατικό χρήμα για εκείνους".

14 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.