ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

44χρονη Ελληνίδα έγινε μαμά με ωάριο που είχε καταψυχθεί πριν από 10 χρόνια - "Μήνυμα ελπίδας"

Πρόκειται για μία τεχνική, η οποία αναπτύσσεται τα τελευταία 20 περίπου έτη ως μια καινούργια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε πρόσφατα από μια 44χρονη ασθενή σε ελληνική μαιευτική κλινική, μέσω γονιμοποίησης δικών της ωαρίων που καταψύχθηκαν το 2013. Η διαδικασία απόψυξης και γονιμοποίησης των ωαρίων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2023, δέκα χρόνια αργότερα, με θεράποντα ιατρό τον Δρ. Ιωάννη Ζερβομανωλάκη, Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Ειδικό στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Μια εξαιρετική ομάδα καταξιωμένων γιατρών και ειδικών με εξειδίκευση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και εμβρυολόγους που έχουν λάβει εκπαίδευση σε κορυφαία κέντρα παγκοσμίως, με τη μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη χώρα μας, δίνουν " ελπίδα" σε όλες τις γυναίκες, ειδικά όσες επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Ιωάννης Zερβομανωλάκης για την σπάνια περίπτωση: "Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια διαστήματα κατάψυξης ωαρίων που οδήγησε σε γέννηση παιδιού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, με βάση τις δημοσιευμένες περιπτώσεις. Αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ότι η κατάψυξη ωαρίων σε Μονάδες με την αντίστοιχη εμπειρία είναι ασφαλής, τόσο για γυναίκες με ιατρικό ιστορικό, όσο και για γυναίκες που καταψύχουν τα ωάριά τους σε νεαρή ηλικία για να ολοκληρώσουν αργότερα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό".

Ο θεράποντας ιατρός πρόσθεσε, επίσης, ότι στόχος είναι "όλο και περισσότερες Ελληνίδες να καταψύχουν τα ωάριά τους έγκαιρα, ειδικά μετά την τελευταία αλλαγή του νόμου, που επιτρέπει τη φύλαξη κατεψυγμένων ωαρίων και πέραν της δεκαετίας".

Η κατάψυξη ωαρίων παρέχει τη δυνατότητα στη γυναίκα να διατηρήσει τα επίπεδα γονιμότητάς της για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί, ενώ παράλληλα αποτελεί την πιο ασφαλή και αξιόπιστη μέθοδο.

Τα ωάρια, τα οποία καταψύχονται, διατηρούνται αναλλοίωτα και χρησιμοποιούνται σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο, προκειμένου να επιτευχθεί εγκυμοσύνη με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Πρόκειται για μία τεχνική, η οποία αναπτύσσεται τα τελευταία 20 περίπου έτη ως μια καινούργια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.