ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Άννα Ντουντουνάκη ξέρει ότι τίποτα δεν έρχεται εύκολα

Η 28χρονη Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

H 28χρονη Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25άρας πισίνας στο Οτοπένι, ετοιμάζεται για το Παρίσι με κύριο όχημά της την στοχοπροσήλωση.

Τα βουρκωμένα γεμάτα ένταση μάτια της τη στιγμή της απονομής, αλλά και ο ευγενικός τρόπος που η Άννα Ντουντουνάκη ανταποκρίθηκε στα διαδικτυακά μου συγχαρητήρια, μας οδήγησαν σε μια κουβέντα με πολλές αλήθειες, χιούμορ και ουσία.

Άννα, τι σκεφτόσουν πάνω στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου;

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν πόση δουλειά και πόση προσπάθεια έχω κάνει και πόσες δυσκολίες έχω ξεπεράσει. Προσπαθούσα επί δύο χρόνια και καθώς δεν ερχόταν το αποτέλεσμα που ήθελα, ένιωθα μια αμφισβήτηση για το εάν θα καταφέρω να βρεθώ σε κάποιο βάθρο. Τελικά είδα αυτό που ήθελα. Αν σκεφτείς ότι από κάτω είχα τον προπονητή και την ομάδα μου, και στην άλλη μεριά τους γονείς και το αγόρι μου, ήταν πραγματικά μια δυνατή στιγμή.

Ποιες είναι οι στιγμές-ορόσημα που σε καθόρισαν;

Σίγουρα η πρόκριση στην πρώτη Ολυμπιάδα στο Ρίο το 2016. Ήταν ίσως η πιο έντονη στιγμή μου, μαζί με το χρυσό. Η επόμενη σημαντική στιγμή είναι το πρώτο μου μετάλλιο (.σ.σ. χάλκινο) στο Ευρωπαϊκό το 2019, στη Γλασκόβη, και η πρώτη μου φορά σε διεθνή διοργάνωση. Αυτό το μετάλλιο μού άνοιξε τον δρόμο. Το χρυσό του 2021 ήταν η πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας μου. Ήρθε μετά από τη χρονιά του κόβιντ και μετά από πάρα πολλή δουλειά. Έμοιαζε σαν όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μια στιγμή που δεν ξεχάσω ποτέ είναι να βλέπω στον πίνακα το Νο 1 και δίπλα το όνομά μου! Και η αγκαλιά μετά με τον προπονητή μου. Μια στιγμή που είχε μεγάλη επίδραση πάνω μου ήταν η Ολυμπιάδα στο Τόκιο, που έμεινα έξω για έξι δέκατα του δευτερολέπτου.

Υπήρξε στιγμή που σκέφτηκες "τέλος, τα παρατάω!”;

Το έχω πει δύο φορές. Πριν την Ολυμπιάδα του 2016 και την ολυμπιακή χρονιά του 2021. Όχι γιατί δεν πήγαιναν καλά οι αγώνες, αυτό λειτουργούσε ως κίνητρο για να βελτιώνομαι. Και τις δύο φορές πίστευα ότι κλείνει ένας κύκλος. Είμαι παρορμητική, δύσκολα συγκρατώ τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά μου. Εκείνη τη στιγμή δεν έχω τη διαύγεια να δω τα πράγματα και επιπλέον είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Όμως, μετά από λίγο καιρό σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά.

Ποια είναι τα μαθήματα ζωής που έχεις πάρει από τις νίκες και τις ήττες σου;

Έμαθα να έχω αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό μου, σημαντικά εφόδια σε ό,τι κι αν κάνει κανείς, στα οποία οφείλεται πάνω από το 50% της επιτυχίας. Ένα άλλο μάθημα που πήρα είναι ότι τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Όσα έχω καταφέρει ήρθαν μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια. Έμαθα να μην το βάζω κάτω, να βλέπω τι δεν έχω κάνει σωστά, να βελτιώνομαι, και να μην ρίχνω το φταίξιμο στους άλλους.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr


Read Next

30 Απρ 2024

13 χρόνια μαζί: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μοιράστηκαν μια νέα φωτογραφία από τον γάμο τους

Η δύσκολη επέτειος και το love story ενός ζευγαριού με πολύ γερά θεμέλια.

30 Απρ 2024

Η Άννα Βίσση τραγουδά σε μίνι μάρκετ στην Σκύρο και γίνεται viral

Στη Σκύρο βρίσκεται η αγαπημένη τραγουδίστρια και βρήκε ευκαιρία να κάνει ένα φανταστικό Tik Tok μέσα από το μίνι μάρκετ που μπήκε να κάνει τα ψώνια της.

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

Παράτησε το Χόλιγουντ και έγινε επιχειρηματίας: Η Εύα Μέντες στα 50 της ζει μια άλλη ζωή

Η λατίνα καλλονή έκλεψε και πάλι την παράσταση (και τα likes).

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού με την κούκλα μαμά της: Πόσο μοιάζουν

Μία σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της δημοσίευσε η Κατερίνα Γερονικολού.

30 Απρ 2024

Dear God, the Parthenon is still broken: Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο, με εικόνες από τα γυρίσματα του Poor Things, ένα ανέκδοτο ποίημα της Patti Smith εμπνευσμένο από την ταινία και την Emma Stone σε ρόλο "βοηθού".

30 Απρ 2024
29 Απρ 2024
29 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ - Έμιλι Μπλαντ: Ποζάρουν στον φακό του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ πρωταγωνιστούν στην ταινία The Fall Guy.

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.