ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Emily in Paris: "Το Παρίσι δεν είναι μια Ντίσνεϊλαντ για πλούσιους"

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού λέει (επιτέλους) αυτό που όλοι σκεφτόμαστε για το Emily in Paris.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η τρίτη σεζόν του "Emily in Paris" έκανε πρεμιέρα στο Nteflix, ενθουσιάζοντας τους απανταχού φαν της σειράς.

Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες της Αμερικανίδας Έμιλι στο Παρίσι, δίνοντας, παράλληλα, στους θεατές μια γεύση από την Πόλη του Φωτός. Η πρωταγωνίστρια φορώντας τα τακούνια της περπατά στους δρόμους του Παρισιού, πίνει κρασί σε μπιστρό, ενώ δίνει το παρών σε διάφορες εκδηλώσεις.

Οι δρόμοι του Παρισιού, λοιπόν, τα αξιοθέατά του και διάφορες γωνιές του αποτελούν εδώ και τρεις σεζόν, φόντο των ιστοριών του Emily in Paris, με τους θεατές να κάνουν τον δικό τους ταξίδι έστω και μέσα από την μικρή οθόνη.

Ωστόσο, αυτή η παρουσίαση του Παρισιού φαίνεται να μην αρέσει στον οικολόγο αντιδήμαρχο της πόλης David Belliard, ο οποίος σε άρθρο του στην Liberation, κατακεραυνώνει το Emily in Paris. Όπως τόνισε ο ίδιος, η σειρά, στην πραγματικότητα, δείχνει μια "ωραιοποιημένη, φανταστική εικόνα" της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία, όπως λέει, "αφορά μόνο τους πλούσιους".

Όπως αναφέρει στο άρθρο γνώμης με τίτλο "Emily in Paris στην πρωτεύουσα της άρνησης του κλίματος", η σειρά "μεταφέρει ένα στερεοτυπικό όραμα της πόλης το οποίο δεν είναι βιώσιμο ενόψει της κλιματικής αλλαγής".

"Κατά τη διάρκεια των εορτών πολλοί από εμάς στρωθήκαμε μπροστά στις οθόνες μας για το Emily in Paris. Παρακολουθήσαμε με απόλαυση τις αισθηματικές περιπέτειες της νεαρής Αμερικανίδας, και οργιστήκαμε με τα στερεότυπα που προωθεί. Θαυμάσαμε ένα φαντασιακό Παρίσι, με πειραγμένα χρωματικά φίλτρα. Η τεράστια επιτυχία της σειράς οφείλεται εξάλλου εν πολλοίς σε αυτή την αστική καρικατούρα, όπου βλέπεις τον Πύργο του Άιφελ σε κάθε γωνία του δρόμου και όπου η γαλλική πρωτεύουσα μοιάζει σαν παγκόσμια σκηνή όμορφων ρομάντζων όλου του κόσμου. Και αυτό, σαν να ισχύει για την αιωνιότητα", γράφει ο Belliard.

"Ένα Instagram-ικό Παρίσι με άψογα χρώματα και ιδανικά πλάνα"

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού τονίζει και ότι, "κατά βάθος, αυτό που μας αποκαλύπτει η Emily μέσα από τις περιπλανήσεις της, είναι η εικόνα ενός αμετάβλητου Παρισιού, μιας Disneyland, που περιορίζεται στο κέντρο όπου κατοικούν μόνο οι πιο πλούσιοι άνθρωποι με ολόιδια και αναλλοίωτη αρχιτεκτονική κληρονομιά. Με λίγα λόγια, είναι ένα Instagram-ικό Παρίσι με άψογα χρώματα και ιδανικά πλάνα". Όπως σημειώνει ο ίδιος, "γνωρίζουμε ότι το Παρίσι, όπως όλες σχεδόν οι μητροπόλεις του κόσμου, δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Και ότι αν δε θέλουμε να το αφήσουμε στους πλουσιότερους (οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δραπετεύουν σε περιόδους καύσωνα) θα πρέπει να ξαναδούμε όλο τον τρόπο οργάνωσής του".

"Το Παρίσι είναι σήμερα σχεδόν παραδομένο στα αυτοκίνητα και έχει πολλή υγρασία που δεν επιτρέπει να ζεις σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι κλιματικές επιπτώσεις απαιτούν να κάνουμε ριζικές επιλογές και να επιβάλλουμε περιορισμούς, που απουσιάζουν εντελώς από τη σειρά", καταλήγει.

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ