ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποιος θα ακούσει την κραυγή αγωνίας της μάνας της Μυρτούς από την Πάρο; " Ευαγγελισμός", λαμβάνει;

Μέσα από μία ανάρτηση στα social media ξεγυμνώνεται η αλήθεια για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού το 2012 στην Πάρο, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Η υπόθεση της ανήλικης συγκλόνισε το πανελλήνιο και διατάραξε τις κοινωνικές ισορροπίες της χώρας. Ο παράνομος μετανάστης που αποπειράθηκε, αρχικά, να κλέψει το κινητό της ανήλικης και τελικά, την πέταξε στα βράχια όπου και την βίασε, ενώ η Μυρτώ ήταν αναίσθητη, δεν της "έκλεψε" μόνο την ψυχή, αλλά και το σώμα.

Οι τραυματισμοί που υπέστη η 15χρονη τότε Μυρτώ της προκάλεσαν μόνιμες βλάβες και έμεινε καθηλωμένη με 100% ποσοστό αναπηρίας.

Το 2017, η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου, ξεκίνησε τη νομική διαδικασία για να ζητήσει αποζημίωση από το Δημόσιο, καθώς ο Πακιστανός βρισκόταν παρανόμως στη χώρα. Σήμερα, η κραυγή της μάνας της Μυρτούς προσπαθεί να βρει ακροατές, σε μία χώρα όπου η τραγωδία σου έχει αξία ανάλογη της τηλεθέασης που προσφέρει σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Η μητέρα προχώρησε σε μια καταγγελτική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αφήνοντας αιχμές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον τρόπο που λειτουργεί. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κοτρώτσου υπογράμμισε την διαφορά μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής υγείας μέσα από το συγκινητικό κείμενο της, και εξήγησε με όσο πιο απλά λόγια γίνεται το καθημερινό δράμα που ζει.

"ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ… Όχι από νοσταλγία… Από ανάγκη και μόνο… Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ από 29 Ιανουαρίου 2024… μέχρι…;;;; Μην ρωτήσετε παρακαλώ πολύ πώς και γιατί; Για κάτι πολύ απλό που έξω θα γινόταν σε 1/2 μέρα αλλά τα ιδιωτικά νοσοκομεία κοστίζουν για όποιον δεν μπορεί. Όποτε μένουν τα δημόσια η αναμονή, η υπομονή, η στεναχώρια μέχρι εκεί που αντέχει ο καθένας μας… Και αν δεν αντέχει ποιος νοιάζεται; Κανείς… Και από πάνω να ακούς… η βαλβίδα εγκεφάλου δουλεύει μια χαρά. Πώς το ξέρετε; Ρωτάς ως αδαής ως αφελής ως ανόητος.

Απάντηση: την ψηλάφισα,

Δηλαδή;

Την πίεσα και το κατάλαβα.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες γιατροί χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στο εξωτερικό λόγω των γνώσεων τους και της ευστροφίας τους (σοβαρολογώ δεν ειρωνεύομαι) Αλλά μέχρι του σημείου να ελέγχουν δια της αφής ένα ηλεκτρονικό μικροσκοπικό μηχάνημα που ελέγχεται με άλλο μικρό ηλεκτρονικό μηχάνημα, δεν το περίμενα και δεν το φανταζόμουν. Ίσως πρέπει να γραφεί στα παγκόσμια ιατρικά νέα…

Θα ρωτήσω πλέον ειδήμονες, και θα επανέλθω ίσως και με ονόματα. Μην πηγαίνουν χαμένες οι διάνοιες, που νομίζουν ότι είναι Θεοί. Να αξιοποιούνται και να αξιολογούνται αναλόγως. Και μετά πρέπει να έχεις κουράγιο να συνεχίζεις γιατί αντέχεις… Μέχρι να σπάσεις και γαία πυρί μιχθήτω και να ήταν μόνο σε μένα……"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

15 Μαϊ 2024

Slimane: Η "φωνή" της Eurovision που έσπασε κάθε ρεκόρ στο Spotify - Το συγκινητικό "ευχαριστώ" του

Μέσα σε 24 ώρες το Mon Amour έγινε το γαλλικό τραγούδι με τα περισσότερα streams στην ιστορία του Spotify.

15 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η 86χρονη Τζέιν Φόντα ομορφότερη από ποτέ

Η απαστράπτουσα Τζέιν Φόντα έκλεψε την παράσταση με μία από τα ωραιότερα κοστούμια που έχουμε δει.

Περισσότερα από

News

15 Μαϊ 2024

Η LAMDA Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το Golden Hall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

15 Μαϊ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έφτασαν στο Παρίσι τα ειδικά κρεβάτια κατά του σεξ

Υπήρξαν αναφορές πως σε προηγούμενες διοργανώσεις είχαν γίνει... όργια,οπότε λαμβάνουν τα μέτρα τους.

15 Μαϊ 2024
15 Μαϊ 2024
15 Μαϊ 2024

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έγινε 40 ετών και μοιράστηκε εικόνες στο Instagram με την οικογένεια του

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε στο πλευρό του τα παιδιά, ενώ η γυναίκα του, τού επιφύλαξε μια απίστευτη έκπληξη!

15 Μαϊ 2024

Πελίτι: Χιλιάδες επισκέπτες και φέτος στη Γιορτή Σπόρων που στοχεύει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και αποτίει σεβασμό στη Γη

Δωρεάν ανταλλαγή σπόρων και κυρίως μεταλαμπάδευση γνώσεων για τη γη και τη φύση αποτελούν τον πυρήνα της ετήσιας γιορτής του Πελίτι εδώ και 24 χρόνια.

15 Μαϊ 2024

"Megalopolis": Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκαλύπτει την πρώτη σκηνή της νέας του (και προφανώς συγκλονιστικής) ταινίας

40 χρόνια και 300 σενάρια, χρειάστηκε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μέχρι να τελειοποιήσει το Megalopolis. Και επιτέλους, το πρώτο τρέιλερ της νέας του ταινίας είναι επιτέλους εδώ.

15 Μαϊ 2024

H Μέριλ Στριπ τιμήθηκε στις Κάννες – "Άλλαξες τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες"

Η 77η διοργάνωση απένειμε στην 74χρονη ηθοποιό τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα και η βραδιά ήταν ανάλογη του ύψους της σπουδαίας ερμηνεύτριας.

15 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Λόπεζ, πόσο πιο αγενής μπορείς να γίνεις;

Νεαρή Ελληνίδα αεροσυνοδός που είχε την ατυχία να πετάξει με την σταρ, περιγράφει την εμπειρία της στο Tik Tok.

15 Μαϊ 2024

Μαρίνα Σάττι: Το νέο της τραγούδι είναι αφιερωμένο στον πρόωρα χαμένο μπαμπά της

Ο Αλί Οσμάν Σάττι, πέθανε λίγο πριν εμφανιστεί η κόρη του στην Eurovision.