ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 Νew Year’s Resolutions για να εμφανίσεις την καλύτερη εκδοχή σου από ένα ειδικό

Ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης με ειδίκευση στο mindset coaching και διεθνώς αναγνωρισμένος δάσκαλος mindfulness, εξηγεί πώς να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη.

Η έναρξη μίας νέας χρονιάς μας εμπνέει να κάνουμε ανασκόπηση των πεπραγμένων μας, αξιολόγηση των ενεργειών μας, και βάσει αυτών, να πάρουμε νέες αποφάσεις. Είναι πολύ πιο χρήσιμο να παίρνουμε αποφάσεις (resolutions) για την νέα χρονιά, αντί να βάζουμε, εξ αρχής, στόχους για τη νέα χρονιά. Πώς όμως θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις;

Χρειάζεται πρώτα να αποφασίσεις ποιος θέλεις να είσαι το επόμενο διάστημα της ζωής σου, διότι μέσα από αυτό θα καταφέρεις να πετύχεις στόχους και ζητούμενα σημαντικά για εσένα. Ένας λόγος που συχνά οι στόχοι για τη νέα χρονιά δεν πετυχαίνουν, είναι διότι δεν συνοδεύονται από την απαραίτητη αλλαγή στην οπτική και στον τρόπο σκέψης μας.

Αν ο ίδιος στόχος, έρχεται και σε συναντά ανεκπλήρωτος στην έναρξη κάθε νέας χρονιάς, τότε αξίζει να αναρωτηθείς: τι είναι αυτό που κάνω και σαμποτάρω τον στόχο μου; Είναι η δυσκολία για πειθαρχία; Είναι οι δικαιολογίες; Είναι κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις; Όταν σκέφτεσαι μέσα από το πρίσμα της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης, τότε γίνεται εφικτή η εξέλιξη, η πρόοδος και η επίτευξη των στόχων.

Αντί λοιπόν να βάλεις στόχους όπως: "θα κάνω διατροφή", "θα κοιμάμαι νωρίτερα", "θα πάω γυμναστήριο" κτλ. στήριξε την πορεία σου στη νέα χρονιά, σε υψηλότερες αξίες και ιδανικά, για να μπορέσεις να πάρεις αποφάσεις οι οποίες θα αγγίξουν πιο ουσιαστικές "χορδές". Έτσι θα μπορέσει το μυαλό σου πιο εύκολα να συντονιστεί με τις ενέργειες που θα δημιουργήσουν την αλλαγή. Όταν αρχίσεις να ενσωματώνεις τις αξίες που έχουν νόημα για εσένα στη συμπεριφορά σου, τότε οι στόχοι σου θα είναι πιο προσβάσιμοι και πιο εφικτοί.

Αυτές είναι 5 αποφάσεις που αν τις υιοθετήσεις και με συνέπεια εξασκηθείς σε αυτές, είναι σίγουρο ότι το 2024 θα καταφέρεις να εμφανίσεις τον καλύτερό σας εαυτό. Πες, λοιπόν, στον εαυτό σου:

1. Δεσμεύομαι κάθε μέρα να κάνω νέα αρχή

Πάρε την απόφαση να ξεκινάς κάθε ημέρα με την διάθεση της νέας και φρέσκιας αρχής. Παρατήρησε αν το μυαλό σου κολλάει στο παρελθόν, επηρεάζοντας τη διάθεσή σου και την αποτελεσματικότητά σου στο παρόν. Σημείωσε κάθε μέρα τι σημαίνει για σένα νέα αρχή και τι αποφασίζεις να αφήσεις πίσω σου.

2. Δεσμεύομαι πάντα να εξετάζω αν αυτό που μου λέει το μυαλό μου είναι αλήθεια

Το μυαλό έχει την τάση να υπερβάλει και να ανησυχεί. Κάποιες φορές σκέφτεται περιοριστικά, με τρόπους που δεν εκφράζουν τον καλύτερό μας εαυτό. Πάρε την απόφαση να αρχίσεις να παρατηρείς πιο προσεκτικά τις σκέψεις σου, για να μπορείς να φιλτράρεις και να εστιάζεις σε σκέψεις χρήσιμες και παραγωγικές.

3. Δεσμεύομαι να σέβομαι και να τιμώ το σώμα μου

Αυτή η δέσμευση θα σε τροφοδοτεί με κίνητρο για να κάνεις επιλογές που υποστηρίζουν την υγεία και την ευεξία σου. Η εστίαση στην υψηλή αξία του σεβασμού, έχει την δύναμη να σας οδηγήσει σε βελτίωση των συνηθειών σου.

4. Δεσμεύομαι να εστιάζω την προσοχή μου σε ένα πράγμα τη φορά

Η απόφαση αυτή θα σου προσφέρει νοητική ευεξία. Θα ενισχύσει την διαύγειά σου και την λειτουργικότητά σου μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Read Next

08 Μαϊ 2024
08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: H Eλένη Φουρέιρα σε μια εκρηκτική performance

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα, ξεκίνησε ο Α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision.

Περισσότερα από

News

08 Μαϊ 2024

Η θρυλική ζωή της Σίρλεϊ Μακ Λέιν στις σελίδες του νέου της βιβλίου "The Wall of Life"

Στα απομνημονεύματα της θα αναφερθεί στην καριέρα της, τα παιδιά της, τον αδερφό της Γουόρεν Μπίτι και βέβαια στις συναντήσεις της με σπουδαίες προσωπικότητες.

08 Μαϊ 2024

Δύσκολες ώρες για την Ελεονώρα Μελέτη: Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά της

Με μία συγκινητική ανάρτηση, η Ελεονώρα Μελέτη αποχαιρέτησε τη γιαγιά της.

08 Μαϊ 2024

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ απασχολημένος για να συναντήσει τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, που επισκέπτεται τη χώρα

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συναντήσει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο κατά τη διάρκειας της επίσκεψής του στη Βρετανία

08 Μαϊ 2024

Met Gala 2024: H Πάμελα Άντερσον με το πιο φυσικό μακιγιάζ της βραδιάς, έκανε και πάλι την διαφορά

H 56χρονη σταρ άφησε γι΄αυτήν την βραδιά, πίσω το makeup free look της, και αφέθηκε στα έμπειρα χέρια της make-up artist, Pat McGrath.

07 Μαϊ 2024
07 Μαϊ 2024

Met Gala 2024: Οι λαμπερές παρουσίες του μεγαλύτερου fashion event

Η Τζένιφερ Λόπεζ με naked dress Schiaparelli και η Ζεντάγια με υπέροχο Maison Margiela.

07 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: To look της Μαρίνας Σάττι που ενθουσίασε τους fans της

Το γαλλικό brand που προτίμησε για την εμφάνισή της, στην τελετή έναρξης της Eurovision 2024.

07 Μαϊ 2024

Καταλήψεις για τη Γάζα σε Οξφόρδη kai Κέιμπριτζ

Βρετανοί φοιτητές έστησαν σκηνές στις ιστορικές πανεπιστημιουπόλεις της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ.