ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζον Τραβόλτα, Τόνι Μανέρο, Ντάνι Ζούκο και Βίνσεντ Βέγκα... Σας αγαπάμε όλους!

Ο ηθοποιός που βίωσε τις χειρότερερς τραγωδίες που μπορεί να ζήσει άνθρωπος, κλείνει σήμερα τα 70.

Σαν σήμερα, στις 18 Φεβρουαρίου το 1954, γεννήθηκε ο Τζον Τραβόλτα, ένας ηθοποιός που στιγμάτισε με τους ρόλους του κάθε δεκαετία που έχει περάσει, από τα 70s μέχρι και σήμερα.

Με μία καριέρα των "άκρων”, ο θρύλος του Grease και του Pulp Fiction έζησε τεράστιες επιτυχίες, αλλά και ηχηρές αποτυχίες, όπως το "Moment by Moment” με την Λίλι Τόμλιν, που κυκλοφόρησε το 1978, την ίδια χρονιά με το Grease.

Στα τέλη των 80s, όταν η καριέρα του άρχισε να χάνει σιγά-σιγά την "αίγλη” της, προσπάθησε να ξαναβρεί το κοινό του .Τελικά, το 1994 με το "Pulp Fiction” έκανε τη μεγάλη του επιστροφή και η καριέρα του μπήκε ξανά στον "σωστό” δρόμο.

Παρά όμως τις εμβληματικές του επιτυχίες η προσωπική και οικογενεςιακή ζωή του Τζον Τραβόλτα δεν ήταν ποτε στρωμένη με ροδοπέταλα. Αντίθετα έχει δοκιμαστεί σκληρά.

Η πρώτη απώλεια της ζωής του

Ήταν η ηθοποιός Νταϊάνα Χάιλαντ, που πέθανε το 1977 σε ηλικία μόλις 41 ετών. Εκείνη την περίοδο, ο Τραβόλτα ήταν 23. Η Χάιλαντ είχε ξεχωρίσει μέσα από ρόλους σε ταινίες όπως οι "Burke's Law" (1965) και "Smoky" (1966) και είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Τραβόλτα το 1976 στην "The Boy in the Plastic Bubble", υποδυόμενη τη μητέρα του. Δύο χρόνια πριν από τον θάνατό της, είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή.

Όταν η υγεία της Χάιλαντ επιδεινώθηκε ραγδαία, ο Τραβόλτα, που γύριζε τον "Πυρετό το Σαββατόβραδο", πέταξε στο Λος Άντζελες για να βρεθεί κοντά της. Ήταν μαζί της όταν πέθανε και, όπως θυμόταν αργότερα, "ένιωσα την τελευταία της ανάσα να βγαίνει".Για τη σχέση τους έχει πει: "Νιώθω διαρκώς ότι είναι μαζί μου. Δεν ήξερα τι σημαίνει αγάπη προτού τη γνωρίσω". Η πρώτη περίοδος της γνωριμίας τους ήταν γεμάτη πάθος: "Από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισα ένιωσα έλξη. Ήμασταν δύο τρελοί που μιλούσαμε ασταμάτητα στα γυρίσματα της ταινίας. Μετά από έναν μήνα γίναμε εραστές".

Η νέα ζωή με την Κέλι

Ο Τραβόλτα γνώρισε την Κέλι Πρέστον περίπου δύο δεκαετίες μετά τον θάνατο της πρώτης του μεγάλης αγάπης, στα γυρίσματα της κωμωδίας "The Experts" (1989). Η Πρέστον ήταν ακόμη παντρεμένη με τον ηθοποιό Κέβιν Κέιτζ. Πήρε διαζύγιο μέσα στο ίδιο έτος. Αρραβωνιάστηκαν το 1991 στο Γκσταντ της Ελβετίας και παντρεύτηκαν σε μία τελετή που έγινε τα μεσάνυχτα στο Παρίσι την ίδια χρονιά, ενώ η Κέλι ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Ο θάνατος του γιου του Τζετ

Ο Τζετ γεννήθηκε το 1992. Οι γονείς του αποκάλυψαν ότι έπαθε σύνδρομο Καβασάκι τότε που ήταν μικρός, ασθένεια που προκαλούσε πυρετούς και εξανθήματα. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το 2012, η Κέλι είπε ότι πίστευε πως μία τροφική δηλητηρίαση που υπέστη όταν ήταν έγκυος ενδεχομένως να συνεισέφερε στην πάθηση του γιου της. Η οικογένεια είχε πει ότι ο Τζετ είχε ιστορικό σε κρίσεις, ενώ φίλοι τους ότι το αγόρι είχε αναπτύξει κάποιες ειδικές ανάγκες, με τη μητέρα του αργότερα να σημειώνει ότι είχε αυτισμό. Τον Ιανουάριο του 2009, ενώ έκαναν διακοπές στις Μπαχάμες, ο Τζετ βρέθηκε αναίσθητος στο μπάνιο και κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ως αιτία θανάτου "διαταραχή επιληπτικής κρίσης”. Οι φήμες αναφέρουν ότι χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα. Ο Τζετ αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του σκορπίστηκαν στη Φλόριντα ενώ μία επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο σπίτι τους.

Ο Τζον Τραβόλτα είχε περιγράψει τον θάνατο του γιου του το 2009 ως το "χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ στη ζωή μου" και είπε πως η εκκλησία της Σαϊεντολογίας βοήθησε τον ίδιο και τη σύζυγό του να διαχειριστούν τη θλίψη τους.

Οι δικαστικές διαμάχες

Η αγωνία όμως του ζευγαριού δεν τελείωσε εκεί, επειδή ο θάνατος του Τζετ οδήγησε σε μια μακρά δικαστική διαμάχη. Και αυτό διότι ένας οδηγός ασθενοφόρου και ο δικηγόρος του κατηγορήθηκαν πως προσπάθησαν να εκβιάσουν το ζευγάρι απειλώντας να δημοσιεύσουν ευαίσθητες λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατό του και ζητώντας 25 εκατομμύρια δολάρια. Ο Τζον Τραβόλτα έδωσε αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη, αλλά αργότερα αποφάσισε να σταματήσει τη δικαστική διαμάχη, επικαλούμενος τη σοβαρή πίεση στην οικογένειά του.

Η μάχη της Κέλι Πρέστον με τον καρκίνο

Η μάχη της Κέλι Πρέστον με τον καρκίνο του στήθους δόθηκε εντελώς αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για δύο χρόνια.

Η κατάληξή της ήταν η επανάληψη όσων είχε ζήσει ο Τραβόλτα πριν από 40 χρόνια. Μια περίπτωση κατά την οποία η ιστορία δεν επανελήφθη ως φάρσα, αλλά ως μια ακόμα τραγωδία.


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.