ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

MrBeast: Ο πιο διάσημος YouTuber του κόσμου είναι 25 ετών και πολύ φιλάνθρωπος

Δωρίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε κάθε επεισόδιο, αναλαμβάνει να πληρώσει δίδακτρα για να φοτήσουν νέοι στο πανεπιστήμιο και χτίζει πηγάδια με πόσιμο νερό στην Αφρική. Σήμερα έχει μια περιουσία που αγγίζει τα 25 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζέιμς Στίβεν Ντόναλντσον γνωστός ως MrBeast είναι μόλις 25 ετών αλλά έχει πάνω 204.000.000 εγγεγραμμένους στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Ντόναλντσον, άρχισε να κάνει βίντεο από 12,ετών και στα 13 είχε φτιάξει ήδη το δικό του κανάλι με το όνομα "mr.beast 6000". Το 2015 έφτασε τους 10.000 συνδρομητές. Μέχρι τότε είχε ανεβάσει συνολικά περίπου 450 βίντεο. Το 2017 έβγαλε ένα βίντεο το οποίο έγινε viral μέσα σε λίγες μέρες (5εκ προβολές σε 2 μέρες).

Κάπου εκεί άρχισε να καταλαβαίνει πως για να πετύχει κάτι "μεγάλο" πρέπει να είναι πρωτότυπο. Τον Μάρτιο του 2017, που είχε φτάσει πλέον τους 800.000 συνδρομητές, έκανε ένα βίντεο που έδινε φιλοδώρημα 100$ σε διανομείς πίτσας. Από τότε άρχισαν τα βίντεο τα οποία περιελάμβαναν πολλές χρηματικές δωρεές .

Σήμερα ο προϋπολογισμός του MrBeast ξεπερνά πλέον το ένα εκατομμύριο δολάρια ανά βίντεο. Τα χρήματα αυτά ο YouTuber τα βγάζει από το ίδιο το YouTube, τις διαφημίσεις και διάφορα συμβόλαια χορηγιών. Δημοσιεύει ένα βίντεο περίπου κάθε εβδομάδα, το οποίο έχει συνήθως διάρκεια από 10 έως 30 λεπτά.

Πάντα τα βίντεο του έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πάντα έχουν κάτι πρωτότυπο. Άλλοτε καλεί τους φίλους του σε ένα γιοτ αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ή φτιάχνει ένα επεισόδιο με παιχνίδια αλά "Squid Game”.

Επειδή του αρέσει να ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά, ο Ντόναλντσον είναι επίσης γνωστός ως ο "Γουίλι Γουόνκα του Διαδικτύου”. Έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένα ως φιλάνθρωπος, καθώς δωρίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε κάθε επεισόδιο, αναλαμβάνει να πληρώσει δίδακτρα για να πάνε νέοι άνθρωποι στο πανεπιστήμιο και χτίζει πηγάδια με πόσιμο νερό στην Αφρική.

Το μυστικό της επιτυχίας του πιο διάσημου YouTuber

Κάθε του video γίνεται αμέσως viral και συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές. Και ο ίδιος, όμως, δουλεύει σκληρά πάνω στο πρωτότυπο περιεχόμενό του. Έχει γίνει ο "βασιλιάς των challenges", καλώντας κάθε φορά άγνωστα άτομα να διαγωνιστούν, με έπαθλο αρκετές χιλιάδες δολάρια. Μέχρι και μια ολοκαίνουργια Lamborghini έχει δώσει σε κάποιον.

Οι λόγοι για την επιτυχία του είναι πολλοί: Η ομάδα του MrBeast έχει απόλυτη κατανόηση του πώς σκέφτεται και τι επιθυμεί το κοινό της εκπομπής του: Εύστοχοι τίτλοι, πολλά χρώματα, ταιριαστά με τη φιλοσοφία του εκάστοτε επεισοδίου. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όλοι έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται, ενώ ο Ντόναλντσον ξεκινά τα βίντεο πάντα με τον ίδιο τρόπο: Με μία απλή και περιεκτική περίληψη. Επιπλέον η επιλογή της θεματολογίας είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας: Έξυπνο περιεχόμενο και έντονα συναισθήματα.

Ωστόσο το πιο σημαντικό πράγμα είναι ίσως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές: Ο Τζίμι Ντόναλντσον και οι φίλοι του, τους οποίους κατόρθωσε να προσλάβει ως βοηθούς και τους οποίους βλέπουμε μαζί του σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Το μυστικό της ομάδας: είναι πιστευτοί, συμπαθητικοί και αστείοι.

Τα σχέδια του MrBeast για το μέλλον είναι πλέον ταυτόσημα του American dream εντελώς αμερικάνικα: Θέλει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το φορμάτ του. Πριν μερικούς μήνες δήλωσε άλλωστε ότι θα μπορούσε μία μέρα να επενδύει δισεκατομμύρια στα βίντεό του. Ο 25χρονος, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes υπολογίζεται πως βγάζει 82 εκατ. δολάρια το χρόνο, έχει λανσάρει και μία σειρά προϊόντων, μεταξύ αυτών σοκολάτες και μπιφτέκια, με τα οποία επιδιώκει να εξελιχθεί και επιχειρηματικά.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.