ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βραβεία Grammy 2024: Η 80χρονη Τζόνι Μίτσελ καθήλωσε με την ερμηνεία του εμβληματικού Both Sides Now

Πενήντα χρόνια μετά το πρώτο της Grammy, η Τζόνι Μίτσελ ανέβηκε στη σκηνή ερμηνεύοντας το τραγούδι που λιώνει την καρδιά μας.

Το θέατρο "Crypto.com Arena" στο Λος Άντζελες φιλοξένησε τα φετινά Βραβεία Grammy με πολλές εκπλήξεις και λαμπερές στιγμές. Μία από τις πλέον συγκινητικές ήταν η ερμηνεία της Τζόνι Μίτσελ που τραγούδησε ίσως το πιο αγαπημένο μας κομμάτι: το Both Sides Now (σ.σ: ίσως το θυμάστε και από την ταινία Love Actually στη σκηνή που η ηρωίδα της Έμμα Τόμσον συνειδητοποιεί πως ο άνδρας της την απατά).

Η περφόρμανς ξεκίνησε με την εισαγωγή της φίλης και Μίτσελ, Brandi Carlile, η οποία την περιέγραψε ως "Η μητριάρχης της φαντασίας, μια πραγματική αναγεννησιακή γυναίκα, η ηρωίδα μου και η δική σας". Στη συνέχεια, η Μίτσελ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους Carlile, Russell, Blake Mills, Lucius, Jacob Collier και Sista Strings.

Το "Both Sides Now" κυκλοφόρησε από το δεύτερο άλμπουμ της "Clouds", με το οποίο η Μίτσελ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας το 1969 (η Judy Collins είχε προηγουμένως σημειώσει επιτυχία με το τραγούδι το 1968). Μιλώντας στο podcast Rolling Stone Music Now την περασμένη εβδομάδα, ο παραγωγός Raj Kapoor άφησε να εννοηθεί ότι η Μίτσελ θα ερμηνεύσει το κλασικό τραγούδι Clouds. "Θα είναι ένα τραγούδι που νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν", είπε. "Και αν είστε οπαδός της Joni Mitchell, είναι το τραγούδι που θέλετε να ακούσετε".

Η ζωντανή ηχογράφηση της Μίτσελ "Joni Mitchell at Newport" κέρδισε το Grammy στη χθεσινή απονομή για το καλύτερο folk άλμπουμ, καθιστώντας την 18η υποψηφιότητά της για Grammy και τη 10η νίκη της συνολικά.

Η καριέρα της Μίτσελ γνωρίζει νέα άνθιση από το 2019, όταν έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση (στην πρεμιέρα του μιούζικαλ Almost Famous του Cameron Crowe), μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της (η τραγουδίστρια παραλίγο να πεθάνει από εγκεφαλικό ανεύρυσμα το 2015). Έκτοτε, συνεχίζει να απασχολείται με την αποκάλυψη διαμαντιών με τη σειρά αρχείων της, με πιο πρόσφατη έκδοση το Vol. 3: The Asylum Years (1972-1975), που κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο.

Μετά την εμφάνισή της στο Newport, η Mitchell έπαιξε σε 25.000 οπαδούς στο Gorge Amphitheater το περασμένο καλοκαίρι. Πρόσφατα ανακοίνωσε μια βραδιά στο Hollywood Bowl στις 19 Οκτωβρίου. Προς μεγάλη ανακούφιση των Gen Z/millennial θαυμαστών της, στη συνέχεια προστέθηκε και δεύτερη συναυλία (για τις 20 Οκτωβρίου) λόγω της μεγάλης ζήτησης! Μια γυναίκα που αποδεικνύει πως μια ταλαντούχα μουσικός υπερβαίνει κάθε μόδα, κάθε τάση και σίγουρα μπορεί να επιβάλλει τη δική της αισθητική και την προσωπικότητά της.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

26 Ιουλ 2024

20 χρόνια πριν- Η Ναόμι Κάμπελ αναπολεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Η ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.