ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γκαμπριέλ Ατάλ: Ο νέος πρωθυπουργός είναι ο πρώτος αρχηγός της γαλλικής κυβέρνησης που δηλώνει ανοιχτά γκέι

Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας διορίστηκε ο Γκαμπριέλ Ατάλ, ηλικίας μόλις 34 ετών, ο νεότερος επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας, που είναι ανοιχτά γκέι.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ είναι η πιο δημοφιλής προσωπικότητα της κυβέρνησης και της προεδρικής πλειοψηφίας, σύμφωνα με έναν στους δύο Γάλλους, ενώ ταυτόχρονα είναι ο πρώτος αρχηγός της γαλλικής κυβέρνησης που δηλώνει ανοιχτά γκέι.

Ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ διαδέχεται την Ελιζαμπέτ Μπορν στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Ο διορισμός του γίνεται την ώρα που η κυβέρνηση Μακρόν έχει να αντιμετωπίσει σειρά δυσκολιών, όπως ότι δεν συγκεντρώνει πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, ενώ παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με την άνοδο της άκρας δεξιάς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ ανέφερε για τον Γκαμπριέλ Ατάλ πως "Ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ στην ενέργειά σου για να υλοποιήσεις το σχέδιο αναγέννησης της χώρας".

Ποιος είναι ο Γκαμπριέλ Ατάλ

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ φοίτησε στη φημισμένη Αλσατική Σχολή του Παρισιού. Ήταν από τους πρώτους σοσιαλιστές που ακολούθησαν τον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη δημιουργία, το 2016, του κόμματός του Εμπρός! (En Marche!) που αποτέλεσε το εφαλτήριό του για το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Μετά τη νίκη του Μακρόν το 2017, ο Γκαμπριέλ Ατάλ εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Ο-ντε-Σεν, στα προάστια του Παρισιού. Του ανατέθηκε το ταπεινό υφυπουργείο Νεολαίας, αλλά αναδείχθηκε λόγω της "ικανότητάς του για δουλειά" και για την "πολιτική αίσθησή" του, καθώς και για την ομολογημένη φιλοδοξία του. "Αν απαγόρευα στον εαυτό μου πράγματα, τότε πιθανόν δεν θα βρισκόμουν εδώ που βρίσκομαι σήμερα", παραδεχόταν πρόθυμα την εποχή εκείνη.

Μετά την επανεκλογή του το 2022, ο Εμανουέλ Μακρόν του προσφέρει το υπουργείο Προϋπολογισμού (Οικονομικών), όπου η άνεσή του με τα μέσα ενημέρωσης του επιτρέπει να είναι ένας από τους ελάχιστους υπουργούς οι οποίοι εστάλησαν στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν τη διόλου δημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Από τον Ιούλιο 2023, ο Γκαμπριέλ Ατάλ αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

"Σοκ των γνώσεων", "σχολείο δικαιωμάτων και καθηκόντων", θέση υπέρ της μαθητικής στολής, απαγόρευση στο σχολείο της αμπάγια, της παραδοσιακής μουσουλμανικής φορεσιάς που καλύπτει ολόκληρο το σώμα, ο νεαρός υπουργός, πανταχού παρών, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, καλύπτει τον χώρο της επικοινωνίας και γοητεύει τους πιο ηλικιωμένους που αποτελούν την καρδιά του εκλογικού σώματος του Μακρόν.

ΑΠΕ

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.