ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι γηραιότερες δίδυμες της Αγγλίας, 104, ετών αποκαλύπτουν το μυστικό μακροζωίας

Η Έλμα Χάρις και η Θέλμα Μπάρατ είναι το απόλυτο inspo αισιοδοξίας που χρειαζόμαστε.

Η Έλμα Χάρις και η Θέλμα Μπάρατ γεννήθηκαν με διαφορά μισής ώρας στο Στόκπορτ τον Αύγουστο του 1919. Οι δίδυμες γυναίκες ηλικίας πλέον 10 ετών θεωρούνται οι γηραιότερες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και σε πρόσφατη συνέντευξη αποκάλυψαν το μυστικό τους για να "μένουν νέες" και να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Μιλώντας στο BBC News, οι γλυκύτατες αδερφές μοιράστηκαν το μυστικό τους για μακροζωία, λέγοντας ότι το κλειδί είναι η θετικότητα, το καλό φαγητό και λίγο κονιάκ και λεμονάδα κάθε βράδυ.

"Αν νιώθεις νέος, παραμένεις νέος", είπε η Έλμα στην κάμερα της εκπομπής. Η δίδυμη αδερφή της, Θέλμα, πρόσθεσε: "Κοιταζόμαστε και λέμε: "Ποιος θα πίστευε ότι θα ζούσαμε σε αυτήν την ηλικία;".

Στην ηλικία των 14, οι αδερφές άρχισαν να εργάζονται ως εργάτριες στο "Smiths Crisps", καθώς έψαχναν για μια δουλειά που θα είναι κοντά στο σπίτι και στο σχολείο τους. Όταν ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν μόλις 19 ετών. Τότε, η Θέλμα συνέχισε να εργάζεται στην εταιρεία "Smiths, αλλά η Έλμα κλήθηκε να εργαστεί στο κοντινό εργοστάσιο της "Fairey Aviation" που κατασκεύαζε ανταλλακτικά.

Στην συνέντευξη τους στο BBC News, οι γηραιότερες δίδυμες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν για τις έντονες αναμνήσεις τους από τον πόλεμο. "Λοιπόν είχαμε τις βόμβες να πέφτουν πάνω μας. Αν και οι αεροπορικές επιδρομές γίνονταν τη νύχτα, έπρεπε να πάμε στη δουλειά την επόμενη μέρα. Όταν τελείωσε γιορτάσαμε, είχε πολύ χορό ".

Η Έλμα και η Θέλμα παραιτήθηκαν μαζί από τις δουλειές τους, όταν παντρεύτηκαν στα 21, με διαφορά μόλις τριών μηνών. Η Έλμα παντρεύτηκε τον Μπιλ Χιούιτ, ξυλουργό και η Θέλμα παντρεύτηκε τον Τζόζεφ Μπάρατ, έναν κατασκευαστή καπέλων.

Ο πρώτος σύζυγος της Έλμα, ο Μπιλ, πέθανε αμέσως μετά τον πόλεμο, ενώ ο σύζυγος της Θέλμα, Τζο, αιχμαλωτίστηκε στην Ιταλία και έγινε αιχμάλωτος πολέμου. Οι αδερφές πέρασαν όλη τους τη ζωή μαζί και είπαν ότι απολάμβαναν πάντα μια καλή βραδινή έξοδο και συχνά πήγαιναν σε νυχτερινά κέντρα για να χορέψουν.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

26 Ιουλ 2024

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία της χώρας

Όλα όσα είπαν στην Αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών.

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.