ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

" Έμιλυ δεν είσαι ευπρόσδεκτη εδώ" - Το Παρίσι γέμισε με υβριστικά γκράφιτι εναντίον της σειράς "Emily in Paris"

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε: "Νομίζουν ότι τους ανήκει η γειτονιά. Η σειρά Emily in Paris είναι ένας εισβολέας γείτονας".

H τεράστια παγκόσμια επιτυχία του Netflix " Emily in Paris" έχει μεταφέρει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την αισθητική της ευρωπαϊκής πόλης σε όλα τα μέρη του κόσμου. Η σειρά " Emily in Paris" λατρεύτηκε από το κοινό της πλατφόρμας και κατάφερε να γίνει τουριστική attraction, αφού ανέδειξε πολλά άγνωστα- αλλά μαγευτικά- μέρη της πρωτεύουσας.

Στην ιστορική συνοικία Quartier latin και σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Πάνθεον, κρυμμένο τόσο βαθιά που θα μπορούσε εύκολα να το χάσει το μάτι σου, βρίσκεται η Place de l'Estrapade. Για τους θαυμαστές της επιτυχημένης σειράς, αυτή η γειτονιά έχει γίνει ορόσημο. Αυτό συμβαίνει επειδή εκεί ζει ο φανταστικός χαρακτήρας "Emily Cooper".

Η Αμερικανίδα που υποδύεται η Λίλι Κόλινς, και η οποία μετακόμισε στο Παρίσι και γεύεται τα γαλλικά αρτοσκευάσματα-κρουασάν από το τοπικό αρτοποιείο έχει κάνει hotspot κάθε μέρος, όπου εμφανίζεται.

Θα περίμενε κανείς ότι οι κάτοικοι του Παρισιού θα είναι παραπάνω από ενθουσιασμένοι με την επιτυχία της σειράς και την ανάδειξη της πόλης τους, ως την απόλυτη τουριστική attraction. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι για την " Emily".

Εξαγριωμένοι Παριζιάνοι έχουν γράψει με γκράφιτι επιθετικά συνθήματα στα παντζούρια ενός καφέ που χρησιμοποιείται στη σειρά. Η γαλλική πρωτεύουσα είχε αντιδράσει και στο παρελθόν με την τουριστική κατεύθυνση που δίνει η σειρά του Netflix, καθώς όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι αναδεικνύει μέρη που δεν είναι τόσο ποιοτικά. Γεγονός που οδηγεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, σε δυσφήμιση για τον τουρισμό της πρωτεύουσας.

Νέες φωτογραφίες δείχνουν μια βιτρίνα με τις λέξεις "Emily "f**k off" σε ένα κατάστημα παπουτσιών, ενώ μια άλλη γράφει "Το Νότιο Παρίσι δεν είναι δικό σου".

Το κατάστημα παπουτσιών βρίσκεται στην ίδια πλατεία με το σπίτι της Έμιλυ, καθώς η Αμερικανίδα στέλεχος μάρκετινγκ - την οποία υποδύεται η Λίλι Κόλινς - ζει εκεί κοντά πάνω από ένα εστιατόριο. Είναι ένα hotspot για τον τουρισμό, με τους επισκέπτες να ποζάρουν έξω από το εστιατόριο - το οποίο στην πραγματική ζωή ονομάζεται "Terra Nera", ενώ στη σειρά αναγράφεται ως "Les deux compères".

Ένα άρθρο στη γαλλική εφημερίδα Le Monde είχε μάλιστα τον τίτλο: "Νομίζουν ότι τους ανήκει η γειτονιά! Έμιλυ Στο Παρίσι – ένας εισβολέας γείτονας". Το κλίμα είναι, πραγματικά, τεταμένο και οι Γάλλοι φημίζονται για το " επαναστατικό" πνεύμα τους.

Στα παντζούρια ενός άλλου καφέ στον ίδιο δρόμο έχουν γίνει γκράφιτι με το " Έμιλυ δεν είσαι ευπρόσδεκτη" με τεράστια μαύρα γράμματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θαυμαστές του σόου. Και στο κεντρικό συντριβάνι της πλατείας, άλλα γκράφιτι που γράφτηκαν ενάντια στην παράσταση βρίζουντην πρωταγωνίστρια.

Η συνολική αντίδραση έρχεται, επίσης, με σκοπό να αποτρέψει τους τουρίστες που ενδέχεται να κινδυνεύουν από το "Σύνδρομο του Παρισιού" - ο όρος που δίνεται σε τουρίστες που έχουν μη ρεαλιστικές και ρομαντικές προσδοκίες για τη Γαλλία από βιβλία και ταινίες, και πιο πρόσφατα, τηλεοπτικές εκπομπές όπως η Emily In Paris- από απογοήτευση. Στο σόου του Netflix, ο βασικός χαρακτήρας προσγειώνεται στη χώρα, κερδίζει τους ντόπιους παρόλο που δεν μιλάει καθόλου γαλλικά και ζει έναν πλούσιο τρόπο ζωής.

Ως αποτέλεσμα, οι επισκέπτες της πόλης μπορεί να βιώσουν πολιτισμικό σοκ, όταν η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Και όπως λένε κάποιοι που ξέρουν, "το σύνδρομο του Παρισιού προκαλεί παραισθήσεις, σπασμούς και κρίσεις πανικού".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.

30 Απρ 2024

H επιστροφή του βασιλιά Κάρολου: Συμβολική η πρώτη του επίσκεψη- συνάντησε καρκινοπαθείς

Το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε το Macmillan Cancer Centre του University College Hospital στο Λονδίνο.

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού μας θύμισε κάτι από Ρουσλάνα

Σε πρόσφατη εμφάνιση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Το outfit που είδαμε στην πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision 2024

Ποιος είναι ο Bερολινέζικος οίκος μόδας που είναι γνωστός για τα avant garde ρούχα του;

30 Απρ 2024

Μπιγιονσέ: Η 70χρονη μητέρα της "δανείστηκε" την τζιν ολόσωμη φόρμα της

Η 70χρονη μητέρα της Μπιγιονσέ μοιάζει πολύ στην κόρη της.

30 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: Όταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν ζευγάρι με τον Αλέκο Συσσοβίτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αλέκος Συσσοβίτης έζησαν έναν μεγάλο έρωτα

30 Απρ 2024

Φίλιππος Μιχόπουλος: Γελαστός στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου

Το ζευγάρι εξέδωσε την ανακοίνωση του χωρισμού του, την περασμένη Παρασκευή, αμέσως αφού έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

30 Απρ 2024

13 νέα βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα αμέσως μετά το Πάσχα

13 νέες προτάσεις μας περιμένουν, μεταξύ των οποίων δύο εκδόσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη.

30 Απρ 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Θύελλα αντιδράσεων για τις ποινές- χάδι που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους

Εκτιτέα τα πέντε έτη, δυνατότητα μετατροπής σε χρηματική ποινή.

30 Απρ 2024

13 χρόνια μαζί: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μοιράστηκαν μια νέα φωτογραφία από τον γάμο τους

Η δύσκολη επέτειος και το love story ενός ζευγαριού με πολύ γερά θεμέλια.